Pre-E3 Roundtable: Wat is het ergste wat Nintendo kan doen deze E3?

  • Special

  • 10 jun 19 om 15:38

  • Mitch

  • 0

Banjo! 2D-Metroid! Microsoft-samenwerking! De E3-hypetrain dendert inmiddels op volle toeren door de hoofden van de N1-redactie. Om gigantische teleurstellingen te voorkomen is het echter ook wel eens goed om de boel eens om te draaien. Voor zowel jullie als ons eigen veiligheid stelden wij onszelf de vraag: wat is het allerergste dat Nintendo kan doen deze E3?

Mitch – Switch Music
Het ergste scenario is wat mij betreft een herhaling van Nintendo’s verschrikkelijke E3 2008 persconferentie. Huismoeder Cammy Dunaway stond daar uit te leggen dat ze van puppies en fitness houdt. Alsof dit Libelle Zomerweek-moment nog niet genoeg was, werd er ook nog een van de meest gimmicky spelletjes ooit aangekondigd: Wii Music. Waar Miyamoto in 2005 nog heerlijk geeky met een Master Sword-replica zwaaide, stond de grootmeester nu samen met andere Nintendo-coryfeeën spastisch te zwabberen op de beat als een soort derderangs jostiband. Wanneer zelfs IGN vervolgens hun recensie opent met ”onze condoleances aan de 2.5 miljoen mensen die deze game hebben gekocht”, dan weet je dat je met een bijzonder teleurstellende first-party release te maken hebt. Laat het maar aan het eigenwijze Nintendo over om hier uit het niets een vervolg op te maken. De geschiedenis herhaalt zich dit jaar namelijk al op één vlak, want hardcore gamers? Die hebben Animal Crossing!

Dreon – Nintendo en Microsoft
Het ergste wat Nintendo kan doen voor mij, is de samenwerking met Microsoft op de meest verkeerde manier introduceren. In plaats van Banjo Kazooie of Conker, krijgen we Grabbed by the Ghoulies HD en een implementatie van Kinect voor een nieuwe Wii Fit. Kinect kan nu eindelijk verbonden worden met het Wii Fit Balance Board, deze heeft namelijk ook een revisie gehad en bevat nu een onderdeel waardoor je 360 graden om je as kan draaien. Met dit nieuwe element komen verschillende spellen waarbij je zo veel moet draaien, dat je nog sneller gaat braken dan bij Breath Of The Wild VR. Het Wii Kinect Fit pakket gaat voor honderden euro’s over de toonbank en is perfect om je oma en je hondje weer aan het gamen te krijgen!

Marcel – CONTENT(TM)
Om exact 18:00 uur op dinsdag 11 juni begint een nieuwe Nintendo Direct. Het woord ‘Nintendo’ wordt opgepakt door ijverige Pikmin en verdwijnt. Vervolgens tillen de wezens vijf nieuwe letters in beeld. Na wat gedraai en gestuntel vormen de letters het woord “Apple”. Apple CEO Tim Cook en Nintendo CEO Shuntaro Furukawa maken vervolgens gezamenlijk het grote nieuws bekend. Apple heeft Nintendo gekocht voor een bedrag van $40 miljard. De Nintendo Switch verdwijnt uit de winkelschappen en zal voortaan verkocht worden als de ‘Apple Switch’ die begin 2020 verschijnt. Grote titels worden uitgesteld en Retro Studio’s wordt gesloten. Er komt een nieuwe versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waarbij je via microtransactions de shrines kunt openen. Voor slechts 2,99 per shrine kun je het spel ontdekken. Hetzelfde free to play-principe komt ook naar Super Mario Odyssey. De stream sluit af met de mededeling van Tim Cook. Hij hoopt dat iedereen mee ‘switcht’ naar Apple. Over mijn Italiaanse loodgieterlijk, Tim!

Kitty – All about Animal Crossing
Hoewel ik wel een aantal dingen kan bedenken die ik erg zou vinden (allemaal in de richting van ’te gimmicky’ en ’te casual’), zou voor mij de grootste teleurstelling Animal Crossing zijn die een ‘innovatieve’ richting in slaat. Pocket Camp is van een leuk mobiel spelletje langzaam maar zeker veranderd in een kapitalistisch broeinest vol push-meldingen, waar ik helemaal niet blij van word. Nu is zo’n pay-to-play principe op de Nintendo Switch niet te verwachten, maar het zijn wel ideeën en ontwikkelingen die in zekere zin te introduceren zijn. Voor mijn smaak was Animal Crossing: New Leaf voor de Nintendo 3DS al veel te gevuld met doelen en verantwoordelijkheden, terwijl het hele spel voor mij juist zijn charme krijgt door de volmaakte doelloosheid van alles.

Neslihan – Luigi’s Mansion 3: Amiibo Festival
Als groot Luigi’s Mansion-fan moet Nintendo wel echt zijn uiterste best doen om mij teleur te stellen met een nieuwe Luigi’s Mansion-game. Maar toch is het geen onmogelijke taak en eerlijk gezegd krijg ik er al kippenvel van als ik er al aan denk hoe flink de verschrikkingen wel niet moeten zijn om Luigi’s Mansion 3 voor mij te verpesten. Stel je voor: een Luigi’s Mansion dat een eindeloze en verwarrende point-and-click-spel is geworden. Brr. Of wie weet dacht een of andere ziek persoon wel dat het een goed idee was om dit spel in een cross-over met Laura’s Passie: Spoken Vangen te veranderen… De verschrikking. Of natuurlijk de eindbaas van alle nachtmerries: Luigi’s Mansion 3 krijgt het Amiibo Festival-treatment. Ik houd mijn arme hartje vast bij alleen de gedachte al van een spookhuis gevuld met die levenloze bordspelweggetjes en de onbezielde amiibo die daar tot leven komen. Ja, Luigi’s Mansion 3 zou opeens in een totaal ander soort spookgame veranderen: eentje die de Intertoys verandert in een verlaten spookhuis vol kopieën van Luigi’s Mansion 3 voor €5,- die al sinds release op precies dezelfde plek staan te verstoffen… Wat een nachtmerrie.

Erik – Super Mario krijgt een vervanger
Doug Bowser betreed het podium tijdens Nintendo Direct, toch ietwat gespannen. Voor zijn eerste grote optreden als president van Nintendo of America had hij een sterke binnenkomer nodig om de altijd kritische Nintendo-fans te overtuigen. De afgelopen maanden keek hij daarom smekend naar Miyamoto voor een port van Mother 3 naar het westen, maar dat mocht niet baten. Tijd dus, voor drastische maatregelen. Hij neemt de microfoon en spreekt: “Super Mario wordt, met aanvang van vandaag, vervangen.” Hij geeft zijn kijkers even een moment om op adem te komen, en gaat verder. “Als bedrijf moeten we met onze tijd meegaan en naar onze fans luisteren. En wij zagen dat jullie na dertig jaar niet meer zitten te wachten op die iconische besnorde loodgieter.” Een slungelig silhouet verschijnt op het scherm, rondom een paarse waas. “Na al die verzoeken voor Super Smash Bros,na al die memes en na al die YouTubers die wanhopig smeekten om een grotere rol… We konden er niet meer omheen.”

Even slikt Bowser; is dit wel echt het juiste? Kon ik Miyamoto niet beter nog een keer smeken om Mother 3? Hij schudt zijn hoofd. Nee, dit is de weg die we moeten in slaan. Wees sterk, Doug! Hij gaat verder: “met gepaste trots kondig ik aan dat Super Mario vervangen wordt, door….” Het beeld gaat op zwart. Super Mario Maker 2 komt in beeld. De titel verandert en een slungelige, paarsgekleede loodgieter knalt Mario met een welgemikte trap het beeld uit. “Waluigi, and he is here to stay. Forever.” Doug Bowser kijkt tevreden naar de camera. Een betere binnenkomer had hij zich niet kunnen wensen.

Martijn – Het wordt letterlijk niks, dit jaar…
Dinsdag 11 juni, bijna 18:00 uur! Iedereen is razend benieuwd wat Nintendo deze keer gaat brengen. Het Nintendo wachtscherm staat al een kwartier in beeld en telt af. De laatste seconden tikken weg. Nog 3, 2, 1… Ja! De Nintendo Direct begint!

Een enthousiaste Yoshiaki Koizumi komt in beeld en heet ons van harte welkom bij deze presentatie. Er wordt snel gewerkt naar het eerste item van vandaag. Wat kan het zijn? Spannend! Ah, we beginnen met… Hee, het beeld beweegt niet meer! Snel klik je weg bij YouTube en probeert het op Twitch. Niks, nergens. De stream is vastgelopen! Even hoop je dat dit snel verholpen zal zijn. Vast een foutje? Niks aan de hand…

In beeld komt een soort testbeeld, met bovenin de hoek leesbaar: “Stream Failed – I_am_Error_code:11062019=2008: Data not found.” Toch blijf je kijken, in de hoop dat dit snel opgelost zal zijn.

Je frustratie loopt hoog op, zoals bij iedere kijker. De minuten kruipen voorbij. Na 40 minuten begint het beeld wat te ruisen en komt de presentator van de Treehouse-uitzending in beeld. Ze kijken zorgelijk daar op de E3 beursvloer. Iemand neemt het woord en geeft aan ook niet te begrijpen wat er mis ging. De rest van deze Treehouse uitzending zal gevuld worden met games, die intussen al vaker getoond zijn. Een paar dagen later volgt een mededeling vanuit Nintendo: in 2020 doen we weer een poging. Please understand!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Oswald_the_lucky_rabbit_fanart_n1upuseonly

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt binnenkort Oswald the Rabbit toe

24-04-2024

0

Evelyne

Nintendo kondigt vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan

0

Nieuws Nintendo kondigt vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan

11-06-2019

1

Erik

E3: Het perfecte horrorscenario voor Luigi’s Mansion 3

0

Special E3: Het perfecte horrorscenario voor Luigi's Mansion 3

09-06-2019

1

Ness

Reageer als eerste!