Je kunt vanaf deze zomer basketballen in Nintendo Switch Sports

  • Nieuws

  • 18 jun 24 om 17:40

  • Erik

  • 1

In Nintendo Switch Sports kun je straks een potje basketballen. Deze sport wordt in de zomer gratis toegevoegd.

Basketbal op de Nintendo Switch komt straks in verschillende smaken: zo zijn er volledige twee-tegen-twee-wedstrijden, maar kun je ook met drie andere spelers een balletje gooien in ‘5 op een rij’.

Een trailer laat zien wat je van deze gloednieuwe sport kunt verwachten.

Net als in de andere sporten, gebruik je de bewegingsbesturing voor basketbal. Hiermee dribbel je, pass je de bal naar andere spelers of probeer je ‘m in het netje te mikken. Wedstrijden speel je in teams van twee.

Daarnaast is er een spelmodus waarin je vanuit verschillende hoeken de bal in het net probeert te gooien. Hiermee probeer je zo veel mogelijk punten te verzamelen binnen de tijd. Voor extra chaos kun je een variatie op deze modus ook doen met in totaal vier spelers.

Data voor basketbal in in maart 2022 al in de game gevonden, samen met hints naar trefbal.

Basketbal is de tweede sport die na release toegevoegd is aan Nintendo Switch Sports. Eind 2022 kwam golf naar de game. Er zijn straks acht sporten speelbaar: volleybal, badminton, bowling, voetbal, chanbara, tennis, golf en basketbal.

Nintendo Switch Sports is sinds 29 april 2022 verkrijgbaar.

Kijk jij uit naar deze toevoeging? Speel jij nog Nintendo Switch Sports? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Ace Attorney Investigations Collection komt naar Switch

2

Nieuws Ace Attorney Investigations Collection komt naar Switch

18-06-2024

4

Rik

stray screenshot

3

Nieuws Stray baant zich een weg naar de Nintendo Switch

18-06-2024

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

18 jun 24 om 23:20

#13830‍

5415 XP | 656 comments

Onder het mom van beter laat dan nooit ben ik toch er best blij mee dat Nintendo na meer dan 2 jaren er toch voor gekozen heeft om nog een extra sport toe te voegen aan NSS in de vorm van Basketbal wat al eerder in de code van het spel was ontdekt want nu heb ik weer een goede reden om met de joy- in te zwaaien! Het komt waarschijnlijk doordat NSS een evergreen titel is die door blijft verkopen.