E3 2019 - Een kijkje in de glazen bol; welke games verwachten we te zien?

  • Special

  • 7 jun 19 om 13:30

  • Erik

  • 0

Waar Nintendo ons vorig jaar stevig in het duister liet tasten, is er dit jaar gelukkig veel meer bekend. Luigi’s Mansion 3 is speelbaar, alsmede Pokémon Sword & Shield én de remake van Link’s Awakening. Met alleen dat drietal kun je al spreken van een geslaagde E3 voor Nintendo. Het mooie? Erik heeft zijn glazen bol erbij gepakt, en denkt het nog veel, veel geslaagder gaat worden. Hierbij de titels die hij in meer of mindere mate verwacht te zien!

Microsoft gaat Nintendo Switch ondersteunen (Q2 2019)

Kans van verschijnen: De E3 is hét moment om dit nieuws te delen
Eind februari gonsde het internet van een wel heel bijzonder gerucht: een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo (lees in dit artikel alle details). Gaan de twee dit heuglijke feitje aankondigen tijdens de E3? Ik vermoed van wel, maar ik denk dat we daarvoor bij de Microsoft-presentatie moeten zijn. Nee, ik denk dat we op 11 juni alvast gezellig kunnen kijken naar de vruchten die de samenwerking afwerpt. Volgens de geruchten kunnen we straks elke Xbox One-titel op de Switch streamen, maar ik denk dat in ieder geval Ori and the Blind Forest én Forza Street worden aangekondigd. Laatstgenoemde lijkt zelfs haast een zekerheid, gezien de Nintendo Switch zelfs opduikt in de code! Oh, wat leven we toch in interessante tijden.

microsoft nintendo switch
2 nieuwe Smash Bros.-personages (Q2 en Q3 2019)

Kans van verschijnen: 80% – Smash kan natuurlijk ook ineens zijn eigen Direct krijgen
Vier DLC-personages hebben we nog tegoed voor Super Smash Bros. Ultimate – in amper een jaar tijd. Daarom voorspel ik dat we op 11 juni niet één, maar twee nieuwe vechtersbazen gaan zien. En oh oh oh, wat gaan dit knallers worden. Door al die hardnekkige geruchten geloof ik stellig dat een van die twee in ieder geval van Microsoft is – helemaal omdat de E3 het thuisland is van de computergigant. Stel we gaan er hypothetisch vanuit dat deze geruchten waar zijn, dan moet dit haast wel Banjo-Kazooie zijn (stiekem ook vanwege dit gerucht). Wat betreft de tweede; lastig, maar ik denk dat dit iets uit de stal van Ubisoft wordt. Een Rabbid lijkt me onwaarschijnlijk, maar een protagonist uit Assassin’s Creed of misschien zelfs Rayman? Gaan we gewoon doen!

Banjo Kazooie
Animal Crossing Switch (Q4 2019)

Kans van verschijnen: Tja, Yoshi was vorig jaar ook ineens afwezig, dus je weet maar nooit.
Animal Crossing Switch niet speelbaar? Dat vind ik bijzonder – ik dacht stiekem dat we ‘m deze zomer al gingen zien. Mooi in het zonnetje lekker cadeautjes aan dorpsgenoten geven en je dorpje bijhouden. Het lijkt er echter op dat we nog even geduld moeten hebben – waarschijnlijk tot eind dit jaar. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken: Animal Crossing komt natuurlijk gewoon naar de E3 – al is het maar middels een trailer die een toffe nieuwe feature uit de doeken doet. Al is het maar om mijn steevaste voorspelling van de afgelopen jaren éindelijk eens uit te laten komen.

Animal Crossing 2019
Oninaki (Q4 2019)

Kans van verschijnen: Is misschien zelfs speelbaar op de E3
Oninaki speelt met thema’s als reïncarnatie, leven en dood. Jij speelt als een Watcher en begeleidt verloren zielen, de Lost, naar het hiernamaals. Zij zitten namelijk vol onverwerkt verdriet en wrok, en zijn zo gedoemd om eeuwig rond te dwalen. Halverwege februari konden we al een eerste blik werpen op deze veelbelovende RPG, die ontwikkeld wordt door Square Enix’s Tokyo RPG Factory. Hoewel een verschijningsdatum nooit is genoemd, lijkt mij de kans groot dat we deze E3 een hoop meer gaan zien.

Bayonetta 3 (Q1 2020)

Kans van verschijnen: 75%
“Het is fijn om je te kunnen vertellen dat alles zeer, zeer goed gaat”, aldus Platinum Games over de ontwikkeling van Bayonetta 3. Deze uitspraak deden ze in september 2018. Sindsdien hebben we niets meer van de titel gehoord, ondanks die voorspoedige ontwikkeling. De E3 lijkt me daarom een perfect podium om al het harde werk dat Platinum de afgelopen tijd heeft verricht, uit de doeken te doen. Kan niet missen, toch?

Bayonetta 3
Star Fox: Grand Prix (Q1 2020)

Kans van verschijnen: Ik denk dat we in ieder geval wát van Retro Studios gaan zien
Begin dit jaar kwam naar buiten dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 opnieuw begint, ditmaal door de kundige dames en heren van Retro Studios. Maar waar ze daarvoor aan werkten? We tasten nog steeds volledig in het duister. De enige strohalm is Star Fox: Grand Prix, een gerucht van vorig jaar. Dit is naar verluidt een racetitel met Star Fox en kompanen, in de stijl van F-Zero. Hoewel gerenommeerde media als Kotaku en Eurogamer veel brood zagen in het gerucht, is er sindsdien niets meer van gehoord. Toch moet er ooit eens een teken van leven komen van een bepaald project binnen de studio. Zou het dan toch deze titel zijn?

Pikmin 4 (2020)

Kans van verschijnen:25%
Het wordt na vier jaar toch echt wel eens tijd om deze titel te gaan zien, toch Nintendo? Of zoals Ness treffend stelt: Waar blijft Pikmin 4?

Mario + Rabbids: Kingdom Battle 2 (2020)

Kans van verschijnen: 30%. Ik denk eigenlijk dat deze E3 te vroeg is
Hoewel Mario’s naam ongetwijfeld impact hierop had, is Ubisofts strategiespel zonder twijfel de meest succesvolle third party-game op de Nintendo Switch. Alleen daarom zou je zeggen dat ze bij het Franse bedrijf druk bezig zijn aan een gevolg. Yves Guillemot hield afgelopen april (door wijselijk helemaal niets te zeggen) de deur in ieder geval ver open voor Mario + Rabbids: Kingdom Battle 2. Dat niet alleen: de beste man steekt het niet onder stoelen of banken dat hij zeer te spreken is over de relatie tussen de twee. Ik heb er goed vertrouwen in dat Ubisoft nog veel meer uit Mario en de doldwaze Rabbids kunnen halen. Wie weet zelfs al deze E3.

En verder?

Zoveel! Zo lijkt het erop dat The Witcher 3: Game of the Year Edition naar de Nintendo Switch komt. De baas van Gearbox ziet daarnaast zijn Borderlands graag verschijnen op het apparaat (wat vrijwel altijd betekent dat er ook daadwerkelijk wat komt). Misschien was het een foutje (alles kan), maar Nintendo én de ontwikkelaar zelf hebben min of meer bevestigd dat Spyro Reignited Trilogy gaat komen. Ongetwijfeld dat Toys for Bob eerst druk aan de bak moest om de game voor de Switch te optimaliseren, maar deze E3 volgt waarschijnlijk toch echt de onthulling.

Astral Chain gaan we zonder twijfel zien, misschien zelfs speelbaar. En Bravely Default 3, waarvan de ontwikkelaars zo trots melden dat ze ermee bezig waren? Ik denk niet dat Square de aandacht van Oninaki af wil houden, maar het kan natuurlijk altijd. Diverse media beweren daarnaast nog altijd bij hoog en laag dat Metroid Prime Trilogy naar de console komt. Oh, en dan vergeet ik bijna het feit dat dataminers SNES-titels in de code van Nintendo Switch Online vonden! Tot slot is er ongetwijfeld nog wel een bijna vergeten Wii U-titel die door Nintendo boven water gehaald kan worden. Super Mario 3D World, bijvoorbeeld. Het gaat zonder twijfel een prachtige E3 worden!

Mis jij nog spellekes in dit rijtje of heb je zelf speciale E3-verwachtingen? Deel ze in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Project Nimbus – Geen hoogvlieger

0

Review Project Nimbus - Geen hoogvlieger

07-06-2019

0

Mitch

E3 2019 – Een kijkje in de glazen bol; welke games verwachten we te zien?

0

Special E3 2019 - Een kijkje in de glazen bol; welke games verwachten we te zien?

07-06-2019

0

Erik

Reageer als eerste!