E3 2018: Waar blijft Pikmin 4?

  • Special

  • 10 jun 18 om 10:00

  • Ness

  • 0

September 2015. Vanaf dat moment gingen de Pikmin 4-geruchten de wereld in. Niemand minder dan de bedenker van de vrolijke wezentjes, Shigeru Miyamoto, vertelde destijds dat het Pikmin-team alweer bezig was met het volgende deel én dat het zelfs al bijna afgerond was. Dit is dus al weer praktisch drie jaar geleden. Waar blijft Pikmin 4 toch?

Wat we weten

Veel over Pikmin 4 weten we niet, op losse uitspraken als deze na dan. In september van 2015 meldde Miyamoto dus aan Eurogamer dat Pikmin 4 al bijna klaar was. Pas na ongeveer een jaar, in juli 2016, liet hij weer iets weten over de nieuwe Pikmin-titel. ”We werken aan Pikmin 4”, liet hij in een interview met Game Rant weten. ”Tja, weet je, als we in ontwikkeling zijn, hebben we een lijst van prioriteiten en het is moeilijk geweest om dit in die lijst te passen, maar hopelijk beginnen we Pikmin 4 nu op die lijst te zien.”

Dat een Pikmin-game die lijst begon op te klimmen, is nu wel duidelijk: april 2017 kondigde Nintendo een totaal nieuwe spin-off aan van Pikmin: Hey! Pikmin voor de Nintendo 3DS. Dit was echter niet hetzelfde als Pikmin 4. Miyamoto vertelde aan Eurogamer tijdens de E3 van 2017 immers lachend dat hij er van de communicatieafdeling niks over mag zeggen, maar dat Pikmin 4 nog steeds in ontwikkeling is.

Pikmin

Speculatie

Al met al is het hele gebeuren rondom Pikmin 4 een vrij vaag verhaal. Dat is trouwens niks geks voor de Pikmin-serie, aangezien Pikmin 3 wel vijf jaar in de pijplijn zat. Maar goed, ikzelf vind deze E3 een mooi moment om eindelijk Pikmin 4 officeel uit de doeken te doen en denk dat het misschien nog wel kan gebeuren ook. Immers was het spel in 2015 al bijna afgerond. Dat het al zo lang is uitgesteld, doet enkel geloven dat het spel eerst gemaakt werd voor de Wii U en daarna omgezet voor op de Nintendo Switch.

Achteraf is het logisch dat in juli 2016 Pikmin 4 een niet al te grote prioriteit was: de Nintendo Switch moest nog verschijnen, net zoals een boel andere games van dat jaar als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. Belangrijke medewerkers uit het Pikmin 3-team blijken dan ook aan zulke games meegeholpen te hebben. Zo heeft Miyamoto voor het laatst aan Super Mario Odyssey (2017) gewerkt en Pikmin 3-producer Hiroyuki Kimura aan ARMS (2017). Verder hebben de twee directors van Pikmin 3, Yuji Kando en Shigefumi Hino respectievelijk voor het laatst aan Hey! Pikmin (2017) en Super Mario Maker voor de Nintendo 3DS (2016) gewerkt. Wellicht dat deze mensen zich meer moesten focussen op die games en dat Pikmin 4 daarom was gezakt op de lijst. En nu al deze games uit zijn, zou dat dan betekenen dat het team sinds 2017 weer serieus aan Pikmin 4 heeft kunnen werken? En zou dat dan betekenen dat we Pikmin 4 eindelijk dit jaar zien op de E3?

Pikmin 2

Wishlist

Of Pikmin 4 nou wel of niet aangekondigd wordt deze E3, moeten we nog even afwachten. Intussen kunnen we (zoals we stiekem al drie jaar doen) nog altijd dromen van de nieuwe features die dit vervolg zou hebben. Pikmin 3 deed eigenlijk al heel veel dingen goed naar mijn mening, dus er zijn wat meer kleinere verbeteringen die ik zou willen terugzien in het vervolg. Ikzelf zou het bijvoorbeeld geweldig vinden om, net zoals te zien is in de trailer voor Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee, een vriend simpelweg met een schud van de Joy-Con-controller mee te laten spelen in dezelfde wereld. Op die manier is lokale multiplayer heel toegankelijk. Het is nu trouwens ook wel tijd voor online multiplayer in de Pikmin-serie: Bingo Battle of de missies uit Pikmin 3 zijn perfect voor online! Verder zouden de Joy-Con-controllers van de Nintendo Switch perfect zijn voor besturing à la Wii-remote en Nunchuck met nog de extra luxe van HD-Rumble erbij. Maar ja, de vraag blijft dus nog altijd of we Pikmin 4 überhaupt nog dit jaar zien. Hopelijk steekt Pikmin 4 dit jaar dus niet de kop in het zand!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Nintendo Direct: E3 2018 (Opname)

0

Livestream Nintendo Direct: E3 2018 (Opname)

12-06-2018

1

Erik

E3 2018: N1-redacteuren geven hun ultieme E3-droomaankondiging

0

Special E3 2018: N1-redacteuren geven hun ultieme E3-droomaankondiging

09-06-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!