Furukawa: "Vroege aankondiging Nintendo Switch was een speciaal geval"

  • Nieuws

  • 15 mei 23 om 15:47

  • Dennis

  • 3

In een Q&A-sessie laat Nintendo president Furukawa weten dat de vroege aankondiging van de Nintendo Switch uitzonderlijk was.

Vorige week publiceerde Nintendo haar nieuwe kwartaalcijfers, en daarbij is er ook altijd een vraag-en-antwoord (Q&A) ronde voor investeerders. Deze zijn nu in het Engels te vinden op de Nintendo-site. In één van de vragen laat Furukawa zich uit over de aankondiging van de Nintendo Switch.

Deze werd gedaan in maart 2015, en droeg toen nog de codenaam “NX”. In oktober 2016 kreeg het apparaat een officiële aankondiging en de naam Nintendo Switch, om vervolgens in maart 2017 in de winkels te liggen. Daarmee kondigde Nintendo de Switch al twee jaar vóór release aan. De vroege aankondiging had te maken met het feit dat Nintendo zich ook ging richten op games voor de smartphone. Furukawa (vertaald):

Toen we destijds onze intrede in de mobiele sector aankondigden, moesten we de mensen laten weten dat Nintendo zich zou blijven richten op de specifieke videogame-platformactiviteiten als onze kernactiviteit. Ik denk dus dat de timing van de aankondiging van de Nintendo Switch een speciaal geval was.

In een andere vraag blikt de president vooruit naar de opvolger van de Nintendo Switch, zeker gekeken naar het succes dat dit systeem nog altijd heeft en de gebruikersaantallen die nog steeds groeien. Volgens Furukawa is dit niet per sé een reden om de volgende generatie uit te stellen:

Wij geloven niet dat het bereiken van een bepaald aantal jaarlijks spelende gebruikers betekent dat er geen behoefte is om een platform van de volgende generatie uit te brengen. Ik kan op dit moment niets specifieks zeggen over een volgende generatie platform, maar we werken altijd aan verschillende projecten gericht op de toekomst door ons af te vragen wat voor leuke voorstellen we kunnen doen die mogelijk nieuw en uniek entertainment kunnen bieden.

Vorige week kwamen er al flarden van de Q&A naar buiten, die toen nog niet naar het Engels was vertaald. Toen berichtten we al dat Furukawa zei dat we dit fiscale jaar géén nieuwe hardware hoeven te verwachten.

Wanneer er een opvolger voor de Nintendo Switch verschijnt blijft dus nog onduidelijk. Wel kunnen we concluderen dat het feit dat het systeem nog niet is aangekondigd, dit niet hoeft te betekenen dat we na de aankondiging weer twee jaar op de release hoeven te wachten. De hele Q&A is hier terug te lezen (in het Engels).

De onthulling van de Nintendo Switch, die hiervoor nog de codenaam Nintendo NX had.

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Link neuriet klassieke Zelda-deuntjes tijdens koken in Tears of the Kingdom

2

Media Link neuriet klassieke Zelda-deuntjes tijdens koken in Tears of the Kingdom

15-05-2023

4

Thijmen

Eiji Aonuma “geïnteresseerd” in Zelda-film na succes Mario Movie

5

Nieuws Eiji Aonuma "geïnteresseerd" in Zelda-film na succes Mario Movie

15-05-2023

5

Kitty

Discussieer met ons mee! 3

Rynelan

15 mei 23 om 16:10

#9898‍

130 XP | 26 comments

Uiteraard speelde de geflopte Wii U ook een grote rol maar dat kun je natuurlijk niet vermelden :p Nintendo moest met iets nieuws komen om de Wii U fouten goed te maken.

Paul

15 mei 23 om 18:11

#9902‍

3814 XP | 661 comments

maar we werken altijd aan verschillende projecten gericht op de toekomst door ons af te vragen wat voor leuke voorstellen we kunnen doen die mogelijk nieuw en uniek entertainment kunnen bieden.

Dit is voor de mensen die wat langer Nintendo volgen ook geen nieuws: Nintendo is altijd bezig met nieuwe concepten om te kijken wat in de volgende generatie hardware verwerkt kan worden.

Zoals Rynelan al aangeeft moet de Wii U ook wel een rol gespeeld hebben!

reporterdavid

16 mei 23 om 15:21

#9914‍

1196 XP | 238 comments

WiiU speelde absoluut een rol. al had je toen nog de 3DS . Nu heb je enkel de Switch. en ja... mobiele spelletjes, maar dat is geen hardware. als de Switch wegvalt voor Nintendo is er geen eigen console meer.