E3 2021 - Wat is het ergste dat Nintendo kan doen deze E3?

Ja, het is weer die tijd van het jaar. Maakt Nintendo van Metroid Prime 4 een gacha-game? Wordt The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 omgevormd tot een racespelletje met de zeehonden uit Gerudo Valley. Of volgt toch de aankondiging dat ook Nintendo hoofdontwikkelaar gaat worden van Call of Duty: Warzone? De redactie keek in de duistere glazen bol en kwam met het ergste dat Nintendo kan doen tijdens de E3 van 2021…

Mitch
Alleen maar ports en remasters

Ik ben echt helemaal klaar met ports en remasters. Een veel te groot deel van de Nintendo Switch-catalogus bestaat al uit WiiU games en met Miitopia laat Nintendo zien dat ze inmiddels ook azen op de 3DS-bibliotheek. Heel leuk hoor, dat Twilight Princess HD, Wind Waker HD, Metroid: Samus Returns Returns (nee, dit is geen typefout) en Super Mario 3D Land Deluxe Ultra nu ook naar de Switch komen, maar mijn interesse in oude meuk in een nieuwe verpakking houdt een keer op. Splatoon 3 en Mario Golf zijn een leuk begin, maar kom alsjeblieft met meer nieuwe games, Nintendo! Dat is alles wat ik vraag deze E3.

Bron foto: Fantendo Fandom

Kitty
Zelda wordt protagonist Breath of the Wild 2

Om te beginnen ben ik het helemaal eens met Mitch, ook al heb ik het plezier van de nostalgiefactor lang verdedigd. Mijn eigen nachtmerriescenario is dat de protagonist van Breath of the Wild 2… Zelda wordt. Link wordt gedegradeerd tot stille sidekick, of tot de Luigi van het Zelda-universum in een multiplayer-scenario. Ik zit dan wel te wachten op écht nieuwe games, maar die moeten dan toch wel vooral meer van hetzelfde zijn.

Willem
F-Zero goes free-to-play

Wat maakt tot een doemscenario voor een E3 aankondiging? Eerlijk is eerlijk, het zou een combinatie moeten zijn van iets wat iedereen al tijden wil, maar in zo’n vorm dat het alleen maar de plank mis slaat. Vanuit die gedachte sprong ik direct naar het volgende: F-Zero FX.

De eerste F-Zero game die draait op 60fps, met een fotorealistische grafische stijl, online multiplayer met wel 100 spelers tegelijk én een track customizer.

Waar staat de FX dan voor? “Full Expense” uiteraard! Iedere keer als je van de baan crasht of je machine explodeert moet je één van je machine-credits gebruiken. Je krijgt dagelijks drie credits maar kan er meer bij kopen via micro-transacties. Er zijn limited event cups, waarbij je decals kan vrijspelen en nieuwe racers. Ook deze zijn in de store te koop met FX-credits en boost-tokens. Nieuwe tracks kan je zelf bouwen, maar voor onderdelen als boost-pads, loopings, tunnels en ramps betaal je met booster-credit. Doordrongen van de microtransacties zullen fans jankend reageren, maar de game gaat miljoenen opleveren.

Dyon
Niche games krijgen wéér een te groot podium

Het ergste wat Nintendo kan doen deze E3? Ik denk dat dat het geval zal zijn wanneer meer dan de helft van de screentime van de E3 Direct wordt opgevuld door games zoals Monster Hunter, Xenoblade, Bayonetta, Fire Emblem en meer van dit soort type games. Nintendo heeft al jarenlang de drang gehad dit soort games een groot podium te bieden binnen hun Nintendo Directs, terwijl dit juist de games zijn die mij totaal niet aanspreken. De eventuele langdradige trailers en gameplay wordt maar bewaard voor de Nintendo Treehouse. Please; meer originele IP’s; en vervolgen op lang vergeten games zoals Mario Strikers, Golden Sun, F-Zero en Metroid Prime! [/Nostalgia Mode]

Jeroen
Nooit meer Super Smash Bros.

De ergste dingen die Nintendo kan doen deze E3? Er zijn natuurlijk honderd voorbeelden te bedenken, maar laat ik eens focussen op Super Smash Bros Ultimate. Er zijn nog een aantal characters die eraan komen, er is nog ruimte in het Fighters Pass. Master Chief, Goku, Shantae: er zijn zoveel leuke nieuwe namen te bedenken. Het slechtste wat ze kunnen doen is nu NOG een character met een zwaard toevoegen. Die hebben we, uit Fire Emblem en Xenoblade, al meer dan voldoende. Nog iets Smash Bros-gerelateerd: er gaan geruchten rond dat Sakurai, de eindbaas van de franchise, met pensioen zou gaan. De man is enorm overwerkt, dus dat is niet ondenkbaar. Maar, het slechtste wat Nintendo kan doen is meteen maar aankondigen dat ze helemaal kappen met het maken van Super Smash Bros-games. Nooit meer Smash Bros, je kan je dat toch niet voorstellen?

Neslihan
Bekendmakingen die we al tijden zagen aankomen

Het wilt bij mij nog niet helemaal dagen dat E3 2021 écht een ding is, laat staan het besef dat Nintendo’s presentatie minder dan 10 dagen van ons verwijderd is. Ik durf de hoop dus ook niet té hoog te zetten, vooral aangezien we door vorig jaar niet zo goed meer weten wat we kunnen verwachten van de beruchte Nintendo Directs. Maar die verwachtingen zijn ook gelijk mijn grootste nachtmerries. Er is de laatste tijd veel rook naar allerlei soorten aankondigingen: een Switch pro, een nieuw 3D Donkey Kong-spel en zelfs over Zelda’s verjaardagsplannen lijken we al een vrij duidelijk beeld van te hebben. Natuurlijk, Nintendo is Nintendo niet zonder een absurde aankondiging uit het niks… toch? Stel je eens voor dat we vol enthousiasme, na de E3 van vorig jaar geskipt te hebben, deze ingaan in de ruil voor alleen maar bekendmakingen die we al tijden aan zagen komen? Niks zou de E3-hype voor mij zo erg onderuithalen denk ik. Dus laat die gekke E3-reveals maar komen please!

Bron afbeelding: Geek Sleep Rinse Repeat

Dreon
Nintendo Switch Fit: dé nieuwe topper voor New Nintendo Switch

Het begint allemaal goed, de week voor de E3 wordt de New Nintendo Switch aangekondigd. Nintendo belooft dat het apparaat “veel nieuwe mogelijkheden zal bieden” en belooft dat we tijdens de E3 meer te zien krijgen. Wanneer het moment dan eindelijk daar is, krijgen we verschillende medische meetapparatuur te zien die allemaal met USB-C op je Nintendo Switch aan te sluiten zijn. Ook wordt de nieuwe Balance Board in beeld gebracht, Switch Fit wordt DE nieuwe mainstream rage volgens de big N. We krijgen een video van een half uur te zien waarin Cammie Dunaway, Doug Bowser en een stundelende bekende Youtuber met plankenkoorts zich in het zweet staan te werken en ons proberen te laten geloven dat ze werkelijk lol hebben.

Na ongeveer drie kwartier gevuld te hebben met Switch Fit, krijgen we te zien dat de New Nintendo Switch in november verschijnt voor 699 euro en horen we dat er nog één spel in beeld gebracht wordt. Na een paar seconden zwart beeld verschijnen de letters in beeld: The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Even daarna worden de letters ‘amiibo festival’ er aan toegevoegd en zien we een bordspel met raar gevormde Zelda-personages die zich over een spelbord verplaatsen en wordt er ook nog eens bij verteld dat het spel alleen minigames zal bevatten wanneer je een bepaalde combinatie van dertien verschillende Zelda-amiibo hebt.

Martijn
Miitroid is het nieuwe Metroid Prime 4

Het waren nogal roerige tijden, mede door de pandemie. Nadat zij in 2017 eindelijk van het Wii-gedachtengoed waren afgestapt, maakt dat deze E3 een comeback! Nintendo hield dit expres geheim, omdat ze de koers van de Nintendo Switch ongemerkt willen ombuigen naar de Wii-formule: casual games voor iedereen.

‘Hoogtepunt’ van de show is Metroid Prime 4, waar eerst een nieuw logo van wordt getoond: Wat?! Miitroid?! Jazeker, in de tussentijd is het spel omgedoopt tot een leuke party-game met 20 minigames. Met een speciale Amiibo van €25 Euro kun je er nog vier vrijspelen en Samus maakt ook een gastoptreden! Je kunt de spellen met acht spelers tegelijk spelen en deze game is verkrijgbaar vanaf najaar 2022. Oja, dit jaar géén Breath of the Wild-opvolger of beelden daarvan én de laatste twee personages in Super Smash Ultimate zijn Mii Thrower en Fi, uit The Legend of Zelda: Skyward Sword. Na afloop blijkt er erg weinig nieuws te zijn getoond, terwijl Nintendo maar niet kon ophouden over Miitroid (25 minuten van de presentatie). Niemand kijkt erg blij…

Erik
Maak kennis met de Nintendo Switch U

Shuntaro Furukawa stapt op het podium. Hij heeft nog niet eerder op de E3 mogen spreken, dus hij is wat nerveus. Hij houdt Nintendo’s nieuwe spelcomputer in zijn handen. De president van Nintendo neemt diep adem, gaat voor de camera staan en begint te vertellen:

“Het is nu tien jaar geleden dat we de Wii U aangekondigd hebben. De Wii U was een belangrijke spelconsole, voor ons en voor jullie. Daarom zorgden we er voor dat al haar spellen ook op de Nintendo Switch gespeeld konden worden.” Hij neemt even een adempauze. Dit is het moment. “Maar we willen verder gaan. We willen meer dan dat bieden. Geen 4K, snelle laadtijden of verbeterde batterijduur. De Wii U is de toekomst.” Hij houdt een lomp, wit scherm voor zich, samen met de Nintendo Switch. “Met grote trots onthul ik daarom de Nintendo Switch U. Een extra U, oftewel een extra scherm waarmee je je Nintendo Switch kunt bedienen, terwijl je je Nintendo Switch bedient. Dit zorgt ervoor dat straks ook Star Fox Zero en en het verstoppertje spelen in Nintendo Land eindelijk in optima forma te spelen zijn. En je hebt alleen maar een extra scherm voor je Switch nodig. De toekomst is U.”

Bron afbeelding: imcorp.jp

Voor meer doemscenario’s, check hier de editie voor de E3 van 2019!

Wat zijn jullie ultieme doemscenario’s voor de E3 van 2021? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

1

Nieuws Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

21-07-2024

1

Dreon

Overboard! – Niet een whodunnit, maar een youvedunnit

0

Review Overboard! - Niet een whodunnit, maar een youvedunnit

09-06-2021

0

Willem

Miitopia – Geniet, maar speel met mate

0

Review Miitopia - Geniet, maar speel met mate

05-06-2021

1

Erik

Reageer als eerste!