Fan Friday: Zo laden Pikmin je telefoon op

  • Nieuws

  • 24 nov 23 om 00:00

  • Rik

  • 2

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Er is niets zo vervelend als een telefoon met (bijna) lege batterij, en wie kunnen je dan beter uit de brand helpen dan de Pikmin?

Dat Aziaten verdomd goed zijn in het kleien van de meest indrukwekkende Nintendo-diorama’s weten we inmiddels wel bij de Fan Fridays. En dankzij het internet krijgen wij deze mini-meesterwerkjes ook steeds vaker te zien. Deze week zetten we een nieuwe klei-kampioen in het zonnetje: ene 100均の匠〜tete〜. Stukje bij beetje zien we deze Japanner de meest gedetailleerde Pikmin in elkaar kleien op ware grootte (die van een vingerkootje). Deze worden vervolgens in een diorama geplaatst in de buurt van een stopcontact waar zogenaamd een oplader van een mobiele telefoon in steekt. De kabel van de oplader is echter gebroken. Via zogeheten filiament-ledstrips zorgen de gele Pikmin, net zoals zij dat vanaf Pikmin 3 kunnen doen, ervoor dat de elektriciteit toch de mobiele telefoon bereikt. Het hele werkje is van enorm hoge kwaliteit, het enige wat het realistische had gemaakt is als er ook een echte oplader in was verwerkt. Bekijk het hele proces in onderstaande filmpje, de ondertiteling met verschillende stappen is volledig in het Japans maar de beelden spreken voor zich:

Zou jij zo’n soort Pikmin-oplader ook wel willen terugzien in de My Nintendo Store? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Hoofdafbeelding bij Cult of the Lamb komt met volgende contentupdate: Sins of the Flesh

0

Nieuws Cult of the Lamb komt met volgende grote update: Sins of the Flesh

24-11-2023

2

Erik

Among Us teaset grote cross-over met indietitels

4

Nieuws Among Us teaset grote cross-over met indietitels

23-11-2023

3

Coen

Discussieer met ons mee! 2

Icelos

24 nov 23 om 08:36

#12209‍

2611 XP | 236 comments

Dit is echt top notch.

Apenknul

24 nov 23 om 19:31

#12216‍

3751 XP | 706 comments

Oke, dit is wel cute gemaakt. Ikzelf zou het niet kunnen maken