Echoes of Wisdom is eerste Zelda-game zonder medewerking Miyamoto

  • Nieuws

  • 2 dagen geleden

  • Rik

  • 2

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is de eerste Zelda-game waarin prinses Zelda zelf de hoofdrol speelt, maar er blijkt nog een primeur te zijn: het is ook de allereerste Zelda-game ooit waar Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto niet aan heeft meegewerkt.

Dit blijkt uit de aftiteling voor het spel, die inmiddels flink is uitgeplozen door nieuwsgierige fans. Miyamoto (71) is de geestelijk vader van zowel The Legend of Zelda als Super Mario en had tot op heden altijd een hand in nieuwe Zelda-spellen. De laatste jaren werkte Miyamoto al minder actief mee aan de Zelda-spellen, maar stond hij nog altijd te boek als General Producer. Ook fungeerde hij als klankboord voor Eiji Aonuma, zijn opvolger als Zelda-eindbaas. Ook aan dat tijdperk lijkt nu een einde te zijn gekomen. Het is geen verrassing dat Shigeru Miyamoto zich volledig teruggetrokken heeft uit de Zelda-serie: eerder dit jaar vertelde hij aandeelhouders nog dat het volgens hem beter was dat Nintendo-games nu gemaakt worden door jongere mensen.

Miyamoto bereidt Nintendo en zichzelf al jarenlang stapsgewijs voor op zijn onvermijdelijke pensioen. Wel is Shigeru Miyamoto, die officieel de titel ‘Creative Fellow’ heeft binnen Nintendo, nog actief betrokken bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Met name de Super Mario animatiefilms in samenwerking met Illumination Studios en het Nintendo Museum springen hierbij in het oog.

Zelda: Echoes of Wisdom Main Header Nintendo Switch

Een ander leuk feitje dat naar voren kwam uit de analyse van de aftiteling voor Echoes of Wisdom is dat maar liefst 53% van de 338 ontwikkelaars nooit eerder aan een Zelda-game hebben meegewerkt. Ook heeft ontwikkelaar Grezzo flink wat extra mankracht moeten inzetten ten opzichte van hun vorige Zelda-game (Link’s Awakening): aan Grezzo’s vorige Zelda-titel werkten ‘slechts’ 213 mensen mee.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom is sinds 26 september 2024 beschikbaar op Nintendo Switch. N1-UP beloonde de titel met een 9 in onze review!

Vind jij het een goede ontwikkeling dat Miyamoto het stokje heeft doorgegeven, of miste jij juist de Miyamoto-touch in Echoes of Wisdom? Laat het ons weten in de comments!

Bron: nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

0

Nieuws Launch trailer voor de Patrick Ster videogame

05-10-2024

1

Rik

Blockbuster-RPG van Avatar the Last Airbender in ontwikkeling

2

Nieuws Blockbuster-RPG van Avatar the Last Airbender in ontwikkeling

03-10-2024

1

Rik

Prince of Persia: The Lost Crown – Mask of Darkness DLC

5

Review Prince of Persia: The Lost Crown - Mask of Darkness DLC

03-10-2024

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

Gisteren om 18:38

#14524‍

5952 XP | 1149 comments

Kan ik me wel voorstellen, alles in die game is achterhaalt of niet nieuw in ieder geval, behalve dan dat je letterlijk Zelda speelt ipv Link. De stijl is hergebruik, gebaseerd op een oude gameboy game.

N2up

14 uur geleden

#14531‍

1695 XP | 332 comments

Vraag me af of t daardoor komt dat t spel niet zo gepolijst aanvoelt. Besturing en de t scrollen door de lijst van echoes is niet echt vloeiend. Verder wel een prima game al lijkt t me wel erg kort. (Ben er nog niet doorheen, dus wellicht dat dit totaal niet klopt)

In tegenstelling tot Rob1n vind ik de game helemaal niet achterhaald. Genoeg vernieuwing te vinden in de game, vooral voor de top-down Zelda varianten die nu dus leuke elementen uit de Mainline series incorporeren. Je moet geen Botw/totk te verwachten, maar vergeleken met de Links awakening remake is dit echt veeeeel leuker en beter