Koji Kondo was nauw betrokken bij de Mario movie-soundtrack

  • Nieuws

  • 9 apr 23 om 00:39

  • Rik

  • 2

Nintendo-legende Koji Kondo was nauw betrokken bij de soundtrack van de Super Mario Bros. Movie. Dit onthulde de film-componist Brian Tyler in een interview met Variety.com.

Kondo was als componist onder andere verantwoordelijk voor de iconische melodietjes van de Mario-games en The Legend of Zelda. Tyler is zelf opgegroeid met de verschillende Nintendo-games waar Kondo aan werkte en voelde zich dan ook vereerd toen hij gevraagd werd voor de Mario film. Brian Tyler ontwikkelde nieuwe thema’s voor personages als Princess Peach, Bowser, Mario en Luigi, maar er zitten volgens Brian ‘honderden referenties naar game-muziek’ in de soundtrack.

Ik wilde de muziek die ik [eerst] hoorde in die 8-bit vorm verwerken en die gaandeweg in de wereld van een grote epische, emotionele filmscore brengen. Ik wilde een ingebouwde nostalgie hebben waarbij het meteen aanvoelt als Mario. Het idee was dat de score thematisch ‘Mario’ moest zijn. [Dit is] allemaal verweven met verwijzingen naar deze thema’s die Koji Kondo ontwikkelde.
-Brian Tyler

Hoofdafbeelding bij de officiële Mario Bros Movie-poster

Hiervoor mocht Tyler samenwerken met de originele componist van de Mario-games. Tijdens het componeren stuurde Tyler regelmatig zijn melodieën en motieven naar Koji Kondo voor feedback. Volgens Tyler was de grootste uitdaging om te bepalen wanneer er een nieuwe of bestaande melodie gebruikt moest worden. Uiteindelijk schat hij in dat 98% van de soundtrack uit ‘nieuwe nostalgie’ bestaat. Als voorbeeld spreekt hij over de scene waar Mario voor het eerst in het Mushroom Kingdom aankomt. Hoewel dit een nieuw muziekstuk is, zitten er elementen van Toad’s House uit Super Mario Bros. (1988), Underwater Theme uit Super Mario Bros. (1985) en Bomb Battlefields uit Super Mario 64 (1996) in verwerkt.

De soundtrack voor The Super Mario Bros. Movie is inmiddels beschikbaar op Spotify en krijgt later ook een fysieke release.

Wat vind jij van de muziek van de Mario Movie? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Variety.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

0

Erik

N1-UP wenst iedereen een vrolijk Pasen!

2

Nieuws N1-UP wenst iedereen een vrolijk Pasen!

09-04-2023

7

Redactie

Octopath Traveler II krijgt ‘7 redenen om te spelen’-trailer

0

Nieuws Octopath Traveler II krijgt '7 redenen om te spelen'-trailer

08-04-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

21 apr 23 om 11:14

#9642‍

5177 XP | 640 comments

Dat de legendarische componist Koji Kondo bij de soundtrack van de Super Mario Bros Film is betrokken is aan de bekende deuntjes wel duidelijk te horen maar ook de nieuwe muziek van Brian Tyler mag er zeker wel zijn!

Paul

21 apr 23 om 11:28

#9643‍

3804 XP | 659 comments

Hij staat ook als consultant in de credits, had niet veel anders verwacht!