LEGO Ideas wijst Nintendo-sets af

  • Nieuws

  • 16 okt 21 om 18:51

  • Rik

  • 3

LEGO Ideas is het initiatief van LEGO waar fans hun eigen sets kunnen ontwerpen die, als ze populair genoeg blijken, echt door LEGO zullen worden uitgebracht. Drie keer per jaar heeft LEGO een beoordelingsronde voor ideeën die genoeg stemmen hebben gekregen om mogelijk uitgebracht te worden. De resultaten van de laatste beoordelingsronde zijn binnen en helaas zijn de drie Nintendo-gerelateerde sets die in aanmerking kwamen allemaal afgewezen.

Het gaat om sets gebaseerd op Hyrule Castle uit The Legend of Zelda, Animal Crossing en Metroid. Alledrie de Nintendo-sets hebben binnen de gestelde tijd 10.000 stemmen gekregen op hun LEGO Ideas-pagina en werden dus beoordeeld door LEGO. De beoordeling van LEGO Ideas-inzendingen met ten minste 10.000 stemmen volgt een vergelijkbaar proces als de beoordeling van sets van LEGO’s eigen professionele ontwerpers. Er wordt onder andere gekeken naar de potentiële markt voor de specifieke set, de kwaliteit van het ontwerp, de play-value en de moeilijkheidsgraad van het bouwen. Ook belangrijk is de vraag over licentierechten, als een set gebaseerd is op een bestaand merk moet LEGO natuurlijk wel de rechten kunnen krijgen om een set uit te brengen.

In eerste instantie zou je ervan uitgaan dat de rechtenkwestie geen belemmering was voor de drie Nintendo-sets, Nintendo en LEGO brengen sinds vorig jaar immers Lego Super Mario-sets uit. En uit ons interview met LEGO-ontwerper Jonathan Bennink bleek dat er ook andere Nintendo-sets in ontwikkeling waren. De Guidelines-pagina van LEGO Ideas zegt echter iets anders: sets die zijn gebaseerd op merken waar LEGO al een licentiedeal mee heeft afgesloten hebben juist een kleinere kans te worden toegelaten omdat LEGO misschien zelf al bezig is met een vergelijkbare set. Mogelijk kunnen we in de toekomst dus toch LEGO-sets van Zelda, Animal Crossing en Metroid verwachten.

Was jij geïnteresseerd geweest in een van de drie afgewezen sets? Laat het ons weten in de comments.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [11 mei]

2

Nieuws Wat speel je dit weekend? [11 mei]

11-05-2024

1

Erik

Dit gebeurt er met je Animal Crossing DLC als je NSO-lidmaatschap verloopt

2

Nieuws Dit gebeurt er met je Animal Crossing DLC als je NSO-lidmaatschap verloopt

17-10-2021

0

Rik

Trailer en releasedatum voor Disney Magical World 2: Enchanted Edition

0

Nieuws Trailer en releasedatum voor Disney Magical World 2: Enchanted Edition

16-10-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Rik

16 okt 21 om 18:51

#2045‍

4728 XP | 671 comments

De Hyrule Castle set vond ik er wel heel tof eruit zien, hoor. Zowel de Temple of Time als het altaar van het Master Sword zijn ook opgenomen, en hij kan ook nog eens transformeren tot Ganondorf's Lair

reporterdavid

16 okt 21 om 20:21

#2048‍

1196 XP | 238 comments

Nintendo is een eigenzinnig bedrijf. Die houd dingen het liefst in eigen hand om kwaliteit hoog te houden.

Rik

17 okt 21 om 15:06

#2057‍

4728 XP | 671 comments

Op zich heb je daar natuurlijk gelijk in, maar de samenwerking met LEGO kenmerkt zich nu juist doordat Nintendo juist alles uit handen geeft aan de professionele LEGO-ontwerpers (onder leiding van een Nederlander ). En omdat de professionele ontwerpers ook nog eens met een fijnkammetje over de ingezonden LEGO Ideas-sets gaan voor ze uitgebracht worden zou dat in dit geval dus geen belemmering zijn geweest. 

Nou ja, ik had het toch niet zelf gekocht maar het blijft jammer. Er zijn wel vaker toffe Nintendo-sets voorgesteld bij LEGO-Ideas die door LEGO zelf zijn afgewezen.