Gerucht: Ubisoft Milan werkt aan een Rayman remake

  • Nieuws

  • 2 uur geleden

  • Coen

  • 5

Ubisoft Milan (bekend van de Mario + Rabbids games) lijkt aan een Rayman remake te werken. Dit blijkt uit onderzoek van Insider Gaming.

Volgens onderzoek van Insider Gaming is Ubisoft bezig met een remake van een Rayman game. Welke Rayman game op de schop genomen word, is nog niet duidelijk. Het team dat verantwoordelijk is voor de game zou vooral bestaan uit mensen van Ubisoft Milan (bekend van de Mario + Rabbids games), een aantal werknemers van Ubisoft Montpellier (die gewerkt hebben aan Prince of Persia: The Lost Crown) en Michel Ancel (De bedenker van Rayman) heeft een rol gekregen als consultant.

Rayman staat in ieder geval klaar voor een nieuw avontuur.

Dit is wat Insider Gaming over de situatie te vertellen heeft (vertaald):

Volgens onze bronnen dicht bij de situatie is er een onaangekondigde Rayman remake in de maak onder de naam ‘Project Steambot’. Het team dat aan de game werkt, bestaat voornamelijk uit werknemers van Ubisoft Milan. Deze studio heeft al 20 jaar bijgedragen aan het maken van meer dan twintig Ubisoft games.

Onze bronnen geven ook aan dat Michel Ancel, de maker van Rayman (en andere gameseries zoals Beyond Good & Evil), ook aan het project werkt als consultant. Dit wekte zorgen op in het team. Vooral omdat Michel Ancel net voor hij bij Ubisoft vertrok, werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag door een Franse gaming-media in 2020.

Het aanstellen van Michel Ancel heeft er intern voor gezorgd dat het Rayman Remake project als negatief word gezien, ook al werkt Michel Ancel alleen als consultant.

Het lijkt erop dat ongeveer een dozijn aan ontwikkelaars van het Prince of Persia team naar het Rayman remake team zijn gemigreerd. De rest van het team werkt aan Beyond Good & Evil 2 en de volgende Ghost Recon.

 

Het lijkt erop dat we Sargon en zijn immortals voor een tijdje niet terug gaan zien…

Fans speculeren al dat de naam “Project Steambot” duid op een remake van Rayman 2. Aangezien die game draait om een buitenaards robotpiratenleger.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Kijken jullie uit naar een Rayman remake? Of vinden jullie het jammer dat een Prince of Persia: The Lost Crown sequel er voor nu niet aan zit te komen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Insider Gaming

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Shin chan: Shiro and the Coal Town

0

Review Shin chan: Shiro and the Coal Town

23-10-2024

3

Rik

Hoofdafbeelding bij review van RPG Maker With - Bouw het rollenspel van je dromen

0

Review RPG Maker With - Bouw het rollenspel van je dromen

23-10-2024

2

Erik

Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

0

Nieuws Waarschuwing: Mario & Luigi: Brothership is gelekt

22-10-2024

1

Robin

Discussieer met ons mee! 5

Martijn

2 uur geleden

#14682‍

4008 XP | 462 comments

Een nieuwe Rayman is zeker welkom, maar ik heb liever een écht nieuwe. Geen remake of remaster! Kan heel leuk zijn, maar er zijn zoveel remasters en remakes, dat ik liever een nieuwe zie, zeker na zoveel tijd.

Van Ubisoft heb ik de enige remake/remaster die ik van ze wil hebben al gehad in juni, met Beyond Good & Evil 20th Anniversary Edition. Als deze Rayman een remaster of remake wordt is dat vast ook tof, dus het gerucht mag wat mij betreft best waar zijn. Eerst zien, dan geloven. Dan nog: waarom geen nieuwe? Zeker als Michel Ancel daar ineens wel tijd voor heeft, nadat hij eerder abrupt uit de industrie is gestapt. Nog steeds geen Beyond Good & Evil 2 (al had ik dat project liever meer in lijn met de eerste gezien en niet als een prequel). Blijft vaag, wat daar allemaal gebeurd...

Coen

2 uur geleden

#14683‍

307 XP | 25 comments

Ubisoft is erg messy op 't moment. Wat daar allemaal gebeurt is lastig in te zien.Hoewel het geen nieuwe Rayman is vind ik een remake geen gek idee. Al helemaal als het een remake is van Rayman 2. Die kan wel een mooi likje verf gebruiken. En hopelijk opent dit de deuren voor een helemaal nieuwe game. Zoals de remake van Crash Bandicoot dat een aantal jaar geleden ook deed.

Martijn

2 uur geleden

#14684‍

4008 XP | 462 comments

Dat zou wel mooi zijn. Voor Crash Bandicoot deed het wonderen, mede omdat de nieuwe makers toen inzagen waar een goed vervolg aan moet voldoen. Bij Crash zijn genoeg misstappen gemaakt, totdat de reeks weer op de rails werd gezet met de N. Sane Trilogy. Gelukkig heeft Rayman weinig missers op zijn naam staan, met alleen geslaagde hoofddelen (Rayman 1, 2, 3, Origins en Legends). Een remake kán, maar een nieuwe zou mij meer aanspreken. Eerst maar eens kijken of er iets van het gerucht waar is...

De beschuldigingen rondom Michel Ancel zijn, voor zover ik heb gelezen, vooral speculaties. Het blijft wel raar om de industrie ineens te verlaten terwijl je een zelfbenoemd 'droomproject' aan het opzetten bent. Er is vast meer gebeurd, maar hoe het echt zit? Blijft een rare toestand daar, maar het zou even raar zijn als hij dan ineens weer terug is.

Mitch

2 uur geleden

#14685‍

3193 XP | 499 comments

Zo snel na de vermeende sluiting van de PoP-studio? I call bull.

Coen

1 uur geleden

#14688‍

307 XP | 25 comments

De studio is niet gesloten. Ubisoft Montpellier bestaat nog en gaat nergens heen. Het Prince of Persia team is uit elkaar gehaald. Dat hebben we gisteren inderdaad voor het eerst gehoord. Maar lijkt dus al een tijdje geleden geweest te zijn (mits dit waar is natuurlijk).