Launchevent Gear•Club Unlimited op Circuit Park Zandvoort met Tom Coronel

De release van een game is voor uitgevers vaak een feest. Soms gaat men echter nog een stapje verder door dat feest ook met de pers te delen!

In de ochtend van maandag 27 november stapte ik in de auto richting Zandvoort. De volledig doorweekte snelwegen richting het Noordwesten van ons land waren een behoorlijke opgave om te trotseren met mijn Peugeot 207, maar gelukkig kwam ik met slechts één pitstop ongeschonden aan in de badplaats Zandvoort, bekend om de stranden en natuurlijk het iconische Circuit Park Zandvoort. Ik parkeerde mijn bescheiden 120 pk tussen auto’s die daar ruim het drievoudige van onder de kap hebben liggen. Na een paar keer diep ademhalen en een reality check stapte ik gierend van de adrenaline uit en bewoog me naar de VIP-room. Daar was men druk in de weer met de voorbereidingen voor de bewogen middag die zou volgen. Ik was aanwezig voor de lancering van Gear•Club Unlimited, maar het zou zeker niet bij een paar virtuele rondjes racen blijven.

Dan stapt een levende legende de ruimte binnen. Niemand minder dan Tom Coronel, professioneel coureur in de WTCC voor team ROAL Motorsports, gaat ons aanwezigen de thrill van ons leven bezorgen. Ik wist dat hij zou komen en ik wist wat de bedoeling was van deze wisselvallige maandag, maar nu de man zelf recht voor mijn neus staat dringt het pas echt door: ik zit straks naast hem in een zwaar opgevoerde racewagen. Na een korte uitleg over wat de rest van het evenement zou inhouden, lopen we naar de garage waar een monster van een auto staat te wachten om rubber uit te smeren en brandstof te verslinden. Een ontzagwekkende Honda Civic TCR, volledig in de stijl van Tom Coronel zelf, met een aantal technisch specialisten eromheen. Terwijl we toekijken hoe de laatste checks uitgevoerd worden maakt de eerste gelukkige zich klaar om op hoge snelheid een game te gaan spelen.

Dat klopt, als promotiestunt spelen we Gear•Club Unlimited op hoge snelheid. Besturen zullen we met de gyroscoop doen, iets wat sowieso al heel erg lastig is. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat het in de razendsnelle auto nog lastiger is om je koppie bij een spel te houden als je in een turbocharged monster van 350 pk zit naast een coureur die het parcours haast met zijn ogen dicht kan rijden. Tel daarbij op dat de gyroscoop liever naar de bewegingen van Tom luistert dan naar mijn eigen input en je kunt je voorstellen waarom ik al na drie bochten de Nintendo Switch liet voor wat het was en genoten heb van de rit.

Een cameraploeg met drie GoPro’s op de auto legde het geheel vast; één op het dashboard en een professionele filmcamera op een gimbal in de handen van een kundige cameraman. Maar voor de meest vette shots van de dag, had Tom Vince Irie gevraagd te komen. Vince is, naast singer-songwriter, professioneel droneracer en was aanwezig met een vriend, twee racewaardige drones en een leger aan reservebatterijen. De stunts die de twee dronepiloten getrokken hebben deze dag om de beste beelden te schieten, waren al net zo indrukwekkend als de stuurmanskunsten van Coronel. De invalshoeken van de vele camera’s hebben prachtige beelden opgeleverd van het avontuur dat ik mocht meemaken. De eerste drie bochten waren beangstigend en de hoeveelheid G-krachten op mijn lichaam werden me in de eerste bocht zelfs bijna teveel. Na een paar seconden vond ik mezelf weer volledig terug en kon ik 200% genieten van één van de meest fantastische ervaringen die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Bekijk de compilatie van mijn avontuur hieronder!

Wij danken Vertigo 6 en Mindscape voor de geweldige organisatie van dit evenement, Tom Coronel voor het bezorgen van een onvergetelijke ervaring en Vince Irie voor zijn onnavolgbare droneskills. Deze ploeg professionals weet exact hoe je een evenement tot een succes maakt!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

0

Review Tomb Raider I-III Remastered: Oude Lara in een nieuwe outfit

29-02-2024

0

Dennis

Rock ’n Racing Off Road DX

0

Review Rock 'n Racing Off Road DX

07-12-2017

0

Redactie

Xenoblade Chronicles 2

0

Review Xenoblade Chronicles 2

30-11-2017

2

Redactie

Reageer als eerste!