Vijf SNES Mini-spellen die beter zijn dan de games van nu

  • Special

  • 26 sep 17 om 11:13

  • Icelos

  • 0

Vanaf mijn eerste speelsessie met de Nintendo Classic Mini: Super NES besefte ik me dat het apparaatje enorm veel goede spellen heeft. Sterker nog, de spellen zijn zó goed en iconisch, dat er een hoop series hetzelfde niveau nooit meer evenaarden. Ga met ons mee op een magische reis naar het land Nostalgia, een land waar we het verleden herleven. Welke spellen hebben de tand des tijd zo goed overleefd, dat ze zelfs beter zijn dan de titels van nu?

 

Super Castlevania IV versus Castlevania Lords of Shadow – Mirror of Fate

Dracula keert terug met meer onderdanen, een sluwer plan en dodelijke valstrikken in Super Castlevania IV. In deze toffe platformer neem je wederom je zweep, wat wijwater en een gezonde dosis adrenaline mee. Castlevania Lords of Shadow – Mirror of Fate voor de Nintendo 3DS weet toch niet eenzelfde ervaring neer te zetten, al noemen we het zeker geen slecht spel. De vijanden zijn dodelijk, de verschillende kamers bomvol met uitdagingen, en zo zul je vaak snel doodgaan. De moeilijkheidsgraad ligt lekker hoog, maar uiteindelijk beloont het spel je met veel voldoening.

Donkey Kong Country versus Donkey Kong Country Tropical Freeze

De bakermat van de Donkey Kong-serie zoals we hem vandaag de dag kennen, dateert uit de goede oude SNES-dagen. Deze trilogie gaf ons de iconische personages die we nog altijd zo diep in het hart dragen. Donkey, Diddy, Dixie en zelfs Cranky Kong komen allemaal uit de hoge hoed van RARE. Donkey Kong bestond natuurlijk al, maar met dit spel vond Rare de gekke aap opnieuw uit. Het spel speelt nog altijd heerlijk en het blijft leuk om alle KONG-letters te verzamelen, op de grond te meppen om geheime bananen te vinden en zelfs om oneindig vaak dood te gaan en weer opnieuw te beginnen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze kon bij lange na niet het iconische en revolutionaire Donkey Kong Country bijbenen. Sterker nog, ik vrees dat geen enkele Donkey Kong-titel die eer kan afpakken van de trilogie op de SNES.

Cranky Kong, the real mvp

Mega Man X Versus Mighty No. 9

Capcom weet al jaren niet meer wat het aan moet met de Mega Man-franchise en datzelfde dilemma bestond in de jaren ’90 van de vorige eeuw. De Mega Man-titels bleven 8-bit terwijl de concurrentie al lang en breed met 16-bit werkte. Na een vrij lange ontwikkelingsperiode vond Mega Man X veel van de Mega Man-series opnieuw uit. Zo kun je nu voor het eerst dashen, wall jumps uitvoeren en meerdere wapens gebruiken. Het spel heeft daarbij een redelijk goed verhaal en is grafisch nog altijd een genot om te aanschouwen. Mighty No. 9 heeft beduidend veel inspiratie gehaald uit Mega Man X, maar dit komt toch niet volledig tot zijn recht in de uiteindelijke game. Wil je daarom het echte gevoel van Mega Man X nog een keer ervaren? Dan kun je beter de SNES Mini aanschaffen dan Mighty No. 9.

Super Mario World 2: Yoshi’s Island versus Yoshi’s Woolly World

Een van de prachtigste spellen ooit gemaakt op de SNES moet toch wel Super Mario World 2: Yoshi’s Island zijn. De meest recente Yoshi-titel – Yoshi’s Woolly World voor de Wii U – wist bij lange na niet zo’n epische sfeer en gameplay neer te zetten als deze SNES-titel. Dit was Nintendo’s antwoord op RARE’s Donkey Kong Country en de interne rivaliteit heeft absoluut voor deze tijdloze parel gezorgd. Het spel heeft belachelijk veel unieke sprites voor Yoshi en Mario wat de ervaring enorm versterkt. Yoshi heeft echt een eigen persoonlijkheid in deze game. Het is jammerlijk om toe te moeten geven dat Nintendo na Yoshi’s Island eigenlijk nooit meer zo’n geweldige Yoshi-titel heeft neergezet.

Misschien wel de schattigste samenwerking in de geschiedenis van Nintendo

F-Zero versus …?

Het is misschien een inkoppertje, maar een frachise die vroeger beter was, is F-Zero. Dat komt dan ook voornamelijk omdat Nintendo deze franchise langzaam maar zeker heeft laten verdrinken in de vergetelheid. Op de Nintendo Classic Mini: Super NES kun je genieten van de old-skool F-Zero snelheden terwijl een recent equivalent alleen te vinden is in de FAST-reeks van Shin’en. Gelukkig is F-Zero vandaag de dag nog even goed als toentertijd en is het nog altijd heerlijk om Time Trials te doen en je Personal Best te verslaan.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Nintendo Classic Mini: Super NES

0

Special Nintendo Classic Mini: Super NES

27-09-2017

0

Icelos

SteamWorld Dig 2

0

Review SteamWorld Dig 2

22-09-2017

0

Daan

Reageer als eerste!