Eerste reviews van Zelda: Tears of the Kingdom zijn binnen

  • Nieuws

  • 11 mei 23 om 14:13

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Tears of the Kingdom heeft op dit moment een gemiddelde reviewscore van 97 op Open Critic gebaseerd op 57 recensies. Het is hiermee een van de best beoordeelde spellen aller tijden, en zelfs iets hoger dan voorganger Breath of the Wild (96). Enkel het Ocarina of Time scoorde nóg hoger met een 99 op Metacritic.

  • Gamespot (100/100): “Tears of the Kingdom is een triomf van open speldesign, en geeft een eerbetoon aan de beste delen van de franchise’s eigen verhaal en geschiedenis – en gaat hier soms zelfs voorbij.”
  • Nintendo Life (100/100): “Het is lastig om over alles dat The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom zo ongelofelijk maakt te praten. En om veel van deze ontdekkingen zelf te doen, is onderdeel van de magie. Het is daarnaast onmogelijk om duidelijk te maken hoeveel er wel niet in Hyrule te doen. [..] Het is een glorieus, triomfantelijk vervolg op een van de beste videospellen ooit gemaakt.
  • Game Informer (98/100): “[..] Het weghalen van de vaardigheden uit het eerste deel en spelers nieuwe geven om te gebruiken in een een herkenbare, maar zonder meer nieuwe wereld is ingenieus. Bijna alles dat je tegenkomt, moet je herevalueren – of dit nu een puzzel, manier om te reizen of gevecht is. Het laat je denken op nieuwe manier.”
  • Destructoid (100/100): “Ik? Ik genoot van elke minuut uit Tears of the Kingdom. Van hoog in de wolken tot neerdalen in de diepste dalen, er is zoveel meer om te ontdekken – en ik heb het gevoel dat ik behalve het hoofdverhaal en wat zij-queesten nog bijna niets gezien heb.”

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is het officiële vervolg op Breath of the Wild, en speelt zich een aantal jaar na dit deel af.

De game lanceert op 12 mei op de Nintendo Switch. Ik kon het alvast spelen op het kantoor van Nintendo en deelde vier ontdekkingen tijdens de eerste uren. Verwacht binnenkort onze review. Laat je ondertussen weten of je ‘m in huis haalt?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

The Super Mario Movie commercial

2

Nieuws Mario Kart Tour teaset toevoeging Mushroom Bridge & Movie Mario

11-05-2023

4

Rik

4 ontdekkingen na mijn eerste uren in Zelda: Tears of the Kingdom

2

Special 4 ontdekkingen na mijn eerste uren in Zelda: Tears of the Kingdom

11-05-2023

7

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

13 mei 23 om 17:01

#9879‍

5046 XP | 630 comments

Concluderend uit deze eerste reviews met enkel cijfers boven de 9 durf ik wel te stellen dat het onmogelijke is gelukt dat TotK het al legendarische BotW heeft weten te overtreffen op alle vlakken dus waarschijnlijk gaat het de GOTY van 2023 worden.