First 4 Figures presenteert Metroid Prime Varia Suit Samus PVC figure

Van Varia Suit Samus uit Metroid Prime wordt door First 4 Figures nu ook een PVC figure gemaakt!

 

First 4 Figures maakt al lange tijd statues en figures, ook van Nintendo personages. Het was al bekend dat First 4 Figures bezig is met een PVC figure van Samus Aran uit Metroid Prime, die vandaag werd onthuld. Vanaf nu zijn de pre-orders hiervoor geopend. In tegenstelling tot de veel duurdere resin / polystone statues van First 4 Figures, zijn deze plastic figures een betaalbaarder alternatief. Volgens het bedrijf is het een trouwe recreatie van Samus in haar Varia Suit, zoals ze er ook in Metroid Prime uitziet.

Eerder verscheen al een kort voorproefje, maar nu kun je de volledige trailer hiervan bekijken. Daarin krijg je een goed beeld van deze figure en worden de verschillende versies ervan uit de doeken gedaan.

Varia Suit Samus uit Metroid Prime, in hoogstaand gedetailleerd plastic!

Deze figure is ongeveer 28 centimeter (11 inch) hoog en wordt in meerdere uitvoeringen uitgebracht. Er zijn een standaard uitgave ($149,99) en een Collector’s Edition ($181,49), die in de winkels verschijnen. De Collector’s Edition heeft LED-lichtjes en je kunt kiezen uit twee linker arm-poses. Er is ook een Exclusive Edition ($ 199,64), die alleen via de website van First 4 Figures te bestellen is. Deze komt onder andere in een Premium Deluxe Box mét een registreerbare Authentication Card. Als je in de Pre-order periode (tot 27 november 2023) besteld, betaal je voor de Exclusive Edition ook $181,49.

In het verleden heeft First 4 Figures al meerdere beelden uit de Metroid Prime-serie gemaakt, waaronder een (veel duurder en groter) resin / polystone statue, dat op deze nieuwe PVC figure lijkt. Met de zeer geslaagde remaster van Metroid Prime op de Nintendo Switch, stond het spel natuurlijk weer volop in de schijnwerpers. Het is nog niet bekend wanneer de Metroid Prime Samus Varia Suit PVC figure precies wordt uitgebracht. Waarschijnlijk binnen een niet al te lange tijd, al kunnen prijzen en releasedata bij First 4 Figures soms nogal variëren.

Vind jij dit een interessant item voor in jouw verzameling? Vertel er ons meer over in de comments!

Bron: First 4 Figures

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

2023: een slecht jaar in gaming

7

Special 2023: een slecht jaar in gaming

25-10-2023

7

Robin

wariowaremainimage

0

Media Nintendo deelt reclame van WarioWare: Move It!

24-10-2023

0

Karlijn

Discussieer met ons mee! 3

Paul

25 okt 23 om 12:34

#11899‍

3924 XP | 683 comments

180 euro voor een stukje gekleurd PVC. Ik zal het nooit begrijpen, maar doe vooral je ding

Selan

25 okt 23 om 15:51

#11903‍

2996 XP | 552 comments

Ja dat haha. Ik vind het wel echt mega cool eruit zien en heel gaaf, maar zoveel geld aan een beeldje uitgeven is niet mijn ding xD

Martijn

25 okt 23 om 17:13

#11906‍

3891 XP | 449 comments

Mja, ik zie ook een verschuiving. De resin-statues van First 4 Figures begonnen ook kleinschaliger en goedkoper. Ze werden echter steeds groter en duurder, totdat ze honderden Euro's gingen kosten. Resin / polystone is mooi materiaal voor beelden, maar ook breekbaar.

Toen introduceerde First 4 Figures plastic figures als alternatief. PVC is goedkoper en breekt ook niet zo snel. Het is ook wat makkelijker in de verwerking, wat zich uit in meer details, ook bij kleinere figures. Toch, je ziet intussen dat dit goedkopere alternatief ook weer steeds duurder wordt. Allemaal commercie, maar wat mij betreft worden de prijzen intussen ook wel weer aan de hoge kant. Dan is het soms hopen dat je zo'n item goedkoper geprijsd in een winkel aantreft.

Deze figure ziet er geweldig uit en ik wil 'm eigenlijk best hebben. Er is maar één ding dat ik niet mooi vind: het prijskaartje. Voorlopig zitten dit soort aankopen er voor mij niet in, hoe mooi het beeldje er ook uitziet. Is maar net wat iemand ervoor wil betalen, maar intussen heeft First 4 Figures mijn grens weer bereikt.