Engelsman krijgt celstraf voor bezit speelgoed-Master Sword uit Zelda

  • Nieuws

  • 3 jul 24 om 22:36

  • Rik

  • 2

In het Verenigd Koninkrijk is een 48-jarige man veroordeeld tot vier maanden cel wegens verboden wapenbezit. A. Bray werd betrapt met een replica van het Master Sword uit de Legend of Zelda-serie… van slechts enkele centimeters lang.

Dit maakt de politie van Warwickshire bekend in een persbericht. Officieel is Bray veroordeeld voor het publiekelijk bezit van een steekwapen. Het mini-Master Sword is in totaal maar zo’n 22 centimeter lang, met een lemmet van 15 centimeter. Het Master Sword kwam ook met een bijbehorende schede, die met een druk op de knop los kan schieten. Bray werd op 8 juni 2024 door beveiligingscamera’s betrapt met het miniatuurwapen op Queens Road in Nuneaton, een stad van zo’n 100.000 inwoners in het hart van Engeland. Ook toen Bray werd benaderd door politieagenten hield hij het Master Sword nog altijd vast in zijn hand, wat leidde tot zijn onmiddellijke arrestatie.

De ongelukkige Zelda-fan en zijn Meesterzwaard. Bron: politie van Warwickshire

A. Bray hield vanaf zijn arrestatie vol dat zijn mini-Master Sword niets anders was dan een stukje speelgoed om zijn vingers mee bezig te houden. Hij zou het item online als fidget toy hebben aangeschaft. De politie en rechter hadden geen boodschap aan deze verklaring. Volgens hen was het ‘speeltje’ wel degelijk een steekwapen van 15 centimeter dat gebruikt kon worden om anderen te verwonden of bedreigen. Op 28 juni jongstleden werd A. Bray veroordeeld tot 4 maanden celstraf en een victims’ surcharge-boete van £154,- (ongeveer €180,- volgens de huidige wisselkoers).

We hanteren een zerotolerancebeleid ten opzichte van steekwapens in het openbaar, en Bray handelde in strijd hiermee. Het is mogelijk om fidget toys te vinden die geen lemmeten van zes inch [vijftien centimeter] hebben. Het is mogelijk om niet over straat te lopen en ze voor je uit te steken. Met een beetje meer zelfbewustzijn had Bray het contact met ons helemaal kunnen vermijden.
-Sgt. Spellman, Patrol Investigations Unit van de Warwickshire Police

Steekwapens in het Verenigd Koninkrijk

Op het eerste gezicht lijkt de straf voor het bezit van een mini-Master Sword overdreven, maar het Verenigd Koninkrijk kampt al jaren met zware steekwapen-problematiek. In de Britse hoofdstad Londen zijn er gemiddeld zo’n 43 steekincidenten per dag. Op landelijk niveau nam het aantal steekincidenten in 2023 toe met 7% ten opzichte van 2022. Justitie en politie proberen deze trend te keren met een zeer streng handhavingsbeleid. Wie op straat wordt betrapt met een mes groter dan 3 inches (7,62 centimeter) wacht een vergelijkbaar lot als A. Bray.

Heb jij ook ‘gevaarlijke’ Nintendo merchandise? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Politie van Warwickshire

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

shadows of the damned switch

0

Nieuws Shadows of the Damned: Hella Remastered in oktober naar de Switch

24-07-2024

1

Mitch

Zien: Princess Daisy krijgt mascotte in Super Nintendo World

0

Media Zien: Princess Daisy krijgt mascotte in Super Nintendo World

04-07-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij 9 opvallende Nintendo Switch-games voor juli 2024

1

Nieuws 9 opvallende Nintendo Switch-games voor juli 2024

03-07-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

4 jul 24 om 00:06

#13934‍

6031 XP | 1119 comments

Tja, niet slim om zoiets in het openbaar mee te dragen natuurlijk. Ik zie hem nog wel in staat zijn bij mensen naar binnen te wandelen en al hun potten tegen de muur te smijten in de hoop rupees te vinden, haha. 

Apenknul

4 jul 24 om 14:50

#13935‍

3956 XP | 744 comments

Hij was waarschijnlijk Link volgens de politie.