Hogwarts Legacy voorbij de 22 miljoen verkopen

  • Nieuws

  • 8 jan 24 om 23:19

  • Rik

  • 0

Hogwarts Legacy lijkt op bijna magische wijze over de toonbanken te vliegen: de Action RPG in de wereld van Harry Potter is al meer dan 22 miljoen keer verkocht.

Dit deed het spel met verkopen op meerdere platforms. Verspreid over 2023 kwam Hogwarts Legacy eerst uit op pc, Playstation 5 & Xbox Series X, een paar maanden later op de Playstation 4 en Xbox Series S en op 14 november 2023 was de Nintendo Switch de hekkensluiter. Hoeveel Switch-exemplaren van Hogwarts Legacy precies zijn verkocht is niet bekend gemaakt. Wel stond de game sinds de Switch-release vrijwel onafgebroken in de eShop-lijsten van best verkochte games.

Met een verkoopaantal van 22 miljoen zit Hogwarts Legacy ongeveer tussen Nintendo-titels als Pokémon Scarlet & Violet en Super Mario Party in.

David Haddad, de directeur van Warner Bros. Interactive Entertainment had het volgende te zeggen over het succes van Hogwarts Legacy (vertaald):

Maar het is niet alleen het aantal verkochte exemplaren waar ik zo trots op ben, het is vooral dat de fans er zo blij mee waren. Het bracht Harry Potter tot leven op een nieuwe manier voor gamers waarbij ze zichzelf konden zijn in deze wereld, in dit verhaal. En dat is wat het team van Avalanche wilde doen toen ze het spel ontwikkelden en ik denk dat dat echt de reden is waarom het zo goed aansloeg en wereldwijd nog steeds het best verkochte spel van het jaar is. Dat is een positie die normaal gesproken wordt ingenomen door vervolgen van gevestigde series en we zijn er zo trots op dat we hebben kunnen doorbreken in de bovenste gelederen.
– David Haddad

Ter gelegenheid van de verkoopresultaten deelde het bedrijf ook nog een aantal ingame-feitjes:

  • Het spel is 707 miljoen uur gespeeld
  • Er zijn 819 miljoen toverdrankjes gebrouwen
  • Er zijn 1,3 miljard magische planten geoogst
  • Meer dan 593 miljoen magical beasts gered
  • En maar liefst 4,9 miljard dark wizards verslagen

Hogwarts Legacy is een uitgebreide RPG in de Wizarding World van Harry Potter. Het spel speelt zich zo’n honderd jaar voor de avonturen van Harry, Ron en Hermelien af. De speler speelt met een hoogst aanpasbare avatar en start ergens eind 1800 als een nieuwe leerling op Zweinstein, Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Hogwarts Legacy kwam op 14 november 2023 uit voor de Nintendo Switch.

Ben jij een van de 22 miljoen dreuzels die Hogwarts Legacy heeft gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Hi-Fi Rush kreeg in 2022 al leeftijdsclassificatie voor Nintendo Switch

0

Nieuws Hi-Fi Rush kreeg in 2022 al leeftijdsclassificatie voor Nintendo Switch

08-01-2024

1

ProfessorBonk

Pokémon TV-app stopt 28 maart 2024

5

Nieuws Pokémon TV-app stopt 28 maart 2024

08-01-2024

1

Rik

Reageer als eerste!