Bepaalde gebieden Tears of the Kingdom al gepland voor BotW

  • Nieuws

  • 11 mei 23 om 08:20

  • Erik

  • 1

Eiji Aonuma laat weten dat hij bepaalde nieuwe gebieden in Tears of the Kingdom ook al in Breath of the Wild wilde hebben, maar dat dit niet lukte wegens de limitaties van de Wii U.

Let op: hier volgen potentiële spoilers over Tears of the Kingdom.

Aonuma doelt hiermee specifiek op een volledig nieuw ondergronds grottensysteem. Tijdens een Ask the Developer-interview bevestigen de ontwikkelaars de aanwezigheid van deze gebieden.

Takuhiro Dohta, technical director, zegt het volgende:

“De vorige game, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, was oorspronkelijk in ontwikkeling voor de Wii U. Dus er waren restricties. Er waren een hoop ideeën die we tijdens de ontwikkeling wilden implementeren, maar we moesten duidelijke beslissingen maken over wat er niet kon. We besloten bijvoorbeeld dat je niet kon vliegen. Toen bleef Aonuma maar zeggen: ‘Als vliegen niet op tafel ligt, dan wil ik de diepte in graven!’ En wij maar zeggen: ‘Oh nee! Laat ons dat alsjeblieft niet ook in de game stoppen!’.”

De ontwikkeling van Tears of the Kingdom startte met de implementatie van alle zaken die ze eigenlijk wilden doen in Breath of the Wild, waaronder dus de toevoeging van grotten.

De eerste trailer van Tears of the Kingdom leek zich al in een grot af te spelen.

Art director Satoru Takizawa benoemt dat de focus bij grotten wederom ligt op exploratie en jouw nieuwsgierigheid, en dat de manier waarop je Hyrule bekijkt verandert.  “Ik denk dat spelers die een grot aan een klif vinden in deze game gaan denken: ‘Is er dan ook eentje in de kliffen daar?’ Als een plek, zelfs eentje die al bekend is, is aangepast met iets van waarde, dan zie je de wereld op een andere manier.

Hij vervolgt: “Zelfs wij ontwikkelaars begonnen het landschap op een andere manier te zien tijdens wek aan de game. Ik geloof dat de manier waarop spelers Hyrule exploreren ook gaat veranderen.”

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ligt vanaf 12 mei in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.

Meer Tears of the Kingdom
Terugkeer grote dungeons bevestigd door Nintendo
Hoofdthema is ‘handen’
Dit is je startlocatie

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Game Proeverij Yoshi´s Island

2

Special Game Proeverij #3 - Dit vonden jullie van Yoshi´s Island

11-05-2023

6

Mitch

Monster Menu: The Scavenger’s Cookbook krijgt demo op Switch

0

Nieuws Monster Menu: The Scavenger's Cookbook krijgt demo op Switch

10-05-2023

1

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

13 mei 23 om 16:50

#9875‍

5188 XP | 640 comments

Kortom hebben we the Sky Islands en the Underground vooral te danken aan de grote ambitie van de ontwikkelaars die op beiden methoden de bekende wereld van Hyrule in beiden richtingen verticaal wilden uitbreiden.