Wat speel je dit weekend? [30 september] 

  • Nieuws

  • 30 sep 23 om 10:15

  • Erik

  • 5

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Oh, oh, oh. Wat zijn er ook gekkies soms tegenwoordig. Pokémon is in het Van Gogh Museum te zien tot en met 7 januari 2024. Een unieke tentoonstelling met Pokémon die in de stijl van Vincent van Gogh. Maar daar ging de hele eerste dag natuurlijk niet over: want een unieke samenwerking, levert unieke merch op. En natuurlijk belachelijk veel chaos, scalpers en natuurlijk woekerprijzen voor een gratis weggegeven speciale Pikachu-kaart. Zucht, leren we het nou nooit?

Verder kwam EA Sports FC 24 uit voor de Switch deze week. Normaal kan die game direct de prullenbak in, maar EA heeft voor dit jaar zowaar zijn best gedaan. Dat al die oude FIFA-spellen uit de eShop zijn verdwenen, is een mooie bijkomstigheid natuurlijk. Verder liet Capcom weten een overnamebod van Microsoft beleefd af te wijzen, krijgen Persona 3&4 een fysieke versie, valt de droom voor Red Dead Redemption 2 op de Switch helaas in duigen en kun je genieten van vijf nieuwe tracks in F-Zero 99!

Opvallende releases:

Er kwamen deze week een hoop games uit, waaronder een Dragon Quest-spin-off.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Deze week is er een nieuw toernooi aangekondigd in Pokémon Scarlet & Violet, dus ik ga dit weekend eens kijken of ik daar een team voor kan brouwen. Alleen Pokémon uit de DLC mogen meenemen, dus dat geeft een interessante twist! Verder speel ik verder met Anonymous;Code (zeker een aanrader tot nu toe) en F-Zero 99!

Robin

Ik ben bezig met Fire Emblem Engage. Daarnaast wil ik ook nog de Crown Tundra afmaken in Pokémon Shield. Nu ook nog eens een nieuwe backlog titel uitzoeken, maar weet nog niet welke.

Robin herleeft oude tijden in Pokémon Shield.

Rik

Zoals ik vorige week al aangaf las ik even een pauze in voor het vervolg van mijn avonturen in The Great Ace Attorney Chronicles. Ik weet al welke titel het stokje over gaat nemen, maar daar mag ik nog niets over zeggen. Binnenkort kunnen jullie er echter alles over lezen op N1-UP!

Dreon

Dit is het laatste weekend dat je van mij zult lezen dat ik Persona 5 Royal aan het spelen ben. Na ruim 158 uur heb ik gisteren de eindbaas verslagen. Wat een geweldig spel was dit toch! Na alle uren die ik in Café Leblanc heb doorgebracht, ga ik het stiekem wel een beetje missen. Maar dat ik het spel uitgespeeld heb, betekent dat ik nu eindelijk kan beginnen aan Pikmin 4! Ik kan niet wachten om de planeet PNF-404 te verkennen en alle nieuwe personages in de game te ontmoeten.

Martijn

Eigenlijk had ik leukere plannen dit weekend. Het idee was om Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party en Mario Party Superstar, etc. gezamenlijk op de bank voor de tv te spelen. Helaas kan het nu niet doorgaan, want ik heb al een paar dagen last van een vervelend griepje. Vrees dat ik dit even moet uitstellen, want ik wil niemand aansteken.

Dit weekend speel ik dus andere spellen. Sowieso weer meer The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, om daar ook eens een stuk mee op te schieten. Er zijn echter nog genoeg spellen waar ik ook echt mee verder wil, zoals Pikmin 4, Kirby en de Vergeten Wereld, Metroid Dread en Luigi’s Mansion 3 (het is bijna oktober en dus komt Halloween eraan). Dan heb ik Pokémon Violet nog en ben ik mede door de demo ook geïnteresseerd geraakt in Sea of Stars. Kortom, ik hoef mij niet te vervelen en genoeg om uit te kiezen, al had ik liever mijn eerdere plan door laten gaan. Misschien volgende week…

Lekker bezig Dreon. Have fun met Pikmin 4!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Geestelijk vader Mario + Rabbids verklaart afwezigheid Rosalina

1

Nieuws Geestelijk vader Mario + Rabbids verklaart afwezigheid Rosalina

30-09-2023

5

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo deelt video van onzichtbaarheidsbadge Super Mario Bros. Wonder

0

Media Nintendo toont onzichtbaarheidsbadge Super Mario Bros. Wonder

30-09-2023

3

Erik

Discussieer met ons mee! 5

lifegiving

30 sep 23 om 10:33

#11638‍

2163 XP | 353 comments

Heel veel plezier allen met jullie avonturen! Ik ga even rustig aandoen. Wel ga ik wat rondjes lopen in Pokémon GO, maar lekker op een rustig tempo 

Monokuma

30 sep 23 om 11:01

#11639‍

807 XP | 137 comments

Vandaag ga ik lekker veel Pokémon Go spelen. Er is een evenement gaande waar Marill uit eieren van 2 km komt en ook een grotere kans heeft om shiny te zijn. Het tikt ook lekker aan met het aantal eieren om uit te lopen voor een tweede Master Ball.

Voor de rest ga ik Tales of Vesperia spelen omdat het mij eindelijk gelukt is in de sfeer te komen. Verder hoop ik dit weekend te kunnen beginnen met Judgment op de Playstation 4.

Fl@ppy

30 sep 23 om 18:19

#11643‍

2791 XP | 540 comments

Vesperia, geweldig. Krijg er bijna weer zin in. 

Selan

30 sep 23 om 12:29

#11642‍

2660 XP | 486 comments

Heb de main story van Red Dead Redemption uitgespeeld. Zojuist begonnen met de DLC Undead Nightmare en als afwisseling wat F-ZERO 99!

Fl@ppy

30 sep 23 om 18:22

#11644‍

2791 XP | 540 comments

Afgelopen week begonnen met oracle of ages om toch even pauze te nemen van totk. Leuk om weer eens door te spelen. Ben nu echter bij het verplichte dansspelletje bij de Gorons en het lukt me maar niet. Dus ben vanochtend toch weer terug gegaan naar totk.