Game Proeverij #3 - Dit vonden jullie van Yoshi´s Island

  • Special

  • 11 mei 23 om 08:23

  • Mitch

  • 2

We hebben flink mogen proeven van Super Mario World 2: Yoshi’s Island. Smaakte het naar meer?

April stond in het teken van de derde editie van de Game Proeverij, waarin we samen een klassieke game uitproberen en lekker bespreken in onze Discord. Deze keer was Yoshi’s Island aan de beurt en de meningen…zijn misschien wel nog nooit zo positief geweest! Iedereen die meedeed heeft de eerste wereld afgerond en maar liefst 50% van jullie heeft ook de eindbaas verslagen en de aftiteling zien rollen.

Met zoveel mensen die de game uitgespeeld hebben, was ik ook benieuwd naar jullie favoriete wereld. Met maar liefst 50% van de stemmen bleken jullie massaal fan van de grappige aapjes in wereld 3, met de mooie sneeuwstorm in wereld 5 er kort achter. Wereld 2 en wereld 4 ontvingen als enige nul stemmen, waarschijnlijk omdat de identiteit van deze werelden wat minder duidelijk is. Maar goed, tijd om het over de rest van de game te hebben!

Hieronder geef ik dan ook het woord aan de community.

Yoshi's Island Super Nintendo

Wereld 3 staat blijkbaar niet voor niets op de box art van de game(!)

“Deze game staat op eenzame hoogte.”

Deze sectie wordt wat korter dan normaal, want jongens wat zijn jullie allemaal positief. De muziek en art-stijl zijn ‘heerlijk cozy’, de platformmechanieken zijn ‘perfect’ en ga zo maar door. Ook de flexibiliteit van de game wordt benoemd: “Wat mij het meeste opviel is dat het spel op meerdere manieren is te bespelen. Als je het als een gewone platformer wilt spelen? Dan is ie redelijk makkelijk. Wil je alles verzamelen, dan wordt de game opeens een stuk uitdagender.” Daarnaast is het levelontwerp ‘geniaal’, de bazen zijn episch en de Super FX chip wordt fantastisch gebruikt. Whew.

Het is dan ook geen verrassing dat deze game unaniem door jullie gezien wordt als het hoogtepunt binnen de Yoshi-franchise. Alleen Monokuma had een puntje van kritiek: “Het enige dat ik vind dat de overige games beter doen (inclusief Yoshi’s Story), is de geluidseffecten. De geluidseffecten in dit spel zijn behoorlijk eentonig, anorganisch ten opzichte van de mooie beelden, vallen veel in de herhaling en een klein selectie is irritant.”

Yoshi's Island 100%

Het is Monokuma zelfs gelukt om de game 100% uit te spelen, lekker bezig!

Conclusie

Het cijfer dat jullie Yoshi’s Island zouden geven is dan ook bijzonder hoog. Sterker nog, de enige twee cijfers waarop gestemd is, is ‘9’ (75%) en ’10’ (25%). Wow, dat is nog eens een goede binnenkomer.

De commentaren zijn kortom overweldigend positief. Er is unaniem besloten: Yoshi’s Island  smaakt naar meer!

De beste samenvatting komt deze keer van Mink:

 

“Ik heb deze game wellicht al tientallen keren 100% uitgespeeld, maar de artwork, geweldige muziek en variërende gameplay blijven me altijd verbazen.”

 

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. De volgende Game Proeverij vindt plaats in juni!

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Reclame Zelda: Tears of the Kingdom speelt met je emoties

3

Media Reclame Zelda: Tears of the Kingdom speelt met je emoties

11-05-2023

6

Erik

Bepaalde gebieden Tears of the Kingdom al gepland voor BotW

1

Nieuws Bepaalde gebieden Tears of the Kingdom al gepland voor BotW

11-05-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Theun

11 mei 23 om 11:25

#9833‍

611 XP | 114 comments

Tof stukje! Toffe game!

Tamadachi

13 mei 23 om 16:52

#9876‍

5046 XP | 630 comments

Ik kan er niet meer eens mee zijn dat deze tijdloze platformer anno 2023 nog steeds als een huis staat dus alle 9's en 10'en vind ik zeer gerechtvaardigd.