Analyse: Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct?

  • Nieuws

  • 7 feb 23 om 21:58

  • Rik

  • 5

Dames en heren, Koopa’s en Goomba’s, de kogel is door de kerk! 8 februari om 23:00 uur is de eerste Nintendo Direct van 2023! Maar wat kunnen we nu eigenlijk verwachten van deze Nintendo Direct?

De Direct gaat ongeveer 40 minuten duren, en stiekem kunnen we best al het een en ander invullen. Laten we de ‘zekerheidjes’ eens op een rijtje zetten:

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: HAL Laboratory

Releasedatum: 24 februari 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe komt later deze maand uit en het ligt dus voor de hand dat Nintendo deze titel nog een keer goed in de spotlight wil zetten. Nintendo heeft zelfs nog een verrassing achter de hand voor deze Wii-remake. Of nu ja… ‘had’ nog een verrassing achter de hand. Dankzij een gelekt hoesje weten we namelijk al dat de game een gloednieuwe speelbare epiloog krijgt die niet in de Wii-game uit 2011 zat. Nintendo moet de “Magolor Epilogue” zelf nog wel aankondigen. En waar kan dat nu beter dan tijdens de Nintendo Direct?

Octopath Traveler II

Uitgever: Square Enix

/

Ontwikkelaar: Square Enix

Releasedatum: 24 februari 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Op dezelfde dag als Kirby komt ook het vervolg op Octopath Traveler uit op de Nintendo Switch. Deze game werd in september 2022 aangekondigd voor de Nintendo Switch. Volgens Square Enix heeft Team Asano de inmiddels iconische HD-2D stijl naar een nieuw niveau gebracht voor deze titel. Ook zegt het team het grootste kritiekpunt op het origineel te hebben aangepakt. Als dat geen knaller wordt! Eerdere HD-2D games kregen speelbare demo’s waarvan de voortgang over te zetten is naar het volledige spel. Zou zo’n demo ook weer ‘gelijk na de presentatie’ beschikbaar komen voor Octopath Traveler II?

Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-Uitbreidingspas

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Nintendo

Releasedatum: Onbekend

Het is inmiddels vaste prik geworden tijdens Nintendo Direct-presentaties: de bekendmaking van de volgende Wave Mario Kart 8 DLC. We zijn inmiddels toe aan de vierde set met acht nieuwe circuits. Als Nintendo het patroon van vorig jaar aanhoudt, dan komt Wave 4 in maart uit. Een van de nieuwe circuits lijkt het gloednieuwe Piranha Plant Cove te zijn, dat op dezelfde dag als de Nintendo Direct zal debuteren in Mario Kart Tour. Als we dataminers mogen geloven zou dit ook de Wave zijn waarin Amsterdam Drift naar Mario Kart 8 Deluxe zal komen. Lees meer over de Mario Kart 8 DLC in onze uitgebreide special.

Splatoon 3

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Nintendo

Releasedatum: 9 september 2022

Nintendo Switch eShop: €59,99

Het Bibberseizoen in Splatoon 3 loopt alweer bijna ten einde. Vanaf 1 maart zou er een gloednieuw ‘lenteseizoen’ van start moeten gaan met nieuwe gear, modi en levels. Hoogste tijd voor een nieuwe aankondiging van het ‘Squid Research Lab’ dus! Mogelijk zien we ook de eerste beelden van de mysterieuze “grootschalige betaalde DLC“. Deze zou namelijk ook later dit jaar moeten verschijnen. Let op als je Marina en Pearl ziet verschijnen tijdens de Direct. De aankondiging van de DLC ging gepaard met hun silhouetten…

Xenoblade Chronicles 3

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Monolith Soft.

Releasedatum: 29 juli 2022

Nintendo Switch eShop: €59,99

Na de Launch Day-bonussen van Volume 1, de nieuwe spelmodi en het extra personage van Volume 2 en de sneak peak voor Volume 3 is het tijd om de volgende set DLC-content voor Xenoblade Chronicles 3 te onthullen. Dat moet ook eigenlijk wel in deze Direct, want de DLC heeft een beloofde release vóór 23 april 2023. Tot dusver is Monolith Soft altijd ruim voor tijd klaar geweest, dus misschien kunnen we de DLC al in maart verwachten? Het zou overigens helemaal mooi zijn als we ook al een teaser krijgen voor Volume 4. Dit is namelijk de grote verhaal-uitbreiding die even groot moet worden als Torna – The Golden Country voor Xenoblade Chronicles 2.

Fire Emblem Engage

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Intelligent Systems

Releasedatum: 20 januari 2023

Nintendo Switch eShop: €59,99

Fire Emblem Engage is nog geen maand uit en veel leden van onze community zijn nog niet eens klaar met het hoofdverhaal. Toch is de kans groot dat we al iets nieuws te zien krijgen van deze game. De Fire Emblem Engage Uitbreidingspas heeft namelijk nog drie resterende DLC-pakketten in de koker. Deze moeten allemaal dit jaar uitkomen, dus een nieuwe aankondiging ligt voor de hand. In Wave 1 werden Tiki en Edelgard, Dimitri & Claude als downloadbare Emblems toegevoegd. Welke Fire Emblem-helden van weleer zouden nog meer de overstap maken?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Nintendo

Releasedatum: 12 mei 2023

Nintendo Switch eShop: €69,99

Nintendo Directs sluiten traditioneel af met een ‘one last thing’ en deze keer weten we waarschijnlijk al wat de grote uitsmijter wordt van de Direct. Na het jarenlange wachten moet Nintendo dan toch eindelijk de grote push aan Zelda-info delen? De game komt binnen 100 dagen uit en de fans kijken reikhalzend uit naar een echte trailer. Pinken we straks allemaal een traantje (van het koninkrijk) weg na het zien van al die toffe dingen die Aonuma-san en zijn team hebben voorbereid de afgelopen jaren? En waarom duurde het in hemelsnaam zo lang voordat de game uitkwam? Ze maakten toch gebruik van dezelfde engine en assets als Breath of the Wild? Al deze vragen lijken eindelijk een antwoord te krijgen in de Nintendo Direct, want… het zal toch niet dat we nóg een week moeten wachten op een speciale Tears of the Kingdom Direct?! Oh ja, en wilde er nog iemand een Tears of the Kingdom Nintendo Switch OLED?

De geruchten

Van alle bovenstaande aankondigingen ‘moet’ Nintendo ze wel doen vanwege tijdsdruk. Maar daar blijft het echter niet bij. De februari Directs staan erom bekend dat ze Nintendo’s plannen voor de rest van het jaar (grotendeels) onthullen. Hierbij zijn er altijd een aantal geheime games die binnen een paar maanden uit blijken te komen. Welke zullen dit zijn? Joost (en Miyamoto) mag het weten, maar de geruchtenmolen draaide weer overuren de afgelopen maanden:

  • Advance Wars 1 + 2: Reboot Camp: Deze titel is vanwege de Russisch-Oekraïense oorlog al bijna een jaar uitgesteld. Recent komen er echter flink wat geruchten bovendrijven dat de titel toch ‘snel’ in de winkels komt te liggen. Officieel ontkennen ketens dat ze nieuw promotie-materiaal hebben gekregen voor de game, maar het blijft rommelen rond Advance Wars. De pre-orders zijn in ieder geval weer opengesteld. Dus dat lijkt toch een bemoedigend teken voor deze remake.
  • Baten Kaitos Remake: Recent werd het gerucht de wereld in geholpen dat er een Baten Kaitos-remake in de maak is. Extra opvallend hierbij is dat Monolith Soft weer zou meewerken aan de game. Daarvoor zou een speciale samenwerking met Bandai Namco zijn opgezet, want deze titel stamt nog uit de tijd voor de overname van Monolith Soft door Nintendo.
  • Metroid Prime HD: “Het houdt niet op, niet vanzelf.” Speculeren fans en insiders niet over Metroid Prime 4 (waar we nog stééds niks van hebben gezien!) dan is het wel over de vermeende remake van het eerste deel. Zouden we deze Direct dan eindelijk een Metroid Prime-titel te zien krijgen? De verwachte focus op Zelda: Tears of the Kingdom maakt het onwaarschijnlijk dat we Metroid Prime 4 te zien krijgen, maar wie weet tonen ze wel de remake van Metroid Prime 1.

Er zijn overigens nog vele andere ‘insiders’ met een oom bij Nintendo, maar in deze analyse focussen we vooral op de reële verwachtingen voor de Nintendo Direct. Toch kun je nog even lekker wegdromen bij die ene gedroomde aankondiging tot de Direct echt wordt uitgezonden. Op 8 februari 23:00 uur is het zover. Maar onthoud: Direct verantwoordelijk, hype met mate.

Wat zou jouw droom-aankondiging zijn tijdens de Nintendo Direct? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Bijna helft van verkochte Nintendo Switch-games is digitaal

2

Nieuws Bijna helft van verkochte Nintendo Switch-games is digitaal

08-02-2023

3

Erik

Nintendo verhoogt Japanse salarissen met 10%

2

Nieuws Nintendo verhoogt Japanse salarissen met 10%

07-02-2023

3

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Selan

7 feb 23 om 22:19

#8597‍

2655 XP | 485 comments

Ik heb altijd nul verwachting en zie wel wat er komt. Er zijn toch altijd wel ongeveer 3 - 5 games die ik ga halen. Maar wat ik heel graag zou willen zien (kans is minder dan 1%) dan is het wel iets van Golden Sun. 2D-HD remake, port, remaster, collection - don’t care zolang de franchise maar weer leeft!

Robin

7 feb 23 om 22:26

#8598‍

3176 XP | 469 comments

HD-2D Lufia

Selan

8 feb 23 om 09:13

#8604‍

2655 XP | 485 comments

Als dat eens zou gebeuren he....

Tamadachi

7 feb 23 om 22:56

#8600‍

5155 XP | 640 comments

Deze analyse van de opkomende Nintendo Direct laat duidelijk zien dat de uitzending goed kan worden gevuld met al bekend gemaakte opkomende games en DLC zonder al te veel splinternieuwe aankondigingen.

Maurice

8 feb 23 om 00:14

#8601‍

2706 XP | 189 comments

Hopelijk maakt Nintendo ook bekend welke N64 NSO titels na de zomer verschijnen.