Donkey Kong-gebied opent 'lente 2024' in Universal Studios Japan

  • Nieuws

  • 5 dec 23 om 12:50

  • Rik

  • 3

In 2015 sloten Nintendo en Universal Parks & Resorts een licentiedeal om Nintendo-merken naar de pretparken van Universal te brengen. Het tweede Nintendo-gebied, met een Donkey Kong-thema, opent in de lente van 2024 in Universal Studios Japan.

Dit maakte Universal Studios zojuist bekend. Het nieuwe Donkey Kong-gebied ligt in het verlengde van het Super Mario-gebied dat in 2021 opende in Japan. De nog naamloze ‘Donkey Kong area’ zal dan ook fungeren als sub-gebied van Super Nintendo World, het algehele Nintendo-gedeelte van Universal Studios Japan. Ter gelegenheid van de uitbreiding krijgt Super Nintendo World ook een nieuwe slogan: ‘Play Wild’.

Hoofdattractie van het nieuwe Donkey Kong-gebied zal een unieke achtbaan worden die het gevoel van springende mijnkarretjes moet simuleren. Behalve een computeranimatie en de bevestiging dat de interactieve Power-up Bands ook verwerkt zullen worden in dit gebied zijn er geen verdere details gedeeld over de DK-uitbreiding. Op basis van de computeranimatie zien we echter dat het gebied een-op-een overeenkomt met een maquette die al in 2019 lekte (link naar nintendolife.com).

De promo-animatie

Het Donkey Kong-gebied zal een wereldwijde primeur zijn voor Universal Studios Japan, maar komt ook naar het nieuwe Universal Epic Universe pretpark in Florida, dat uiterlijk in 2025 haar deuren moet openen. Ook daar volgt de bouw van de DK-coaster gestaagd. De twee andere Super Nintendo World-gebieden in Californië en Singapore krijgen vooralsnog geen Donkey Kong-uitbreiding. Het Japanse park blijft echter het mekka voor Nintendo-fanaten: er komt op korte termijn ook een Pokémon-attractie naar Universal Studios Japan.

Heb jij je tickets al geboekt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

The gAme awards logo

4

Nieuws Geoff Keighley deelt hypetrailer voor Game Awards 2023

05-12-2023

1

Evelyne

De complexe relatie tussen Nintendo en GTA

9

Special De complexe relatie tussen Nintendo en GTA

05-12-2023

7

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Martijn

5 dec 23 om 13:18

#12291‍

3497 XP | 406 comments

Hmm... Ik zie Tiki Tong in dat artwork. Van alle vaste vijanden vond ik de Tiki Tak Tribe toch de minst interessante groep. De Kremlings en Snomads spraken gewoon meer aan, dan dat stelletje instrumenten. Vooralsnog is King K. Rool Donkey Kong's belangrijkste tegenstander. Niet Tiki Tong!

Verder wel interessant, al kom ik waarschijnlijk nooit in zo'n park. Ik hou ook helemaal niet van achtbanen, maar die mijnkarretjes van Donkey Kong Country lenen zich daar wel goed voor. Wordt vast een mooie aanvulling voor in het park.

Patrick

8 dec 23 om 00:19

#12330‍

293 XP | 43 comments

Goede reden om terug te gaan.

Rik

8 dec 23 om 01:08

#12331‍

4673 XP | 666 comments

Wrijf het er maar weer in hoor, Patrick...

 

(Wij verwachten natuurlijk wel een uitgebreid fotoverslag)