Doug Bowser: "Nintendo evolueert in een entertainmentbedrijf"

  • Nieuws

  • 7 sep 23 om 09:12

  • Erik

  • 1

Doug Bowser meldt dat Nintendo aan het evolueren is tot een entertainmentbedrijf, en niet meer een studio is die enkel games ontwikkeld.

De president van Nintendo of America doet de uitspraak tegen Washington Post. Hij zegt het volgende:

“Eigenlijk zijn we aan het evolueren tot een entertainmentbedrijf, met gaming als het kernpunt van onze algemene bedrijfsstrategie.”

De koerswijziging is omdat Nintendo wil concurreren voor de “entertainment-tijd” van haar doelgroep. “We hebben allemaal beperkte tijd”, zegt Bowser. “Maar hoe creëren we apparaten of platforms die zo verschillend en uniek zijn, dat mensen ermee willen spelen. Hoe creëren we apparaten of platformen die zo verschillend en uniek zijn dat mensen zich eraan willen verbinden? Uiteindelijk is dat hetgeen dat belangrijk is voor ons.”

Bowser noemt voorbeelden zoals games voor hun spelplatformen, maar ook het ervaren van hun franchises via een film of pretpark. Maar ook het Nintendo Live-evenement, dat gehouden wordt in Noord-Amerika en Japan.

Doug Bowser bij de launch van de Switch in New York. (Bron foto: Bloomberg)

Nintendo opende recentelijk twee themaparken in Japan en Noord-Amerika. Daarnaast brachten ze het gigantisch succesvolle The Super Mario Bros. Movie uit, op dit moment de op één na meest succesvolle animatiefilm. In 2021 bevestigde Nintendo-president Furukawa al dat er meer films op de planning staan. Mogelijk zelfs een Zelda-film.

Wat vind jij van deze strategie? Heb jij zin in meer Nintendo-films of ben je bang dat Nintendo haar focus gaat verliezen? Laat het weten in de reacties!

Bron: The Washington Post

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Spindle – Nostalgisch goed

0

Hands-on Spindle - Nostalgisch goed

07-09-2023

1

Thijmen

Star Ocean: The Second Story R – Een valse start

1

Hands-on Star Ocean: The Second Story R - Een valse start

06-09-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 1

N2up

7 sep 23 om 20:26

#11323‍

1689 XP | 331 comments

Was al te zien inderdaad. Ze worden een betere Disney. Ik heb er vertrouwen in en wens ze veel succes!