Wat speel je dit weekend? [25 november]

  • Special

  • 25 nov 23 om 10:00

  • Erik

  • 2

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Het was een relatief rustige week in gameland. We begonnen met de uitslag van het Splatfest in Splatoon 3, die Team Handdruk (nét) wist te winnen. Daarnaast kregen we een technische analyse van Hogwarts Legacy en praatte de director van Tears of the Kingdom over het leven van Zelda. Ook leuk: Nintendo voegt Jet Force Gemini toe aan Nintendo Switch Online+. Geeft die game jullie niet ook Ratchet & Clank-vibes?

Verder brengt Digital Foundry een smet op de “veel krachtigere Switch 2”-geruchten: het kan zomaar zijn dat ‘ie toch geen 4K-beelden kan produceren. Tot slot heeft de directeur van The Pokémon Company een bijzondere ambitie: de franchise moet nog honderden jaren mee. Oké, stiekem waren er best wat toffe nieuwtjes afgelopen week.

Fijn weekend allemaal!

Opvallende releases:

  • HELEMAAL NIETS

De nieuwe South Park-game kreeg deze week zijn eerste gameplaytrailer.

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik
De afgelopen week ben ik druk bezig geweest om alle grote paarse munten en geheime uitgangen te vinden in Super Mario Bros. Wonder. Inmiddels ben ik aanbeland bij het allerlaatste level. Tjonge, wat is dit level pittig! Spelers van Kaizo Mario zullen hier ongetwijfeld van smullen, maar het wordt nog een hele kluif voor een doorgaans vrij casual speler als ik om dit tot een goed einde te brengen. Verder ga ik dit weekend beginnen aan het vervolg op AI: The Somnium Files. Het origineel was erg leuk, dus ik heb goede hoop voor deze!

Karina
Ik ga dit weekend niet extreem veel gamen, maar als ik de kans krijg, ga ik proberen wat missies te voltooien in Monster Hunter Sunbreak. Daarnaast ga ik proberen zoveel mogelijk tijd te besteden aan het spelen van Xenoblade Chronicles 3, omdat ik graag alle aspecten van het spel wil voltooien. Verder staat er een gamenight met vrienden op de planning, waarbij we samen Phasmophobia gaan spelen.

Karina probeert dit weekend wat missies te halen in Monster Hunter: Sunbreak.

Mitch
De Super Mario RPG postgame schopt momenteel mijn kont. Zoals Nintendo al eerder heeft laten weten, zijn er rematches tegen bazen. En die zijn verdomde pittig! Ik zit as we speak vast bij de tweede. Het helpt waarschijnlijk ook niet dat ik de beste armor uit de game (de Lazy Shell) per ongeluk verkocht heb. Oepsie. Dan doen we het maar zonder…

Joran
Om even terug te komen op mijn weekendplannen van vorige week: ja, de bezorgdienst heeft zijn werk gedaan en nee, ik ben nog niet aan Persona 5 Tactica begonnen. Ik heb besloten om het te wisselen met Super Mario RPG en man, wat een game is dat. Voor mij is het iets te makkelijk, maar dat verandert misschien met de post-game rematches (veel succes, Mitch!). Ik twijfel er nog wel over om die te doen. Ondertussen ben ik wel al aan Persona 5 Tactica begonnen en dus zijn mijn weekendplannen om die game verder te spelen. Laten we hopen dat mijn weekendplannen deze keer wel kloppen!

Kitty
Ik ben zeer gestaag aan het vorderen in Super Mario RPG. Wat een heerlijk sfeervolle game! Dat ‘ie niet zo moeilijk is, vind ik tot nu toe niet erg. Timing ligt mij nooit zo, dus voor mij is het al uitdagend genoeg!

Het Super Mario RPG-trio van Mitch, Joran en Kitty meldt zich!

Dreon
Ik heb een tijdje terug het bordspel van The Binding of Isaac gespeeld, sindsdien kreeg ik weer zin om de game te spelen. Zo gezegd, zo gedaan. Twee weken later ben ik weer volop in de ban van The Binding of Isaac: Afterbirth+. Al rennend, huilend en schietend baan ik mij een weg door de enge kerkers vol gespuis. Ik was even vergeten hoe moeilijk het spel ook alweer was, gelukkig lukt het me nog aardig!

Rik
Jongens, wat krijgen we nou?! Het allerbelangrijkste plan dat je kunt hebben voor dit weekend is natuurlijk om zaterdagavond naar Zoetermeer te komen voor de enige echte Koopa Café LIVE LIVE LIVE(!!!!1!!1!) podcast-opname. De entree is gratis dus be there or be Square (Enix)!

Of ik verder nog ergens aan toe kom qua gamen dit weekend is nog even afwachten, maar ik ben nog altijd met The Great Ace Attorney Chronicles bezig. Ook hou ik deze Black Friday-periode in de gaten of er nog wat leuke aanbiedingen voorbij komen. Als ik Hogwarts Legacy voor een leuk prijsje zie liggen komt die hier zeker in huis. (Update: ik heb geen ruggengraat.) Wel even vloeken in de Nintendo-kerk: dat gaat dan wel de Playstation-versie worden. Heel knap hoe ze een acceptabele versie op de verouderde Switch hebben laten draaien, maar het afschaffen van de open wereld gaat mij net iets te ver. Zeker omdat ik grote RPG’s eigenlijk nooit in handheld-modus speel.

N1UP x AntQuipment

Heel goed, Rik! Zien we jou zaterdagavond om 20:00 uur ook tijdens Koopa Café Live in Zoetermeer?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Meowscarada naar Pokémon Unite op 7 december

0

Nieuws Meowscarada naar Pokémon Unite op 7 december

25-11-2023

2

Karina

Vang nu Samurott in Tera Raid-event Scarlet & Violet

1

Nieuws Vang nu Samurott in Tera Raid-event Scarlet & Violet

25-11-2023

3

Coen

Discussieer met ons mee! 2

Selan

25 nov 23 om 12:26

#12219‍

2627 XP | 480 comments

Dit weekend heerlijk aan de slag met Super Mario RPG! Vrolijke game, catchy muziek, en grappige humor. Prima combinatie

Fl@ppy

25 nov 23 om 19:29

#12223‍

2751 XP | 532 comments

Vandaag weer verder gegaan met FE Engage. De gevechten zijn nog leuk, maar ik ben inmiddels zover dat ik het verhaal skip. Het is zo matig en de personages hebben zo weinig diepgang. Ik wil er snel doorheen gaan en niet meer aanraken. 

Gister nog wel even Baten Kaitos binnen geharkt voor Black Friday voorbij zou zijn.