Historisch succes kwam als verrassing voor Mario Kart 8 Deluxe-producent

  • Nieuws

  • 3 apr 22 om 01:11

  • Rik

  • 0

Vijf jaar nadat de game uitkwam (of acht jaar nadat het origineel uitkwam op de Wii U) kreeg Mario Kart 8 Deluxe onverwachts een grote DLC-uitbreiding. Ter gelegenheid van deze nieuwe uitbreidingen van de game hield de Japanse publicatie Nikkei een interview met Kosuke Yabuki. Yabuki (ook wel bekend als “ARMS-man” binnen de fan-community) was de producent van Mario Kart 8 Deluxe. 

Het interview werd in het Japans gepubliceerd, maar via nintendoeverything hebben we nu de vertalingen. Let op: onderstaande is dus een vertaling van een vertaling, er kunnen nuances verloren zijn gegaan.

Kosuke “ARMS-man” Yabuki, nadat hij een fan had ingemaakt tijdens een demonstratie van ARMS.

Verwachtte u dat de game zo’n historische hit zou worden die meer dan 40 miljoen exemplaren zou verkopen?

Nee, maar achteraf bezien is Mario Kart 8 Deluxe een goede match voor de Switch. Je kunt overal op de console spelen en zelfs de controller in tweeën splitsen. Dus het is makkelijk om op te pakken en te spelen met een broer, zus of vriend die in de buurt is. Vijf jaar na de release van de game, is die aantrekkingskracht niet verminderd.

Wat denkt u dat de Mario Kart-serie zo populair maakt?

In het algemeen probeer je je tegenstanders niet te hinderen in racing games, maar in Mario Kart gooi je schilden naar ze tijdens races en probeer je ze te laten slippen op bananenschillen. Die unieke tactieken zijn de kern van Mario Kart’s aantrekkingskracht.

Het is zowel een toegankelijke als diepe game. Er zijn mensen die de game alleen tijdens kerst of nieuwjaar spelen, waar anderen eraan werken om hun vaardigheden elke dag te verbeteren. We zijn er altijd op bedacht om de ervaring te balanceren voor beide type spelers.

Hoe hield u toegankelijkheid in gedachte tijdens het ontwikkelen van Mario Kart 8 Deluxe?

We wilden dat de game een leuke ervaring voor iedereen zou worden. Het kan frustrerend zijn om te verliezen, maar er is genoeg dat gebeurt tijdens de races om spelers te laten lachen en een andere ronde te willen laten spelen. De hoop is dat spelers emoties ervaren die verder gaan dan de uitslag van de race. We hebben de game ontworpen op zo’n manier waar ondenkbare zaken zoals net voor de finishlijn slippen over een bananenschil keer na keer gebeuren.

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

Mario Kart 8 Deluxe krijgt in totaal 48 nieuwe circuits, waarvan de laatste acht uiterlijk in december 2023 uitkomen.

Of je nu het type casual-speler bent of zo fanatiek als maar kan: N1-UP brengt je verder! Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet heeft Rik een compleet overzicht gemaakt van de nieuwe DLC-toevoegingen. Mitch daarentegen brengt de meer ervaren spelers de fijnste kneepjes van het Mario Kart-vak bij in zijn ‘Zo win je vaker-guide’!

Zo’n twee weken geleden kwamen de eerste acht nieuwe circuits beschikbaar in Mario Kart 8 Deluxe. Speel jij nog trouw op de nieuwe tracks? Of wacht jij alweer op de volgende lading nieuwe circuits? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nikkei via nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Giovanni keert terug in Pokémon GO All-Hands Rocket Retreat

0

Media Giovanni keert terug in Pokémon GO All-Hands Rocket Retreat

03-04-2022

1

Icelos

Mario Golf: Super Rush voegt nieuwe Yoshi-kleuren toe via Ranked Match

1

Nieuws Mario Golf: Super Rush voegt nieuwe Yoshi-kleuren toe via Ranked Match

03-04-2022

0

Rik

Reageer als eerste!