Soundtrack Sunday - De wonderlijke muziek van Super Mario Bros. Wonder

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

Super Mario Bros. Wonder is nog maar een tijdje uit en ik heb al erg van het spel kunnen genieten. Van de nieuwe art style tot de prachtige animaties, alles ziet er fantastisch uit. Maar ook de soundtrack van Super Mario Bros. Wonder blies me omver. De 2D Mario-spellen hebben altijd al een leuke soundtrack gehad en Wonder is zeker geen uitzondering. Omdat de twee nummers perfect met elkaar in contrast staan, ga ik wat dieper in op Overworld Theme en Wonder Flower Theme.

De Overworld Theme laat perfect zien wat het Bloemenrijk zou moeten zijn: rustig, vredig en sereen. De leidende noten van de gitaar worden perfect ondersteund door een akoestische bas en een snare drum, waardoor er een vredige harmonie ontstaat. Daarnaast zijn de bah’s uit de New Super Mario Bros.-spellen ook terug, maar deze keer hebben ze een veel prominentere plaats in het nummer. Verder hoor je hier en daar ook wat gefluit tussendoor, dat de gezongen bah’s ondersteunt. De muziek laat je voelen alsof je even heerlijk kan relaxen in dit nieuwe rijk. Hoewel het Bloemenrijk er op het eerste oog dus erg relaxt uitziet, heeft het ook een andere, mysterieuze en wonderlijke kant.

De mysterieuze en wonderlijke kant van het Bloemenrijk ontdek je zodra je een Wonderbloem aanraakt, die het hele rijk op zijn kop zet. Weg zijn de rustige en serene vlaktes. Ze worden vervangen door wonderbaarlijke en drukke gebeurtenissen die soms moeilijk te verklaren zijn. De muziek die tijdens een Wonder-event speelt, Wonder Flower Theme, is zo gecomponeerd dat het de mysterieuze, wonderlijke en levendige sfeer van deze Wonder-effecten weet te benadrukken. Het nummer heeft een oplopend tempo dat de opwinding en intensiteit van de gebeurtenissen weerspiegelt. Bovendien worden er ook elektrische instrumenten toegevoegd, die de soundtrack een moderne twist geven.

 

Zo zie je dus dat de twee kanten van het Bloemenrijk perfect worden ondersteund door de muziek in Super Mario Bros. Wonder. De ene keer ren je door mooie levels heen met rustige muziek op de achtergrond, terwijl je de andere keer een wonderlijk evenement meemaakt met snelle en drukke muziek op de achtergrond. En ja, dit is slechts nog maar een fractie van Super Mario Bros. Wonder’s soundtrack, want er zijn nog vele andere wonderbaarlijke nummers te ontdekken.

Heb jij de muzikale kant van Super Mario Bros. Wonder al ontdekt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Lanceertrailer voor Risk of Rain Returns

1

Nieuws Lanceertrailer voor Risk of Rain Returns

12-11-2023

0

Jeroen

Gameplaytrailer voor Racing/Action-RPG Resistor

0

Nieuws Gameplaytrailer voor Racing/Action-RPG Resistor

11-11-2023

1

Rik

Reageer als eerste!