Hogwarts Legacy krijgt Switch-release: 25 juli 2023

  • Nieuws

  • 13 dec 22 om 19:44

  • Rik

  • 3

De kogel is door de kerk, ook de Nintendo Switch-versie van Hogwarts Legacy heeft een releasedatum gekregen. Switch-eigenaren kunnen vanaf 25 juli 2023 hun eigen Zweinstein-avontuur beleven.

De Nintendo Switch-versie was de enige uitgave van de game die nog geen aangekondigde releasedatum had. Hogwarts Legacy komt gefaseerd uit. De ‘Current Gen’ platformen (Playstation 5 & Xbox Series X/S) mogen al in februari aan de slag met hun toverstokjes. In april volgen de ‘Last Gen’ (Playstation 4 & Xbox One). De Switch-versie is de hekkensluiter met een release op 25 juli. Avalanche en Portkey Games kiezen er duidelijk voor de optimalisatie van de game voor de minder sterke platforms uit te stellen tot na de eerste release.

Hogwarts Legacy is een Action-Adventure RPG in de Wizarding World van Harry Potter. Verwacht echter geen bekende personages terug te zien in de game. Het spel speelt zich zo’n honderd jaar voor de avonturen van Harry, Ron en Hermelien af. De speler speelt met een hoogst aanpasbare avatar, deze start als nieuwe leerling op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Naast de Switch release-datum is er ook een Hogwarts Legacy showcase aangekondigd voor 14 december. Hierin staan gevechten, vliegen op bezems en de Room of Requirement centraal. Hou er rekening mee dat er geen Zwerkbal/Quidditch zal zijn te spelen in de game.

Tover jij Hogwarts Legacy op jouw Switch wanneer deze uitkomt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Mega Man Battle Network Legacy Collection verschijnt in april 2023

4

Media Mega Man Battle Network Legacy Collection verschijnt in april 2023

14-12-2022

3

Martijn

Mega Glalie komt naar Pokémon GO met Winter Holiday Part 1

0

Nieuws Mega Glalie komt naar Pokémon GO met Winter Holiday Part 1

13-12-2022

0

Evelyne

Discussieer met ons mee! 3

Tamadachi

14 dec 22 om 00:17

#7888‍

5270 XP | 651 comments

Ik vind het al bewonderigswaardig dat Hogwarts Legacy op de Nintendo Switch gaat uitkomen dus ik vind het niet erg om net een paar maandjes extra te wachten. Bovendien geeft dat de ontwikkelaars van Avalanche Games mooi wat extra tijd om met een beetje magie hopelijk deze magische game te optimaliseren voor het hybride platform.

Mark

14 dec 22 om 11:03

#7892‍

537 XP | 30 comments

Ben er toch bang voor dat dit (wederom) een port gaat worden die matig tot slecht gaat draaien. Als je de minimale systeemeisen voor PC bekijkt, dan zou je toch zeggen dat dit nooit fatsoenlijk draaiend te krijgen is op de Switch?

travelit

14 dec 22 om 13:38

#7895‍

56 XP | 4 comments

We hebben dus soort ports al in de goede als in de slechte richting zien gaan. Witcher 3 was bijvoorbeeld een hele goede port voor de switch zijn kunnen. Fingers crossed 🤞