Electronic Arts ontslaat 5% van haar werknemers

  • Nieuws

  • 1 mrt 24 om 09:05

  • Dennis

  • 1

EA heeft een memo gedeeld met haar werknemers waarin het bedrijf aangeeft zo’n 5% van haar personeel te ontslaan. Dat komt neer op ongeveer 670 personen.

De memo is terug te lezen op de website van Electronic Arts. CEO Andrew Wilson geeft verschillende redenen voor de krimp. Zo moet de global estate footprint omlaag, wat neerkomt op minder kantoorruimte. Ook stopt EA “met het ontwikkelen van games van toekomstige gelicentieerde IP’s waarvan we denken dat ze niet succesvol zullen zijn in onze veranderende industrie”.

Tot slot zegt Wilson dat de focus zal liggen op de bestaande grootste IP’s, waar spelers de meeste binding mee hebben. Hij wil “de bedrijfsactiviteiten stroomlijnen om fans overal diepere, meer verbonden ervaringen te bieden die een gemeenschap vormen, cultuur vormgeven en fandom doen groeien”.

EA verwacht aan het begin volgend kwartaal grotendeels klaar te zijn met de herstructurering. Veel grote gamebedrijven zijn bezig met een herstructurering en daarbij horende ontslagen. Onder andere de Embracer Group, Microsoft en Sony lieten deze maand weten te bezuinigen.

Update 1 maart: In een andere memo laat Laura Miele, president Entertainment & Technology, meer los over de geschrapte games. Zo stopt Respawn (bekend van Star Wars Jedi en Apex Legends) met de ontwikkeling van een Star Wars FPS-spel. De studio Ridgeline wordt gesloten, en een deel van het personeel gaat aan het werk bij Ripple Effect. Deze studio werkt samen met DICE en Criterion aan de Battlefield-franchise.

Ook gaat de stekker uit een aantal mobiele games. Kim Kardashian Hollywood, Lord of the Rings, Tap Sports Baseball, en F1 Mobile worden niet langer ondersteund. Wel ziet EA mobile als het grootste gaming-platform en richt zich daar op de populaire franchises zoals The Sims en EA Sports FC.

Hoofdafbeelding bij Review van EA Sports FC 24 voor Nintendo Switch

Het vorig jaar verschenen EA Sports FC 24 is één van de grootste IP’s van EA

Hoe denk jij over alle bezuinigingen bij de grote gamebedrijven? Deel het met ons in de comments.

Bron: EA website

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Splatoon 3’s volgende Splatfest begint op 23 maart

2

Nieuws Splatoon 3's volgende Splatfest begint op 23 maart

01-03-2024

2

Dennis

Pocket Card Jockey: Ride On! – Niet Pokémon, maar paarden

1

Review Pocket Card Jockey: Ride On! - Niet Pokémon, maar paarden

01-03-2024

4

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

29 feb 24 om 17:45

#13203‍

5852 XP | 1084 comments

We gaan langzaam naar de grote video game crash van 2024. Welke game gaan we ditmaal massaal in de woestijn dumpen?