Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

  • Nieuws

  • 21 jul 24 om 12:26

  • Dreon

  • 3

Kamiya doet flink zijn best om deze games onder de aandacht te brengen bij Capcom.

In het tweede deel van “Memories unblocked with Ikumi Nakamura” van het YouTube Kanaal Unseen, zegt Kamiya dat hij graag aan nieuwe delen uit de Okami en Viewtiful Joe-franchises zou willen werken. In het interview heeft hij het samen met Ikumi Nakamura (bekend als Art Director van The Evil Within) over de enquete die Capcom een tijdje geleden gehouden heeft. Hieruit kwam naar voren dat veel gamers graag een nieuwe Okami willen zien. Hierover zegt hij (vertaald):

“Aangezien wij hier samen aan gewerkt hebben, weet jij ook dat het verhaal halverwege geëindigd is. Ik voel me erg rot over het feit dat we het zo gelaten hebben. Zo voel ik me bijvoorbeeld ook over het stripverhaal “Bastard”. Als in, wanneer verschijnt de rest nu? Ik wacht er al eeuwen op. Ik denk dat ik dood ben voordat ik de rest te lezen krijg. Dus ik denk dat makers de plicht hebben om sequels te maken, die fans graag zouden willen zien. Al klink ik nogal almachtig, het is wel een tijdje geleden dat ik Okami naast me neer heb gelegd. Maar het voelt nog altijd alsof ik mijn plicht niet heb vervuld. Dus Capcom-san, laten we het alstublieft samen doen.”

Daarna gaf hij aan dat hij dezelfde gevoelens heeft over Viewtiful Joe 3, daar zou hij ook heel graag een nieuw deel van willen maken. Zo grapt hij dat, ondanks dat maar acht mensen het spel gespeeld hebben, hij nog steeds de plicht voelt om het af te maken. Ook vertelt hij hoeveel moeite hij ervoor heeft gedaan (vertaald):

“De enquete die Capcom pas heeft gehouden, deze had Viewtiful Joe niet eens als optie. Dus heb ik een antwoord gestuurd met daarin: “Ik ben Hidekia Kamiya, laat mij Viewtiful Joe’s vervolg maken.” Ze hebben het nog niet eens benoemd bij de enquête resultaten. De regisseur heeft zelf aangegeven de game graag weer te willen maken, maar niemand wil erover praten. What the hell, Capcom?”

Wil jij graag een nieuwe Okami of Viewtiful Joe zien? Laat het ons weten in de comments.

Bron: Memories unblocked with Ikumi Nakamura Pt 2

Like dit bericht:

Over Dreon

Liefhebber van JRPG's als Xenoblade Chronicles maar ook westerse RPG's zoals Baldur's Gate en Divinity: Original Sin 2. Verder is hij nog steeds groot fan van Zelda, zelfs zo erg dat hij Majora's Mask op zijn rug heeft laten tatoeëren. Als PR Manager zorgt hij voor de contacten met uitgevers en gamebedrijven, verder maakt hij ook graag video's waarin hij af en toe zelfs in een roze hemd te zien is.

Lees meer over Dreon

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

1

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

2

Rik

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

5

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

Discussieer met ons mee! 3

Fl@ppy

21 jul 24 om 13:52

#14034‍

3209 XP | 623 comments

Ja graag.

Erik

21 jul 24 om 17:54

#14037‍

5540 XP | 390 comments

Go for it!

N2up

22 jul 24 om 00:04

#14039‍

1674 XP | 328 comments

Een Okami 2 (geen okamiden) pleaseeeeee!!!

Het eerste deel was zooo ontzettend leuk. In mijn top 3 beste spellen allertijden.