Emio-teaser blijkt nieuw deel in Famicom Detective Club-serie

  • Nieuws

  • 17 jul 24 om 15:10

  • Erik

  • 5

De Emio-teaser blijkt een nieuw deel in Nintendo’s Famicom Detective Club-serie. Dit bevestigt Nintendo zojuist met een trailer. 

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club draait om een ‘urban legend’ van een man die bij huilende meisjes verschijnt – in ruil voor hun leven geeft hij ze een papieren zak met een lachend gezicht. Het lijkt een broodje aap-verhaal, maar als detectives het gaan onderzoeken, blijkt er meer aan de hand.

Het spel wordt  uit de doeken gedaan door Yoshio Sakamoto, producer en schrijver van Famicom Detective Club en man achter recente Metroid-spellen. Het is de eerste nieuwe game in de franchise in meer dan dertig jaar.

Op een dag is de middelbare scholier Eisuke Sasaki zomaar dood aangetroffen; met een papieren zak met een smiley over zijn hoofd. Als hulpdetective van de Utsugi Detective Agency probeer je een zaak op te lossen rond dit duistere gerucht. Vreemd genoeg was er 18 jaar eerder ook al een moordzaak die hier heel erg op leek.

Sakomoto: “Bij geruchten denk je vaak dat het gaat om een broodjeaapverhaal. [..] Maar als je meer over een gerucht te weten komt, ga je anders tegen de zaak aankijken. Ik wilde met deze game een verhaal vertellen waardoor spelers zo’n ervaring zouden krijgen.”

De gamepagina op de website van Nintendo.

De eerste twee delen van de Famicom Detective Club werden in 2021 gebundeld met een volledige remake voor de Nintendo Switch. Dit markeerde de eerste keer dat de franchise naar Europa kwam: de oorspronkelijke games uit de jaren ’80 verschenen enkel in Japan.

Sakomoto zegt dat hij en zijn team voor dit derde deel een “uniek en onconventioneel plot” hebben beschreven. “Voor deze game, Emio – The Smiling Man, heb ik de opgedane kennis bij het maken van vorige games en remakes en andere losse ideeën volledig benut.”

Links zie je de titulaire Emio.

Afgelopen week deelde Nintendo een mysterieuze teaser, getiteld ‘Wie is Emio?’. De teaser stond door zijn 18+-natuur in groot contrast met waar The Big N normaal om bekend staat, en het nieuws verspreide zich als een lopend vuurtje.

Robin schreef in zijn special al dat het mogelijk een game was van de hand van Sakamoto.

Poeh! Die zag ik niet aankomen. Wat vind jij van deze aankondiging? Laat het weten in de reacties.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Super Mario Party Jamboree krijgt eerste leeftijdsclassificatie

4

Nieuws Super Mario Party Jamboree krijgt eerste leeftijdsclassificatie

17-07-2024

1

Evelyne

Lara Croft komt naar Dead By Daylight

0

Nieuws Lara Croft komt naar Dead By Daylight

17-07-2024

1

Jeroen

Discussieer met ons mee! 5

Robin

17 jul 24 om 15:22

#13994‍

3512 XP | 523 comments

Ergens jammer dat het geen gloednieuwe IP is, maar ook tof dat oudere IP's terug kansen krijgen en zelfs nieuwe delen. Ik heb de eerste twee nog niet gespeeld, maar na mijn fijne ervaring met mystery games via Another Code overweeg ik deze wel eens te proberen. 

Erik

17 jul 24 om 15:31

#13995‍

5566 XP | 390 comments

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn interesse nu heel erg gewekt is. Een lugubere visual novel van Nintendo? I'm intrigued indeed.

Karina

17 jul 24 om 15:41

#13996‍

301 XP | 43 comments

Dit kan niet anders dan goed zijn!  

Apenknul

17 jul 24 om 20:26

#13999‍

4086 XP | 769 comments

Oh, dit maakt mij heel erg nieuwsgierig. Het is wel een visual novel, maar ben ik bereid het toch een kans te geven? Bij Ace Attorney had ik wat last van faalangst, wist ik niet waar ik was als ik even niet gespeeld had, maar door laag concentratie vermogen, kon ik gewoon niet doorkomen..

Maar dit maakt mij gewoon rete benieuwd. Ben erg van detective en serial killer series <3

N2up

17 jul 24 om 22:39

#14001‍

1689 XP | 331 comments

Ha! Al die speculatie rondom die teaser en dan blijkt t dit te zijn. Nou leuk dat oude series terug komen. Mij trekt dit niet iig.