Blockbuster-RPG van Avatar the Last Airbender in ontwikkeling

  • Nieuws

  • Gisteren om 23:17

  • Rik

  • 2

Water, aarde, vuur, lucht. De populaire Avatar The Last Airbender-serie krijgt een grote AAA game die uit zal komen op pc en consoles.

Dit maakten Saber Interactive en Paramount Game Studios zojuist bekend. In de wereld van Avatar the Last Airbender leven de vier naties in vrede samen onder de heerschappij van de avatar. Elke natie heeft een aantal benders, mensen die het element van hun thuisnatie kunnen beheersen. De avatar is de enige persoon die de meester is van alle vier de elementen. Als de wereld uit balans dreigt te raken, is het aan de avatar om orde op zaken te stellen. De originele tv-serie (Avatar – The Last Airbender: The Legend of Aang) liep van 2005 tot 2008 was gelijk een enorme hit, en kreeg al snel een vervolgserie (The Legend of Korra) en een recente live-action remake op Netflix.

AAA RPG

Nu krijgt Avatar the Last Airbender ook een grote AAA game, de naam die de game-industrie geeft aan de grootste videogame-projecten. Er is nog weinig bekend over de nieuwe titel, maar het grote Avatar-spel moet een RPG (rollenspel) worden waarin spelers de rol aannemen van een gloednieuwe avatar. Hoewel we dus wel de bekende fantasy-wereld uit de Avatar-serie zullen terugzien, zal dit in een ander tijdperk zijn dan we kennen uit de series over Aang en Korra. De nieuwe game zal zich ‘duizenden jaren voor avatar Aang’ afspelen. Saber Interactive wil hierbij mogelijk een vergelijkbare strategie toepassen als het succesvolle Hogwarts Legacy, dat een verhaal vertelde uit het verleden van de bekende tovenaarsschool uit Harry Potter.

We weten dat trouwe fans van Avatar: The Last Airbender graag meer verhalen willen die hen in het universum van de serie meenemen, en door middel van games kunnen we de wereld uitbreiden en fans de nieuwe content op een meeslepende manier laten ervaren. Saber Interactive heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van het tot leven brengen van IP-gebaseerde games en we zijn verheugd om deze AAA-titel samen met hen te financieren en fans deze wereld uit de eerste hand te laten ervaren.
– Doug Rosen, SVP, Games en Emerging Media bij Paramount (vertaald)

‘Grootste Avatar-game ooit’

Bronnen van IGN melden dat het spel nog in een vroege ontwikkelingsfase is, maar het grootste game-project ooit moet worden voor de serie. Voorheen kreeg Avatar the Last Airbender vaak kleinere games, die de verhalen van de animatieseries opnieuw vertelden. Het in 2021 oprichte Avatar Studios is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de game. Avatar Studios staat onder creatieve leiding van de co-bedenkers van Avatar the Last Airbender en is opgericht om de franchise verder uit te breiden in verschillende media.

Bij Saber zijn we allemaal echte fans van de IP waar we mee werken. Onze teamleden behoren tot de meest toegewijde, gepassioneerde creatievelingen die er zijn en het is een eer om de krachten te bundelen met Avatar Studios en Paramount Games om het Avatar Legends-universum verder uit te breiden in videogames. Deze unieke co-financieringsstructuur is het resultaat van onze steeds verder uitbreidende samenwerking met Paramount, die meer dan tien jaar geleden begon met WWZ [World War Z], en we zijn enthousiast over alles wat in het verschiet ligt.
– Josh Austin, hoofd IP Development & Licensing bij Saber Interactive (vertaald)

De grote Avatar-game moet op zowel pc als consoles uitkomen. Gezien de verwachte ontwikkeltijd moeten Nintendo-fans rekening houden met een toekomstige release op de Switch 2.

Ben jij enthousiast door deze aankondiging? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Speel als Patrick de Ster in nieuwe SpongeBob SquarePants-game

0

Nieuws Launch trailer voor de Patrick Ster videogame

05-10-2024

1

Rik

Regisseur Mario + Rabbids richt nieuwe gamestudio op

0

Nieuws Regisseur Mario + Rabbids richt nieuwe gamestudio op

04-10-2024

0

Dennis

Shigeru Miyamoto, legendarische ontwikkelaar bij Nintendo

2

Nieuws Echoes of Wisdom is eerste Zelda-game zonder medewerking Miyamoto

03-10-2024

4

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

Gisteren om 05:54

#14527‍

3324 XP | 646 comments

Tot nu toe vallen alle avatar games tegen, terwijl de wereld echt perfect is voor wat moois. Dus eerst zien, dan geloven.

Yosher

22 uur geleden

#14528‍

6184 XP | 1147 comments

Wilde precies dit ook zeggen. Er zit zo veel potentie in en het zit tof zijn om eens een echte goede Avatar game te zien.