E3 2018: N1-redacteuren geven hun ultieme E3-droomaankondiging

In aanloop naar deze E3 vonden wij het tijd om de vraag “wat is jouw ultieme droomaankondiging voor de E3?” te beantwoorden. Hierbij mocht alles: ook totaal onrealistische scenario’s als een Pokémon MMO of een nieuwe Elder Scrolls op de Nintendo Switch. N1-redactieleden (zelfs wat meubilair deed mee!) groeven diep in de creatieve kant van hun bovenkamer en haalden de volgende spellen eruit…

Bas

Mijn ultieme droom voor deze E3 is een aankondiging van The Elder Scrolls VI door Bethesda. Ik ben al jaren fan van deze serie en van Bethesda zelf, en met de recente ruckus rondom Fallout 76 heb ik stiekem hoop op nog een gigantische klapper vanuit Bethesda voor dit jaar. Het is bijna zeven jaar geleden dat The Elder Scrolls V: Skyrim het levenslicht zag op 11 november 2011 en na de vele honderden uren die ik in die game verloren ben, wordt het tijd voor een nieuwe iteratie. Voor PC, maar natuurlijk ook voor Nintendo Switch. Dat het technisch mogelijk is, heeft Bethesda al aan den lijve ondervonden met Skyrim voor Nintendo Switch, laat het volgende epische avontuur maar komen!

Patrick

Mijn absolute droomscenario zou zijn dat Nintendo Golden Sun eens de aandacht geeft die de reeks verdient en met een reboot of een vervolg op Golden Sun: Dark Dawn komt. Dit is echter iets wat zeer waarschijnlijk nooit komt te passeren. Die hoop heb ik opgegeven. Een scenario dat ik, gezien de ontwikkelingen bij Square Enix, steeds dichterbij zie komen, is een reboot van de Chrono-reeks. De afgelopen jaren heeft Square Enix vrij zwaar ingezet op het uitbrengen van JRPG’s met een knipoog naar het verleden met de Bravely-reeks, de Tokyo RPG Factory-games en ook het aanstaande Octopath Traveler. Ook geeft Square Enix dit jaar voor het eerst in drie jaar weer een persconferentie dus dat belooft iets groots! Doe mij maar een remake van Chrono Trigger in plaats van Final Fantasy VII.

Dyon

Stiekem was het een van de beste sportgames van Mario die ik ooit heb gespeeld en ik hoop dan ook dat Next Level games, die de voorgaande twee heeft gemaakt, ook deze weer maakt. Ik heb het over Super Mario Strikers voor de Nintendo Switch. De voetbalgame met Mario in de hoofdrol had werkelijk niks met voetbal te maken, maar meer met hard schoppen, beuken en trucjes uithalen met onder andere Toad, Monty Mole, Birdo en allerlei andere Mario-personages. Tevens had de game voor de Wii een fantastische online-modus voor die tijd waar ik veel uren in heb gestopt. Kom maar op met die nieuwe voetbaltitel met een zieke online-modus voor de Nintendo Switch. My body is ready!

Marcel

Ik kies daarom dit jaar voor twee titels. De eerste is Donkey Kong Country: Revenge of the Kremlings. Tropical Freeze is en blijft een van de beste en leukste 2D platformers van de afgelopen jaren en is een genot om opnieuw op de Switch te spelen, maar nog beter zou een nieuw deel zijn met als de kers op de taart de terugkeer van King K. Rool en de Kremlings plus natuurlijk opnieuw een goddelijke David Wise soundtrack. Als tweede zie ik in mijn E3-droom een logo van Platinum Games voorbij flitsen en de woorden F-Zero SX op mijn monitor verschijnen. Een combinatie van racing en action gameplay. Zweef met de razendsnelle F-Zero machines over prachtige circuits en Falcon Punch je een weg door Mute City. Als er één developer is op deze planeet die F-Zero nieuw leven in kan blazen op een innovatieve manier dan is het Platinum Games wel.

Jeroen

E3 2018: hopes and dreams? In dat geval zal ik alles wat we weten maar even laten varen, en verwijzen naar het kleine beetje hoop dat we hieruit mogen putten. Ik kon mijn geluk niet op toen Monolith Soft toegaf dat er een Xenoblade Chronicles X2 aan zit te komen (al hintte het einde van deeltje 1 hier ook al naar). Begrijp me niet verkeerd, ik beschouw de originele Xenoblade Chronicles nog altijd als de beste game ooit gemaakt, maar juist om die reden had ik nooit verwacht dat X mij zó omver zou blazen. Een nieuwe prachtig grote wereld om te verkennen klinkt mij als muziek in de oren en zou voor mij een geweldige E3 verzorgen. Laat maar komen, Monolith Soft!

Daan V.

Mijn ultieme droomaankondiging voor E3 2018… Ik zou van blijheid van mijn stoel springen als Nintendo een nieuwe Animal Crossing-game zou aankondigen voor Nintendo Switch. Nee, geen spin-off, ik heb het hier over the real deal. Het is intussen al weer meer dan vijf jaar geleden dat we een nieuwe, échte Animal Crossing-game kregen op de Nintendo 3DS. Daarnaast heeft de Wii U zelfs een deel moeten missen, wat ik persoonlijk enorm jammer vond. De Nintendo Switch lijkt mij uitermate geschikt voor Animal Crossing; wat is nu heerlijker dan lekker bankhangen en een potje ontspannen in een dorpje vol pratende dieren waar de mogelijkheden eindeloos zijn… Zeker nu Nintendo Switch Online eraan komt, is dit hét moment voor Animal Crossing om de show te stelen! Kom maar op!

Ricardo

Ook voor mij geldt Xenoblade Chronicles als de beste game die ik ooit heb gespeeld. Deze unieke RPG wist met haar verhaal, personages, gevechtssysteem en natuurlijk haar magnifieke wereld een sterke indruk achter te laten. Xenoblade Chronicles 2 volgde veelal het voorbeeld dat het origineel stelde, maar verfijnde de gameplay (met name het gevechtssysteem) door de toevoeging van Blades. We weten dat Monolith Soft zich momenteel bezig houdt met een losstaand project, maar tegelijkertijd heeft het bedrijf interesse in meer Xenoblade. En dat geldt zeker ook voor mij! Een E3-aankondiging van Xenoblade Chronicles 3 zou dan ook een droom zijn. Ik ben ontzettend benieuwd naar de toekomst van de serie; hoe de gameplay zich verder perfectioneert en hoe de wereld en personages nog meer tot leven komen.

Neslihan

Oké, als we het hebben over totaal onrealistische droomaankondigingen, dan móét ik wel iets zeggen over Luigi’s Mansion 3! De originele Luigi’s Mansion is misschien wel mijn favoriete spel ooit (Luigi en een spookachtige setting? Yes please!) en ik speel het nog steeds ieder jaar weer opnieuw. Het is dan ook een droom die uitkomt als Nintendo tijdens de E3-presentatie Luigi’s Mansion 3 (voor de Nintendo Switch, niet de 3DS!) aankondigt. Idealistisch zou het dan dit Halloween-seizoen al verkrijgbaar zijn en is het een avontuur zoals het eerste deel, compleet met een nieuwe griezelige villa en geestige spoken. En anders is mijn hoop nog altijd gevestigd op een aankondiging van een Majora’s Mask-achtige Zelda-game.

Marco

Het idee is al zo goed als ontkracht door the man himself, maar ik zou het geweldig vinden als Masahiro Sakurai weer met een gloednieuwe Kid Icarus-game op de proppen zou komen. Het origineel voor de NES was niet heel erg boeiend, maar Kid Icarus Uprising voor de Nintendo 3DS is echt een geweldige game en een prequel of sequel zou op de Nintendo Switch niet misstaan. Overigens ben ik ook helemaal tevreden met alleen een HD-remaster van Uprising. Verder interesseert het me eigenlijk niet bijster veel wat Nintendo dit jaar doet, zolang Super Smash Bros en Metroid Prime 4 maar echte killer games worden. Nou ja, een nieuwe Zelda-game à la Breath of the Wild mogen ze ook best wel aankondigen.

Erik

Mijn absolute droomaankondiging? Een klassieke The Legend of Zelda-ervaring, maar dan in een grootse 3D-wereld! Zo’n spel waarbij je duidelijk de hand van de meester voelt, die een uitdaging op zo’n manier klaarlegt dat je steeds een stukje beter wordt. Die originele puzzels verzint met pijl-en-boog, een boemerang of totaal nieuw wapen. Spelenderwijs opent de wereld zich zo steeds een klein beetje meer voor je, met in elk hoekje een bijzonder geheim om te ontdekken. Spellen als Skyward Sword en Twilight Princess kwamen toch te weinig bij dat originele concept – vooral door de limitaties van de systemen waarop ze verschenen. Breath of the Wild heeft laten zien dat die er helemaal niet meer zijn op de Nintendo Switch. Laat maar komen, Nintendo!

En nu jullie! Graaf diep in je Nintendo-hart en laat al je creativiteit los! Wat is jouw ultieme E3-droomaankondiging?

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

1

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

E3 2018: Waar blijft Pikmin 4?

0

Special E3 2018: Waar blijft Pikmin 4?

10-06-2018

0

Ness

Devious Dungeon

0

Review Devious Dungeon

08-06-2018

0

Patrick

Reageer als eerste!