Gerucht: First-party Microsoft-titel komt naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 6 jan 24 om 20:44

  • Robin

  • 3

Tijdens de meest recente Nate The Hate-podcast werd aangeven dat er een alom geprezen First-party Microsoft-titel naar de Nintendo Switch zal komen. Het zal hoogstwaarschijnlijk om Hi-Fi RUSH gaan. 

In deze podcast episode spreekt Nate met co-host Modern Vintage Gamer over Xbox in 2024. In één van de onderwerpen wordt gesproken dat Microsoft verschillende spellen uit hun portfolio ook op andere consoles wilt uitbrengen.

De titel waar ik het over heb, kreeg veel bijval van de critici, fans waren er dol op en het spel stond in het GOTY-gesprek in het jaar dat het uitkwam. Ik denk dat de aankondiging met veel enthousiasme zal worden ontvangen, want dit is een kwaliteitsgame. – Nate the Hate

Hi-Fi RUSH past goed in deze beschrijving gezien het Best Audio Design had gewonnen in 2023. Toen het spel uitkwam werd het ook als een mogelijke Game of the Year gezien. In Hi-Fi RUSH speel je als wanna-be rockster Chai waarin je met heftige ritmegevechten vecht tegen een kwaadaardig megaconcern dat robothulpmiddelen maakt.

De game kreeg een shadowdrop op 25 januari 2023 op Steam en Game Pass. Andere titels waar ook over wordt gesproken zijn Pyschonauts en Pentiment. Psychonauts is een franchise dat ook erg goed was ontvangen en Psychonauts 2 was ook genomineerd voor Game of the Year in 2021. Terwijl Xbox-ontwikkelaar Obsidian juist open staat voor een Switch-release van Pentiment.

Kort na de podcast was uitgekomen deelde een gebruiker op Resetera via comments dat het om Hi-Fi RUSH zou gaan. Deze gebruiker zou in het verleden ook juiste informatie hebben gedeeld over Persona en ATLUS in combinatie met Xbox. Het zou niet de eerste keer zijn dat Nintendo zou samenwerken met Microsoft. Zo is Minecraft te spelen op Nintendo Switch en zijn Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps ook te spelen op de Nintendo Switch.

Welke first-party titel van Microsoft zie jij graag op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Monster Hunter-producer geeft voorproefje op 2024 in nieuwjaarsbericht

4

Nieuws Monster Hunter-producer geeft voorproefje op 2024 in nieuwjaarsbericht

07-01-2024

1

Thijmen

Princess Peach Showtime! krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

0

Nieuws Princess Peach Showtime! krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

06-01-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Zool

7 jan 24 om 08:46

#12567‍

2169 XP | 409 comments

Ik hoor dat MS alleen maar verschrikkelijke games heeft. Dus hier kijkt niemand naar uit neem ik aan.

Robin

7 jan 24 om 10:43

#12568‍

3498 XP | 521 comments

Ik weet niet waar jij dat hoort. Gezien ik het portfolio op mijn Series S met Game Pass best goed vind en hoewel sommige van hun games niet in mijn straatje passen qua genre, moet ik toch wel zeggen dat Hi-Fi RUSH bijvoorbeeld fantastisch is. Pyschonauts en Pentiment moet ik nog eens gaan spelen

Masterswordish

7 jan 24 om 17:16

#12571‍

11 XP | 2 comments

Deze game is toevallig fantastisch zoals Robin al zegt. Als dit waar is, zou ik hem zeker spelen als Nintendo only eigenaar