Hacker Bowser veroordeeld tot 40 maanden celstraf

  • Nieuws

  • 12 feb 22 om 02:33

  • Rik

  • 0

Gary Bowser, onderdeel van het hackerscollectief Team Xecuter, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot 40 maanden cel. Deze straf komt bovenop een eerdere boete van 10 miljoen dollar.

Afgelopen week konden we al melden dat er een gevangenisstraf van vijf jaar geëist was tegen Bowser. Omdat hij zich al eerder schuldig had gepleit ging de rechtszaak vooral over de op te leggen straf. Eerder waren het Amerikaanse OM en Bowser al overeengekomen tot een strafbeschikking van 10 miljoen dollar. Met Nintendo zelf kwam Bowser een boetebeding van 4,5 miljoen dollar overeen. Bowser beheerde de website van Team Xecuter, dat ROM’s en apparatuur aanbood om illegaal games af te spelen op consoles.

Een openbaar aanklager bracht het volgende statement uit naar aanleiding van de veroordeling (vertaald):

Dit piraterij-complot heeft naar schatting meer dan 65 miljoen dollar aan verlies opgeleverd voor videogame bedrijven. Maar de schade gaat verder dan deze [grote] bedrijven, het schaadde video game ontwikkelaars en de kleine, creatieve studios wiens producten en harde werk feitelijk wordt gestolen wanneer games [het slachtoffer zijn van] piraterij.

Bowser de prinsessen-kidnapper, niet Bowser de hacker

Bowser is het enige lid van Team Xecuter dat voor de Amerikaanse rechter gebracht kon worden, er zijn ook arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen een Fransman en een Chinees. Onder andere de FBI is betrokken bij de opsporing van deze individuen.

Bron: nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fantasy RPG Runa aangekondigd voor “Nintendo-hardware”

0

Nieuws Fantasy RPG Runa aangekondigd voor "Nintendo-hardware"

30-04-2024

1

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [12 februari]

6

Special Wat spelen jullie dit weekend? [12 februari]

12-02-2022

3

Erik

Ontdek de nieuwe Sportsmates (en oude Mii’s) in Nintendo Switch Sports

1

Nieuws Ontdek de nieuwe Sportsmates (en oude Mii's) in Nintendo Switch Sports

12-02-2022

0

Rik

Reageer als eerste!