E3: Het perfecte horrorscenario voor Luigi's Mansion 3

  • Special

  • 9 jun 19 om 15:00

  • Ness

  • 0

Ik ben sinds 14 september in tophumeur. Die dag onthulde Nintendo dat er een splinternieuwe Luigi’s Mansion-game in de pijplijn zit voor Nintendo’s geliefde hybride console. Alsof ik al niet door het dolle heen zou gaan van die aankondiging alleen al, kregen we die avond ook meteen de eerste paar gameplaybeelden zien. Nu, zo’n tien maanden later, is het me eindelijk gelukt om te stoppen met schreeuwen, het gat in de lucht te dichten en er eens (relatief) rustig voor te zitten en wat te schrijven over dit prachtige spel.

Geestdriftig en bezield, zo zou ik mijn liefde voor Luigi’s Mansion beschrijven. Oké, zoals je misschien doorhebt heb ik een, ehm, gezonde hoeveelheid enthousiasme voor Mario’s broer. En het mooie is ook dat we er best zeker van kunnen zijn dat het spel zonder enige vertraging dit jaar gaat verschijnen én dat we er over slechts enkele dagen meer over te weten zullen komen. Enkele dagen geleden bevestigde Nintendo dat Luigi’s Mansion 3 speelbaar is op de Electronic Entertainment Expo. Dus we mogen van een ding vrij zeker zijn: Luigi’s Mansion 3 kunnen we van ons Nintendo Direct-verlanglijstje afstrepen.

Maar wat bevinden we ons nu dan toch nu in een speciale, magische plek. In deze dagen voor de onvermijdelijke informatiedump zijn, althans in onze hoofden, nog de gekste dingen mogelijk. Hierbij een greepje van mijn hopen en dromen. Oftewel, lees hier mijn perfecte horrorscenario van Luigi’s Mansion 3.

1 vs 2

Laat ik even met de deur in huis vallen: Luigi’s Mansion versus Luigi’s Mansion 2. Al sinds de aankondiging van het derde deel laaide de discussie op onder fans van de besnorde spokenjager. Zelf wil ik er nu echter niet al te veel aandacht aan besteden: ik wil me meer focussen op totaal nieuwe dingen die Luigi’s Mansion 3 kan introduceren, deels omdat dat net wat spannender is en deels omdat dit artikel anders dubbel zo lang wordt. Maar voor de liefhebbers, een kleine top 3 wat ik terug zou willen zien (en nog niet per se bevestigd is): Portrait Ghosts, Boo’s die verstoppertje spelen en een neuriënde, nerveuze Luigi.

Luigivania

De trailer van september heeft al wel genoeg dingen getoond waar ik al ontzettend blij mee ben. Zo is er ditmaal waarschijnlijk weer sprake van één spookhuis, een hotel vol verschillende vertrekken, keert de geliefde Polterpup terug en belooft dit spel weer allerlei nieuwe spookzuig-mechanieken te bieden. In de trailer kon je Luigi behendig zijn zaklamp zien gebruiken en kregen we heel snel een glimps van hoe hij nu ook toilet ontstoppers naar geesten kan schieten. Ja, aan vangtechnieken geen tekort en ik hoop dat het derde deel interessante en leuke manieren gaat vinden om die in te zetten bij de spoken.

Die splinternieuwe spookzuiger van Luigi zagen we trouwens voor de allereerste keer in de onthullingstrailer van Simon en Richter Belmont voor Super Smash Bros. Ultimate. Weet je wel, die ene waar de arme Luigi door een Castlevania kasteel aan het ronddwalen was, verschillende monsters tegen het lijf liep en zelfs op brute wijze vermoord werd? Ja, die trailer. Hoe tof zou het zijn als Luigi’s Mansion 3 wat knipogen naar die trailer zou hebben, met bijvoorbeeld Medusa-standbeelden op de achtergrond? Of misschien dat Luigi wel echt in een spook kan veranderen in zijn aankomende deel. Dát zou nog eens de game overhoop gooien en het lijkt me stiekem nog best vet om te zien ook!

Switch it up

Oké, misschien zijn dat wel een beetje té gekke gedachten, dus laten we even kijken naar de console waarop Luigi’s Mansion 3 verschijnt: de Nintendo Switch. Dankzij Nintendo’s hybride console kunnen we dit jaar eindelijk een echte Luigi’s Mansion spelen in HD. Maar daarnaast denk ik dat de Nintendo Switch nog wel meer trucjes bevat om Luigi’s Mansion naar een hoger niveau te tillen.

Neem bijvoorbeeld de Joy-Con-controllers. Herinneren jullie de Luigi’s Mansion-minigame van Nintendo Land nog? Daar moesten sommige spelers het spook zoeken aan de hand van trillingen van een inmiddels ouderwetse Wii Remote. Dit concept kan nog leuker en uitgebreider worden gemaakt met de nauwkeurige HD-Rumble van de Joy-Con-controllers. Stel je voor, je bent in een donkere hotelkamer en hoort wel verschillende spoken gniffelen maar ziet niet waar ze zijn. Je loopt rond en je voelt steeds meer trillingen in je rechter Joy-Con. Wanneer je dichterbij komt worden deze steeds heftiger, je zet je kostbare zaklamp aan en- bam!- je hebt die gemene spoken in het visier en zuigt ze zonder moeite op met je Poltergust 3000!

Stiekem lijkt het me ook leuk om een totaal nieuwe Joy-Con-controller te krijgen in de vorm van een soort stofzuiger, zoals dat plaatje dat jaren geleden te ronde ging met verschillende soorten Joy-Con-controllers. Niet dat dat ooit gaat gebeuren. Waar ik wel aan zat te denken was Nintendo Labo VR. Oké, wacht, geef me een kans. De olifanten VR is eigenlijk best wel perfect voor Luigi’s Mansion als je erover nadenkt. Je kunt de slurf op zich wel gebruiken als een stofzuiger en, als het een beetje goed werkt, kan het spel door Nintendo Labo veranderen in een soort variant op het arcadespel! Mocht dit goed werken, ben ik eigenlijk stiekem best wel enthousiast over dit idee.

The Return of the Gooigi

Nog iets anders waar de Nintendo Switch in uitblinkt is de mogelijkheid om makkelijk samen met vrienden of familie te spelen en ik hoop van harte dat Luigi’s Mansion 3 daar uitgebreid gebruik van gaat maken. Het tweede deel stond bekend om zijn geweldige multiplayermodus, waar je samen verschillende missies moest voltooien (R.I.P. Download Play, we zullen je nooit vergeten) en zelfs de remake van het eerste deel voegde een co-opstand toe in de vorm van Gooigi. Ik zie eigenlijk beide vormen van multiplayer graag terug in Luigi’s Mansion 3, maar ik word toch nog wel het gelukkigst als ik denk aan de mogelijkheden van de nieuwe missies. Die HD-Rumble waar ik het net nog over had? Die kun je daar perfect voor gebruiken! Het hele concept schrijft zichzelf en het enige wat Nintendo dan nog moet doen is een acceptabele online-modus eraan toevoegen.

Tot over enkele dagen!

Ik kan nog heel wat verder over Luigi’s Mansion 3 hypen en verder broeden op ideale horrorscenario’s, maar eerlijk gezegd ben ik ook ergens blij dat het wachten er bijna op zit: dinsdag 11 juni om 18:00 is het zover. Maar nu er nog steeds nét niet genoeg bekend is over Luigi’s Mansion 3 om op de meest gekke dingen te hopen, wat willen jullie graag zien in het derde spookavontuur van onze grote groene vriend? Laat het hieronder weten in de comments en tot over enkele dagen wanneer Luigi’s Mansion 3 getoond wordt op de E3!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Pre-E3 Roundtable: Wat is het ergste wat Nintendo kan doen deze E3?

0

Special Pre-E3 Roundtable: Wat is het ergste wat Nintendo kan doen deze E3?

10-06-2019

0

Mitch

N1-leden voorspellen: E3 2019!

0

Special N1-leden voorspellen: E3 2019!

09-06-2019

0

Martijn

Reageer als eerste!