Monster Hunter-producer geeft voorproefje op 2024 in nieuwjaarsbericht

De producent van de Monster Hunter-serie, Ryozo Tsujimoto, heeft in een nieuwjaarsboodschap wat meer informatie gegeven over de plannen van Capcom voor de franchise in 2024.

Dit jaar gaat een belangrijk jaar worden voor de Monster Hunter-serie, omdat de franchise zijn 20ste verjaardag viert. Hoewel er in Tsujimoto’s nieuwjaarsboodschap niet al te veel wordt wegegeven, zijn we door de boodschap al wat meer te weten gekomen over de jubileumplannen. Zo weten we dat de resultaten van de ‘fan-favourite monster voting’ in maart van dit jaar tijdens het jubileum worden onthuld. Daarnaast kunnen we ook een nieuw artwork verwachten waar de drie populairste monsters op staan. Verder werden er in de nieuwjaarsboodschap een nieuw Alatreon-figuur en PC-producten van MSI onthuld. Wat voor andere evenementen er plaats gaan vinden tijdens het 20-jarige jubileum houdt Capcom nog geheim.

In de boodschap gaat Tsujimoto zoals verwacht ook nog even in op de onlangs aangekondigde titel Monster Hunter Wilds, die werd onthuld tijdens The Game Awards van 2023. Hij laat weten dat we deze zomer een nieuwe update over de game kunnen verwachten. De titel is nog niet voor de Nintendo Switch aangekondigd, dus het is altijd mogelijk dat deze bewaard wordt voor Nintendo’s volgende console. Als laatste gaat Tsujimoto in op de verkoopcijfers van Monster Hunter Rise en Monster Hunter: World. De games hebben nu respectievelijk 13 miljoen en 23 miljoen exemplaren verkocht.

Op het moment lijkt het er dus op dat de 20e verjaardag van Monster Hunter wordt gevierd met pollresultaten, artwork en wat nieuwe merch. Wel gaan we ervan uit dat Capcom nog meer plannen heeft voor dit jubileum en die de komende maanden bekend gaat maken.

Denk jij dat Capcom nog meer in petto heeft voor Monster Hunter’s 20ste verjaardag? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Monster Hunter op YouTube

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Soundtrack Sunday: 20 jaar monsterlijke tonen – muzikale monstermuziek

1

Special Soundtrack Sunday: 20 jaar monsterlijke tonen - muzikale monstermuziek

07-01-2024

3

Robin

Gerucht: First-party Microsoft-titel komt naar Nintendo Switch

3

Nieuws Gerucht: First-party Microsoft-titel komt naar Nintendo Switch

06-01-2024

3

Robin

Discussieer met ons mee! 4

N2up

7 jan 24 om 17:00

#12570‍

1434 XP | 280 comments

Ben benieuwd naar de nieuwe Mh en hoop dat ie ook naar Nintendo komt. Heb flink genoten met Rise

Robin

7 jan 24 om 20:05

#12572‍

3180 XP | 469 comments

Same! Momenteel zijn we ook leuk met de community wekelijks bezig nog met het hunten in Monster Hunter Rise op de Switch. 

Persoonlijk vond ik wel dit berichtje van het Monster Hunter-team beetje sober gezien we al veel wisten. Wel benieuwd naar Wilds en of dit naar Switch 2 komt

Arkalay

8 jan 24 om 20:32

#12582‍

278 XP | 53 comments

3U en 4U nog ff als kado op de switch please!

Robin

8 jan 24 om 21:54

#12583‍

3180 XP | 469 comments

Een port of remaster/remake van deze titels zou ik wel erg tof vinden!