Handgetekende Metroidvania Constance komt naar Nintendo Switch

  • Media

  • 7 jun 24 om 15:35

  • Rik

  • 0

Ontwikkelaar Bildundtonfabrik laat weten dat hun metroidcania Constance naar Nintendo Switch komt. De game wordt eind 2025 verwacht op Nintendo’s hybride console.

Constance is een handgetekende Metroidvania waarin je de rol van een met penseel uitgeruste kunstenares aanneemt. Zij moet een ‘kleurrijke, maar ineenstortende wereld’ ontsnappen, wat een metafoor is voor haar teruglopende mentale gezondheid. Constance heeft verschillende verf- en penseelkrachten om zich door de wereld heen te banen, maar als zij deze te veel gebruikt raakt haar verf gecorrumpeerd… Spelers moeten dus de juiste balans zien te vinden. Er zijn zes werelden in Constance, die allemaal staan voor een ander facet van de menselijke creatieve geest. In de loop van het spel helpen de spelers Constance om haar mentale uitdagingen een plekje te geven en te overwinnen.

De regisseur van Constance had het volgende te melden over zijn game:

Met Constance wilden we een platformavontuur maken dat er niet alleen geweldig uitziet en geweldig aanvoelt – het vertelt een herkenbaar, eerlijk verhaal over het overwinnen van zelftwijfel en het aanvaarden van jezelf. We wilden iets creëren dat tegelijkertijd wonderlijk en vertrouwd is, waar onze spelers zichzelf in kunnen zien. We kijken ernaar uit om binnenkort meer met jullie te delen!
– Regisseur Sebastian Drews (vertaald)

Constance komt naar verwachting eind 2025 naar Nintendo Switch.

Ben jij geïnteresseerd in deze psychologische kunst-Metroidvania? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe trailer voor Mina the Hollower

0

Nieuws Nieuwe trailer voor Mina the Hollower

15-06-2024

1

Rik

Hollow Knight is de Game op Proef van juni 2024

0

Nieuws Hollow Knight is de Game op Proef van juni 2024

07-06-2024

2

Rik

Launch trailer voor The Smurfs: Village Party

0

Media Launch trailer voor The Smurfs: Village Party

07-06-2024

2

Rik

Reageer als eerste!