Eerste reviews van Super Mario Bros. Wonder zijn binnen

  • Nieuws

  • 18 okt 23 om 16:03

  • Erik

  • 0

De eerste reviews van Super Mario Bros. Wonder voor de Nintendo Switch zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Super Mario Bros. Wonder heeft op dit moment een gemiddelde score van 93 op Metacritic, gebaseerd op 67 recensies. Dit is bijna een punt hoger dan zijn voorganger uit 2012, New Super Mario Bros. U (84).

Dit vindt de media:

  • Eurogamer (100/100): “Een eindeloze stroom aan ideeën in een spel dat Mario naar een aantal wonderlijk bijzondere plaatsen brengt. [..] Ze noemden het Super Mario Bros. Wonder kunnen noemen, maar het had net zo goed Super Mario Bros. Imagination kunnen heten. Fantastisch.”
  • Destructoid (90/100): “Super Mario Bros. Wonder is het Mario-spel in letterlijk decennia dat opweegt tegen de loodgieter zijn legendarische 2D-platformkronieken. Het is een terugkeer naar levels die overvloeien van creativiteit, naar een wereld met geheimen om te ontluiken en controls die simpelweg enkel bewegen al geweldig maken.”
  • Gamespot (90/100): “Super Mario Bros. Wonder is een gedurfde keuze voor een naam. Het plant een vlag in de grond die suggereert dat iets minder dan een constant gevoel van eerbied en genot een mislukking in de game gaat zijn. Maar verrassend genoeg weet Wonder deze uitdaging te trotseren, en het resultaat is een moderne klassieker.”
  • IGN (90/100): “Super Mario Bros. Wonder zet een nieuwe standaard in hoe 2D Mario’s eruit moeten zien. Het is kleurrijk, springlevend en plezierig. Het bleef me daarnaast verrassen en verrassen op de meest creatieve manieren dankzij de onvoorspelbare Wonder-effecten, die levels transformeren tot iets compleet anders voor een korte periode. [..] Wonder voelt als een 21e eeuws vervolg op Super Mario World, en ik weet niet of ik een groter compliment dan dat kan geven.”
  • N1-UP (97/100): “Super Mario Bros. Wonder is een te gekke 2D-platformer die de oude vertrouwde games naar een nieuw niveau weet te tillen met de introductie van een nieuwe wereld, nieuwe gameplay-elementen en heel veel nieuwe vijanden. De toevoeging van de Wonderbloem zorgt ervoor dat je altijd op het puntje van je stoel gaat zitten wanneer je deze weet te bemachtigen, want je weet nooit wat je te wachten staat.”

Super Mario Bros. Wonder lanceert op 20 oktober 2023 voor de Nintendo Switch.

Het is een 2D-platformer, waarin je uitdagingen als Mario of een van zijn vrienden uit het Paddenstoelkoninkrijk trotseert. Het bevat gloednieuwe power-ups, maar boven dat zijn vooral de Wonderbloemen het grote paradepaardje: deze zetten levels compleet op hun kop. In de Super Mario Bros. Wonder Direct kom je erachter wat je kunt verwachten.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Aflevering 2 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

0

Nieuws Aflevering 2 van Pokémon: Paldean Winds nu beschikbaar

18-10-2023

1

Rik

Nintendo haalt Switch onthullingstrailer offline

2

Nieuws Nintendo haalt Switch onthullingstrailer offline

18-10-2023

6

Rik

Reageer als eerste!