Tokyo Mirage Sessions #FE Encore - Vijf tips voor gevorderde spelers!

Disclaimer: Dit artikel kan spoilers bevatten

Ben je afgelopen weekend al aan de slag gegaan met Tokyo Mirage Sessions #FE? Check dan zeker even mijn vijf tips voor beginners. In dit artikel vind je vijf tips voor gevorderde spelers. Let wel op! Dit artikel bevat aardig wat tips met informatie die je als ‘spoilers’ zou kunnen betitelen. Uiteraard zal ik niets weggeven over het verhaal en zal ik het artikel zo spoilervrij mogelijk schrijven.

Net als iedere JRPG bevat Tokyo Mirage Sessions #FE Encore best wel een aantal goed verborgen geheimen. Eén van die geheimen heeft zelfs best wel een hele grote impact op de game. Ik kwam er richting het einde van de game pas bij toeval achter. Om dat te voorkomen en om je een beter spelverloop te geven presenteer ik je vijf tips voor gevorderde spelers.

1. De Urahara Arena

De Urahara arena, die beschikbaar is vanaf het moment dat je Harajuku unlocked hebt, bevat één van de grootste geheimen die je makkelijk kunt mislopen als je even niet oplet. De Mirage die achter de toonbank zit in de Arena (waarbij je de arena-gevechten start) geeft je een side-quest als je met hem praat vanuit de achterkant! Het is je misschien opgevallen dat je in sommige Idolaspheres mirages tegenkomt waar je tegen kunt praten. Die kun je, na het accepteren van deze side-quest, vragen om naar de Arena te komen. Daar kun je met ze praten en dan geven ze je wat extra opties. Verder is het je wellicht ook opgevallen dat je van Savage Encounters een item genaamd “Detritus” ontvangt. In Harajuku zelf kun je ook praten met de “hat” mirage die je vervolgens in de arena de mogelijkheid geeft om de Detritus om te ruilen voor items waarmee je de statistieken van je personages kunt verhogen!

2. Locktouch

Het omruilen van Detritus heeft nog een ander voordeel. De “hat” mirage zal je na 12 ruilingen ook een quest geven die je uiteindelijk toegang geeft tot de Locktouch-vaardigheid voor Itsuki. Je komt veel rode schatkisten tegen in de verschillende Idolaspheres. Deze kun je openmaken zolang je daar voldoende sleutels voor hebt. Hoe verder je in het spel komt hoe meer rode schatkisten je tegenkomt en uiteindelijk kun je niet meer genoeg sleutels vinden om alle rode schatkisten open te maken. Daar komt de Locktouch-vaardigheid om de hoek kijken. Dankzij deze vaardigheid kan Itsuki zonder enige problemen alle schatkisten open krijgen. Ook zonder sleutel!

3. Open Audition

Door de stage rank van je personages omhoog te krikken speel je op een gegeven moment voor ieder personage de speciale vaardigheid genaamd “Open Audition” vrij. Het is aan te raden om deze vaardigheid z.s.m. op ieder personage vrij te spelen. Dankzij deze vaardigheid zullen alle personages toetreden in sessions, mits je de juiste sessions skills gebruikt, ook als ze in de subcast zitten. Hierdoor kun je met iedere aanval dus veel meer schade doen. Nog beter is echter dat al je personages hierdoor ook ervaring krijgen voor hun stage rang. Dit is benodigd om alle side-quests te unlocken. De enige optie hiervoor zonder “Open Audition” is om ze in je main cast te stoppen. Overigens is de bovengenoemde arena uitermate geschikt om al je personages snel tot de benodigde stage rank te trainen!

4. Extra skills op ieder wapen!

Niet ieder wapen dat je kunt maken heeft op het eerste gezicht goede skills of past bij de vaardigheden die je je personages wilt leren. Als je wat verderop in de game bent kun je ieder wapen echter opnieuw maken. Ieder wapen krijgt hierbij ook een nieuwe leerbare skill en daar kunnen soms zeer bruikbare vaardigheden bij zitten. Zodoende is het aan te raden om ieder wapen te maken en te masteren zodat je weet welke extra skill je van het wapen kunt krijgen als je het opnieuw maakt. Zeker de wapens die je richting level 50 gaat krijgen, bevatten echt geweldige extra skills.

5. True Ending-unlocken

Net als in bijna alle Shin Megami Tensei-games bevat ook Tokyo Mirage Sessions #FE Encore een zogenaamde “True Ending”. In mijn artikel met vijf beginner tips gaf ik al aan dat je van mij mocht aannemen dat je alle side-quests van je castleden echt wilde doen! Naast dat deze side-quests je veel extra krachten in gevechten geven is dit ook de manier om de True Ending vrij te spelen. Voordat je de eindbaas verslaat, dien je alle side-quests van je cast en van Tiki, Barry en Maiko gedaan te hebben. Vervolgens dien je in de epilogue met iedereen te praten voordat je door de laatste deur gaat. Praat je niet met iedereen tijdens de epilogue dan krijg je niet de true ending te zien, ook al heb je alle side-quests gedaan.

Ik hoop dat jullie ook aan deze tips voor gevorderden wat hebben. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je ze hieronder altijd stellen. Veel succes en plezier met Tokyo Mirage Sessions #FE Encore!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

[Videoreview] Planescape: Torment & Icewind Dale: Enhanced Edition

0

Videoreview [Videoreview] Planescape: Torment & Icewind Dale: Enhanced Edition

24-01-2020

0

Dreon

Bee Simulator: kort maar niet krachtig

0

Review Bee Simulator: kort maar niet krachtig

21-01-2020

0

Kitty

Reageer als eerste!