Spelverkopen Europa in mei stuk lager wegens weinig grote releases

Het totaal aan verkopen op de videogamemarkt in Europa viel afgelopen maand laag uit. Het lijkt dus en rustige maand te zijn geweest, mede vanwege het feit dat er geen al te grote titels uitkwamen. 

GSD, via GamesIndustry.biz, heeft de verkoopgegevens van de totale videogamemarkt (exclusief digitale verkopen van Nintendo, want deze deelt het bedrijf niet) in Europa gedeeld en wat opvallend is, is dat de verkoop van games in mei 2024 met 17% daalde ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

In totaal zijn er afgelopen maand 11,6 miljoen videogames verkocht in Europa. EA Sports FC 24 is het meeste verkocht, gevolgd door Grand Theft Auto V. Van de nieuwe releases van afgelopen maand is F1 2024 het meeste verkocht, gevolgd door Ghost of Tsushima: Director’s Cut en Paper Mario: The Thousand-Year Door (exclusief digitale verkopen).

Hoewel de cijfers van GSD niet exact zijn, kunnen ze ons wel heel wat inzichten geven. Zo laten ze zien dat de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door 8% minder heeft verkocht dan Super Mario RPG deed in zijn twee openingsweken en 8,5% minder heeft verkocht dan het laatste Paper Mario-spel, The Origami King.

Hieronder hebben we de top 10 volgens de GSD onder elkaar gezet:

  1. EA Sports FC 24
  2. Grand Theft Auto V
  3. F1 24
  4. Ghost of Tsushima: Director’s Cut
  5. Paper Mario: The Thousand-Year Door (alleen fysieke verkopen)
  6. Helldivers 2
  7. Hogwarts Legacy
  8. Red Dead Redemption 2
  9. Star Wars Jedi: Fallen Order
  10. Call of Duty: Modern Warfare 3

De console-verkopen zijn afgelopen maand met maar liefst 40% gedaald in vergelijking met vorig jaar. In totaal zijn er maar 311000 exemplaren verkocht. De verkoop van de Switch is het meeste gedaald, wat mede komt door het feit dat in mei 2023 de Tears of The Kingdom Switch OLED uitkwam en voor veel verkopen zorgde. Verder is ook de verkoop van accessoires zoals controllers met maar liefst 25% gedaald.

Wat vind jij ervan dat de verkopen op de videogamemarkt afgelopen maand zo laag uitvielen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: gameindustry.biz

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

1

Column De anomalie genaamd Nintendo (Switch)

19-07-2024

1

Robin

Epic Mickey: Rebrushed krijgt releasedatum en trailer

1

Nieuws Epic Mickey: Rebrushed krijgt releasedatum en trailer

26-06-2024

4

Rik

Lanceertrailer en vergelijkingsvideo voor Beyond Good & Evil

0

Media Lanceertrailer en vergelijkingsvideo voor Beyond Good & Evil

25-06-2024

3

Martijn

Discussieer met ons mee! 3

Yosher

26 jun 24 om 09:45

#13899‍

6031 XP | 1119 comments

Zo laten ze zien dat de remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door 8% minder heeft verkocht dan Super Mario RPG deed in zijn twee openingsweken en 8,5% minder heeft verkocht dan het laatste Paper Mario-spel, The Origami King.

Ik hoop niet dat dit een wereldwijde trend is een dat TTYD wel gewoon genoeg verkocht (of nog gaat verkopen) om te laten zien dat deze vorm van Paper Mario gewoon erg geliefd is en gewoon veel beter is dan TOK. 

Lucas

26 jun 24 om 13:02

#13904‍

705 XP | 134 comments

Naja, ik hoop inderdaad dat het goed verkoopt zodat ze het levelsysteem weer terugbrengen. Ik heb recentelijk alle Paper Mario games uitgespeeld en bewaarde Thousand Year Door voor als laatste. Zeker toen het werd aangekondigd voor Switch.

En omdat ik dus goed kan vergelijken zonder nostalgische bril, kan ik wel toegeven dat Thousand Year Door heel goed is. Maar ik durf tot nu toe ook te zeggen (en ben bij chapter 5) dat ik Origami King beter vind. 

We zijn zo bezig met het vechtsysteem, dat we de rest misschien vergeten. Origami King heeft prachtige omgevingen, veel meer om te ontdekken, kleine puzzels, aan 1 gesloten wereld met diverse gameplay, super creatieve visuals en veel betere muziek. Tuurlijk is dit allemaal smaak en ik ben het met iedereen eens dat Thousand Year Door een leuker vechtsysteem en characters heeft, maar de rest is naar mijn mening Origami King beter.

Maargoed, moet Thousand Year Door nog uitspelen.

Yosher

27 jun 24 om 21:13

#13913‍

6031 XP | 1119 comments

Paper Mario moet het in mijn ogen JUIST hebben van het toffe gevecht systeem en de personages, dus ja, voor mij niet gek dat ik TTYD beter vind. Het enorme gebrek aan leuke personages en vooral de gevechten stoorden mij veel te veel in Origami King dat ik zelfs het eerste hoofdstuk niet kon doorspelen. Al die domme papier grappen hoefden van mij ook niet. 

Ik weet dat ik niet echt een heel eerlijk oordeel kan vellen als ik het spel niet heb uitgespeeld, maar wat mij betreft zegt het ook genoeg als een spel je zo enorm stoort met bepaalde aspecten dat je het gewoonweg niet [i]kan[/i] doorspelen. Maar als ze het spel nu op de schop zouden doen met een veel, veel beter gevecht systeem zou ik het nog wel eens een kans willen geven. Maar ik ga mij niet door een spel forceren waar ik de gevechten echt totaal niet leuk vind. Haalt voor mij gewoon de gehele ervaring naar beneden. En ik snap persoonlijk ook niet hoe iemand er ook maar enig plezier uithaalt mede hierdoor. 

Het was een stap vooruit op Sticker Star en Color Splash ja. Maar daar is imho ook alles mee gezegd. Met alle respect naar iedereen die TOK beter vind dan TTYD hoor, ieder heeft recht op zijn of haar mening. Maar ik kan het in dit geval gewoon totaal niet bevatten.