Geestelijk vader Mario + Rabbids verklaart afwezigheid Rosalina

  • Nieuws

  • 30 sep 23 om 14:24

  • Rik

  • 1

In Mario + Rabbids: Sparks of Hope maakte Rabbid Rosalina haar debuut. Waar haar Rabbid-tegenhanger speelbaar was, ontbrak de echte sterrenprinses in het speelbare rooster. Davide Soliani gaf recent aan waarom dit zo is.

Soliani, ook wel bekend als ‘Crying Ubisoft man’, is de geestelijk vader van de Mario + Rabbids-serie en trad voor het vervolg op als Creative Director. In een interview met Nintendoeverything werd hem gevraagd naar het ontbreken van Rosalina als speelbaar personage. Soliani onthulde dat het team achter de game lange tijd twijfelde om haar wel speelbaar te maken, maar dat er twee factoren tegen haar werkten. Davide Soliani zei (vertaald):

Op een gegeven moment bespraken we het idee om Rosalina als hoofdpersonage te gebruiken, maar als je haar kent van spellen als Mario Kart, als je trouw blijft aan de lore van Nintendo, is ze in Mario Galaxy supergroot – ze is echt heel groot – en dat zou ten eerste een probleem met het coversysteem hebben opgeleverd, omdat het al heel moeilijk is om een personage als Bowser achter een cover te plaatsen. Met Rosalina zou het nog moeilijker zijn geweest als we trouw waren gebleven aan de lore van de Galaxy-games. En het tweede probleem is dat ze te sterk is. We hadden dus een heel ander verhaal rond Rosalina moeten maken om dat voor elkaar te krijgen. Maar op een bepaalde manier hebben we dat [toch] gedaan, ook al was ze niet speelbaar.

Hoewel ze niet speelbaar was, kwam Rosalina wel voor in Sparks of Hope.

Uiteindelijk waren het formaat en de enorme kracht van Rosalina dus de redenen om haar niet op te nemen in het spel als speelbaar personage. Rosalina was overigens niet het enige ontbrekende Mario-personage is het spel. Ook Yoshi, die wel speelbaar was in de eerste Mario + Rabbids, ontbrak in Sparks of Hope.

Hoewel oud-redacteur Willem hier en daar kritisch was over Mario + Rabbids: Sparks of Hope, beloonde hij de game toch met een 8 in onze review.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope is sinds 20 oktober 2022 exclusief beschikbaar op de Nintendo Switch.

Heb jij Rosalina gemist als speelbaar personage in Sparks of Hope? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Sokobalien – Galactische avonturen op de boerderij!

0

Review Sokobalien - Galactische avonturen op de boerderij!

30-04-2024

0

Karina

Hoofdafbeelding bij 18 opvallende Nintendo Switch-games voor oktober 2023

3

Special 18 opvallende Nintendo Switch-games voor oktober 2023

30-09-2023

6

Erik

Wat speel je dit weekend? [30 september] 

5

Nieuws Wat speel je dit weekend? [30 september] 

30-09-2023

7

Erik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

2 okt 23 om 12:18

#11656‍

5416 XP | 1043 comments

ondertussen wordt ridley gewoon geschaald naar een playable smash character en past Petey Piranha in een kart... Ik geloof het gedeelte dat ze haar er op een of andere manier in wilden maar niet dat het niet zou passen omdat ze te groot is. Wat grootte betreft, houdt Nintendo zelf ook geen rekening met de characters. Mario, Bowser en weet ik t wie nog meer allemaal zijn altijd weer anders qua grootte. Dus onzin dat het niet zou 'passen' achter een cover.