Nintendo geeft oplossing voor grote bug in Super Mario RPG

  • Nieuws

  • 22 nov 23 om 02:47

  • Rik

  • 3

Super Mario RPG-spelers opgelet! Nintendo heeft aangekondigd een bug te hebben ontdekt in het spel. De bug maakt voortgang in het spel onmogelijk, wel is er een manier om de bug te omzeilen.

De bug kan zich manifesteren tijdens het Paratroopa-event in Monstro Town. Als de Paratroopa’s niet verschijnen in Land’s End weet je dat je last hebt van de bug. Zonder het verschijnen van de Paratroopa’s kan het verhaal van Super Mario RPG geen progressie maken. Nintendo erkent de bug nu officieel en heeft gelijk een manier gedeeld om de bug te omzeilen (vertaald):

Super Mario RPG minigame

Er is een bug gevonden in Super Mario RPG voor Nintendo Switch waardoor je mogelijk niet verder komt in het spel.

Inhoud bug

In sommige gevallen verschijnen, nadat het Paratroopa-evenement in Monstro Town is geactiveerd, de Paratroopa’s niet als je naar Land’s End gaat, waardoor je niet verder komt in het spel.

Bug omzeilen

Als je deze bug tegenkomt, moet je naar het Mushroom Kingdom gaan en dan weer terugkeren naar Land’s End. Als je dat doet, verschijnen de Paratroopa’s zoals de bedoeling was.

Opmerkingen:

– Het is niet nodig om het kasteel in het Mushroom Kingdom binnen te gaan. De bug zou verholpen moeten zijn als je de stad rond het kasteel binnengaat.

– Je kunt ook de kaart gebruiken om naar het Mushroom Kingdom te reizen.

– Als je terugkeert naar Land’s End vanuit het Mushroom Kingdom, kun je de kaart gebruiken of de optie “Naar wereldkaart”.

Het is met de huidige versie van Super Mario RPG dus gelukkig wel mogelijk de bug te omzeilen met de juiste instructies. Nintendo brengt in december een geplande patch voor de game, hier wordt ook deze nieuw ontdekte bug permanent mee verholpen.

Super Mario RPG kwam op 17 november 2023 uit voor de Nintendo Switch.

Ben jij de bug tegengekomen in Super Mario RPG of ben jij de dans ontsprongen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Hoofdafbeelding bij Rare's Jet Force Gemini naar Nintendo Switch Online+

4

Nieuws Jet Force Gemini naar Nintendo Switch Online+

22-11-2023

5

Erik

Pokémon-directeur: “Franchise moet nog honderden jaren meegaan”

1

Nieuws Pokémon-directeur: "Franchise moet nog honderden jaren meegaan"

22-11-2023

3

Mark

Discussieer met ons mee! 3

Yosher

22 nov 23 om 06:56

#12187‍

5852 XP | 1084 comments

Hoe weet je waar deze precies zouden moeten verschijnen als ze niet verschijnen? Ik kan me het origineel niet goed genoeg herinneren om te bedenken waar deze zouden moeten verschijnen en ik ben toevallig nu bij Land's End waar ik denk vast te zitten. 

Mitch

22 nov 23 om 09:03

#12188‍

3039 XP | 472 comments

Ja, grappig genoeg is de vaagheid van de game op dit specifieke stuk wat mij betreft vervelender dan deze (makkelijk te omzeilen) bug.

Land's End is een vaag gebied, het stuk waar de paratroopers verschijnen zit echt helemaal aan het einde.

Om precies te zijn: na de woestijn. In de woestijn kun je via drijfzand verschillende gebieden betreden. Eén van die gebieden heeft een uitgang waarmee je uit de woestijn loopt en dan kom je dus daadwerkelijk bij het laatste scherm van Land's End en moet je een klif beklimmen via de paratroopa's.

 

rob1N

23 nov 23 om 15:26

#12202‍

5383 XP | 1037 comments

Ik had dit ook... na een hoop heen en weer gereis was het blijkbaar ineens wel dat ze er waren, dus blijkbaar had ik ook iets in mushroom kingdom gedaan.