Waarom de Wii gaat slagen

Dat de Wii een hip apparaat is dat nu al trouwe volgers heeft, mag nauwelijks een verrassing worden genoemd. Dat de Wii met gemak de Xbox 360 en Playstation 3 voorbijsnelt daarentegen wel. Aan de hand van vijf onomstreden argumenten zal ik jullie proberen duidelijk te maken wat de Wii zo speciaal maakt dat het de next-gen war gaat winnen.

Wiifiloplaat

Reason numbero 5:
Dat elke nieuwe console een ‘system-seller’ nodig heeft, staat als mijn groteske paal boven water. De Xbox 360 had erm.. en de PS3 krijgt erm.., maar de Wii krijgt niets minder dan Zelda. Waarschijnlijk de bekendste game-franchise ter wereld en waarschijnlijk is Twiligt Princess een spel waar een record aantal sukkels op gewacht hebben de laatste vier lange jaren. Voor de game-losers die nog bevestiging nodig hadden om een Nintendo Wii te halen is de nieuwste Zelda net het laatste duwtje in de rug om er ook daadwerkelijk een te halen.

Reason numbero 4:
Stel je bent een niet uber slanke homofiel genaamd Dennix die maar niet de aandacht weet te trekken van die hippe, gespierde op anale sex beluste jongen achter de toonbank van de lokale gym. Deze jongen, Joost, valt alleen op slanke jongens met een kont waar wanneer je er met een auto tegen aanrijdt de auto een deuk krijgt. Tja, dan zal je toch echt moeten gaan afvallen, en gaan trainen is natuurlijk veel te saai en veel te intensief. Dan zit er maar een ding op. Aan de slag gaan met de Nintendo Wii. Heerlijk een nieuwe game-ervaring beleven onderwijl ook kilo’s kwijtrakend. En met die Wiimote kan je nog veel meer leuke dingetjes..

Reason numbero 3:
Als gothic zijnde heb je het niet makkelijk. Je zegt dan wel dat je ‘slechts’ een emo bent en dat die make-up nu eenmaal bij je kleding past en dat je kapper een debiel is die niet goed kan knippen, maar diep in je hart weet jezelf ook wel dat dit totale onzin is. Vrienden heb je niet door je uiterlijk dat alle soorten mensen afschrikt, zelfs je moeder wil niet met je aan tafel zitten. Maar met de Nintendo Wii kan je daar echt verandering in brengen! Vrienden heb je ineens in overschot, je moeder durft zelfs in je kamer te komen en je hoeft niet meer in die kennel te zitten tijdens etenstijd. Nu maar hopen dat je zelfs nog wel aan spelen toekomt.

Reason numbero 2:
Geld stroomt binnen en je leeft een heerlijk luxueus leventje. Je ligt heerlijk in je zwembad met je iets te hete vriendin, sigaartje in de ene hand en een cocktail in de andere. Je kent het wel.. Op een gegeven moment droom je weg, nadenkend over wat je nu weer kan kopen van al dat geld. Tja, wat heb je eigenlijk nog niet? Even nadenken: nieuwe iPod, nee je hebt er al zes in elke kleur. PSP dan? Nee, je hebt er al vier en daarbij je speelt er toch nooit mee. DS Lite? Pff, te kiddy ze zien me al aankomen. Drumstel? Nee. Bioscoop? Nee. Je ideeën beginnen langzamerhand op te raken en je raakt zwaar in de stress. Je vriendin kijkt je vragend aan en stelt voor om een trio te doen samen met haar moeder. Maar vandaag ben je niet in de goede bui.. wat een problemen, wat een godvergeten grote k*t problemen. Ineens heb je het. Je wilt een console met Zelda, een vet vecht-schietspel Red Steel klinkt wel als een leuke naam. En alsof dat nog niet genoeg is: je wil dat wanneer je de controllers beweegt hetzelfde op het scherm gebeurt. Klinkt nice, je belt Nintendo op en even later is de Nintendo Wii geboren.

Reason numbero uno:
Nerden in overvloed in Nederland. Mensen die Nintendo vereren en sites afstruinen op zoek naar het heetste nieuwtje en het kekste plaatje van Zelda en Mario. En als het even kan een screen met beide erop! Oftewel: wij. Nintendo heeft een grote groep immer trouwe aanhangers die alles kopen wat Nintendo maakt. Ook wel gigantische nerden genoemd. En alsof dat nog niet genoeg is komen daar nog eens minimaal de helft trouwe aanhangers bij. Huisvrouwen die niks te doen hebben, vinden het idee rond de Wii wel wat hebben en laten hun onder de plak zijnde man er gauw eentje reserveren. En als de prijs dan ook niet al te kek voor woorden is dan is de keuze tussen een innovatief stukje hardware en de zoveelste opvolger van een console al snel gemaakt.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Wii Play

0

Review Wii Play

10-12-2006

0

Redactie

Gameverslaving

0

Special Gameverslaving

14-10-2006

0

Redactie

Reageer als eerste!