Wat speel je dit paasweekend? [8 april] 

  • Special

  • 8 apr 23 om 11:13

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit paasweekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week verscheen eindelijk The Super Mario Bros. Movie! Hopelijk hebben jullie er van genoten – en anders alvast heel veel plezier bij het kijken. Het is echt een ware ode aan Nintendo geworden. Deze week gebeurde er dan ook vele omtrent de Mario-film: zo staan de makers open voor toekomstige projecten, host Nintendo een Super Mario-sale in de eShop en had de film de beste geanimeerde launch in meedere landen. Oh, en Miyamoto teasete ons alvast een klein beetje op de volgende Mario-game.

Gebeurde er verder ook wat? Nou, je kunt je opmaken voor Pokémon Stadium op NSO+. Helaas heeft Nintendo wel al bevestigd dat het niet mogelijk is om Game Boy Pokimanz over te zetten. Wel als jullie Pokémon Red, Blue en Yellow naar de NSO brengen, toch? Toch? Daarnaast een grote winst voor gamers die al jaren met Joy-Con-problemen kampen: Nintendo gaat (of althans: moet verplicht) je controller nu gratis repareren – ook als ‘ie buiten de garantieperiode valt.

Opvallende releases:

Lopende events:

  • Samurott Tera Raid (7-sterren) – Pokémon Scarlet & Violet
  • Ditto Tera Raid – Pokémon Scarlet & Violet

Peaches, Peaches…

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik doet dit weekend mee aan de Global Challenge 2023 in Pokémon Scarlet & Violet. Heb een Trick Room-team gemaakt: als dat op het veld is, gaat juist de langzaamste Pokémon eerst. Heb alleen een Torkoal in mijn team gedaan die juist maximale IV’s in snelheid heeft. Oeps. Desalniettemin heb ik er zin in! Daarnaast ga ik weer verder met Skyward Sword HD (zit nu in de vulkaan) en heb ik een Ditto gevangen in het nieuwste Tera Raid Event.

Dennis

Pasen is ondertussen net Kerst, en mijn weekend zit dus al best vol met brunches, lunches en diners met de familie. Hopelijk houd ik nog wat speeltijd over! Want ik heb de smaak te pakken en zit weer helemaal in Monster Hunter Rise Sunbreak. Mijn Master Rank set wapens en bepantsering is gesmeed, dus ik kan doorstomen naar de hogere ranks!

Ik had het niet verwacht, maar Skyward Sword HD begint wel een van mijn favoriete Zelda’s te worden.

Dreon

Ik ben nu op reis in Japan en heb natuurlijk flink wat arcadehallen afgestruind. Morgen zetten we onze reis voort vanuit Tokio richting Nakatsugawa om de Old Nakasendo Trail te lopen en vervolgens door te reizen naar Takayama. Ik ben tijdens mijn reis overigens begonnen aan Persona 5 Royal. Ik vermaak me prima met het spel, maar het komt wel erg sloom op gang. Momenteel ben ik bezig met het ontmaskeren van de gymleraar met zijn gekke praktijken.

Mitch

Ik heb mijn eerste stappen gezet in de wereld van Ori and the Blind Forest. Man, wat een prachtige stijl heeft deze game. Ook het bewegen van Ori voelt erg lekker. Tot nu toe een erg positieve eerste indruk dus, ik ben zeer benieuwd naar wat dit mysterieuze bos nog allemaal voor mij in petto heeft!

Persona 5 is ook even inkomen, Dreon. Have fun in Japan!

Ness

Dit weekend wil ik voorzichtig weer Breath of the Wild oppakken. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verschijnt over iets meer dan een maand en ehm shame on me.. ik heb Breath of the Wild niet uitgespeeld. Mijn doel: niet afgeleid raken en de laatste twee Divine Beasts en Calamity Ganon een kopje kleiner maken! Intussen heb ik ook een gloednieuwe 512gb sd-kaart die hard nodig was. Dus ik wil mezelf weer herenigen met wat willekeurige spellen die ik had moeten archiveren!

Rik

Ik voelde me afgelopen week wat minder, dus afgelopen week was rustig voor mij. Waar dat wél goed voor was, was om de eerste Ace Attorney-game uit te spelen. Ik had een pakket met meerdere Ace Attorney-games op de kop getikt in de eShop, dus ik ben gelijk doorgegaan met Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All! (ook wel bekend als ‘de tweede Ace Attorney-game’).

Leuk om te zien hoe Capcom de formule verder verfijnd en uitbreidt in het tweede deel, en de wereld ook is meegegroeid. Dat zie je niet vaak: meestal blijven personages eeuwig jong. Ik vermaak me er in ieder geval prima mee, het is alleen jammer dat de oplossingen van de Cases soms zo onlogisch aanvoelen. Dan snap ik wel waar een getuige liegt, maar voer ik het ‘verkeerde’ bewijsstuk aan om dit te bewijzen… Laten we het erop houden dat de ontwikkelaars en ik af en toe op een andere manier nadenken.

Al kan niets natuurlijk tippen aan Breath of the Wild. Uitspelen die hap, Ness!

Kitty

Ik ben… nog steeds bezig met Octopath Traveler 2. Mijn paasweekend is juist lekker leeg, dus daar ga ik dan ook gewoon vrolijk mee door. Ik heb nu drie van de verhalen afgerond, en ben flink onder de indruk ervan. Het schijnt wel lekker weer te worden, dus misschien ga ik ook nog wel een stuk wandelen in de echte wereld.

Evelyne 

Ik heb een heen-en-weer-reizen Pasen. Van de ene plek naar de andere plek.. Gelukkig krijg ik dan de kans om heerlijk m’n switch erbij te pakken en eventjes te spelen. Ik ben op het moment Stardew Valley aan het spelen. Ik heb inmiddels 3 kippen, waarvan eentje Dreon heet en 2 beeldschone koeien! Ik vind het echt een heerlijk rustgevend spel. Daarnaast ga ik eventjes een rondje om de collectie challenge van PoGo compleet te maken en ga ik een Ditto tera-raid doen in Violet. Gelukkig is er naast het gamen ook nog steeds tijd om te genieten van een heerlijke paasbrunch!

Stardew Valley screenshot

Hopelijk legt Dreon dit weekend een paasei, Evelyne. Fijne pasen allemaal!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

The Last Worker – A working class hero

0

Review The Last Worker - A working class hero

08-04-2023

2

Erik

Vang dit weekend Samurott in 7-sterren Tera Raid Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang dit weekend Samurott in 7-sterren Tera Raid Scarlet & Violet

08-04-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Monokuma

8 apr 23 om 11:28

#9500‍

841 XP | 143 comments

Er zijn dit weekend willekeurige wapens in Splatoon 3 Salmon Run, dus dat gaat het zeker weten worden! Verder ga ik Monster Hunter Rise spelen en hoop ik ook weer Tales of Vesperia op te pakken.

oldman86

8 apr 23 om 16:40

#9502‍

1191 XP | 223 comments

Ik heb gister catgotchi gekocht gister voor 2 euro in de e-shop ja ik ben 1 van de 92 procent die digitaal koopt haha verder hunt ik nog steeds naar de gouden vis in Pokémon shield 

Paul

9 apr 23 om 16:43

#9507‍

3839 XP | 666 comments

Rogue Legacy 2, wat een top roguelike!