Gerucht: Italiaanse stemacteur verklapt Breath of the Wild 2-spoiler

  • Nieuws

  • 4 mei 22 om 02:04

  • Rik

  • 1

Let op! Onder de afbeelding staan mogelijke spoilers voor het vervolg op The Legends of Zelda: Breath of the Wild. Lees verder op eigen risico.

Hoewel Nintendo de kaken nog stijf op elkaar houdt over het verhaal van het vervolg op Breath of the Wild, komt er uit verrassende hoek mogelijk toch een beetje informatie vrij. Pietro Ubaldi, een van de stemacteurs voor de Italiaanse versie van Breath of the Wild, liet zich namelijk iets ontvallen tijdens een interview.

spoilers onder deze afbeelding

Ubaldi is de Italiaanse stemacteur voor Daruk, de Goron Champion. In het interview bevestigde de italiaan dat hij recent opnames heeft gehad voor het Zelda-avontuur dat gepland staat voor 2023. Hij liet zich ontvallen dat hij niet alleen terugkeert als de stem van Daruk, maar ook als diens voorouder. Als dit waar is zijn dat twee grote spoilers. Daruk overleefde het eerste deel namelijk niet en zijn geest leek Hyrule op het einde van de game juist te verlaten voor het hiernamaals. Hoe Daruk terugkeert in het vervolg maakte de stemacteur niet duidelijk. Mogelijk is Daruk enkel te zien in korte flashbacks. Een andere mogelijkheid is dat er door de tijd gereisd zal worden in ‘Breath of the Wild 2’. Dat zou niet de eerste keer zijn in een Zelda-game. Vooral Ocarina of Time staat bekend om de titulaire Ocarina die Link zeven jaar door de tijd kan laten reizen. De aanwezigheid van een voorouder van Daruk zou de tijdreis-theorie ondersteunen. Pietro Ubaldi kon zich de naam van deze voorouder niet meer herinneren maar kon wel uitsluiten dat het niet om Darunia (Ocarina of Time) ging. Voorts zou deze voorouder een serieuzer karakter hebben dan Daruk zelf.

Maken alle Champions hun opwachting in het vervolg?

Speculatie

Omdat Ubaldi de bevestigde stemacteur van Daruk is voor de Italiaanse versie, worden zijn woorden serieus genomen door de fans. Ook de timing van zijn vermeende opnames zouden overeen komen met de staat van de game. Juist een al veel voorkomende fan-theorie lijkt door Ubaldi’s interview te worden bevestigd. Deze fan-theorie gaat er van uit dat een deel van het vervolg zich in het verleden afspeelt. De theorie baseerde zich vooral op de nieuwe toga-achtige outfit waarin Link te zien is in de trailers voor het vervolg. Dit kostuum zou namelijk verdacht veel lijken op het kostuum van de held op het wandkleed uit de eerste game. Op dit wandkleed staat de legende van de strijd met Calamity Ganon van 10.000 geleden afgebeeld. De nieuwe informatie van Ubaldi zou suggereren dat we inderdaad meer te weten zullen komen over de strijd van 10.000 jaar geleden. In dat geval ligt het voor de hand dat de voorouder van Daruk de originele piloot van Vah Rudania is. Het zou eveneens te verwachten zijn dat de andere Champions en diens voorgangers hun opwachting maken in de game.

Nintendo zelf zal niet blij zijn met de loslippige stemacteur. The Big N staat sowieso bekend om hun strenge geheimhouding, maar doet extra hun best om het verhaal van de volgende Zelda geheim te houden. Ze weigeren zelfs de officiële naam van de game te onthullen om spoilers te voorkomen. Of er gevolgen zullen zijn voor de Italiaanse Daruk is op dit moment onduidelijk. Pietro Ubaldi is niet de eerste stemacteur die onbedoeld informatie weggeeft over een toekomstige Nintendo-game. Stemactrice Jenna Coleman (Melia Antiqua, Xenoblade Chronicles) maakte het zelfs nog bonter. Zij bevestigde de terugkeer van haar personage in wat later Xenoblade Chronicles 3 bleek te zijn. Het bestaan van die game was op dat moment echter nog helemaal niet bekend, Nintendo zou Xenoblade Chronicles 3 pas ruim een jaar later uit de doeken doen.

Wat denk jij van de onthullingen die de Italiaanse Daruk heeft gedaan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Fansite Lega Hyrule via Eurogamer

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Eerste gesneuvelde tv’s door Switch Sports zijn een feit

4

Nieuws Eerste gesneuvelde tv's door Switch Sports zijn een feit

04-05-2022

3

Rik

Reggie Fils-Aime tijdens Mother 3-easter egg tijdens E3 2014

1

Nieuws Reggie Fils-Aime onthult waarom Mother 3 nooit in het westen verscheen

03-05-2022

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Mitch

4 mei 22 om 08:09

#4793‍

3075 XP | 478 comments

Ik hoop dat het om een klein rolletje gaat. Ben namelijk wel klaar met de Champions na de DLC en Age of Calamity.