E3 2018: Deze games stelen straks (ongetwijfeld) de show!

  • Special

  • 7 jun 18 om 10:55

  • Erik

  • 0

Tjonge, volgens mij heeft Nintendo ons nog nooit zo in het duister laten tasten als dit jaar, wat betreft de E3. Eigenlijk weten we alleen dat Super Smash Bros en Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Let’s Go, Pikachu! hun opwachting maken, alsmede de uitbreiding van Splatoon 2. Tijd om deze lijst daarom wat spannender te maken! Bij dezen de spellen die wij in meer of mindere mate verwachten voor de Nintendo Switch dit jaar (sorry, Nintendo 3DS).

Animal Crossing (Q3 2018 )

Kans van verschijnen: We hebben nu wel lang genoeg gewacht, toch?
Het begint een beetje een traditie te worden. Zowel in mijn verwachtingen-artikel voor 2017 als dat voor 2015 (2016 kon ik ‘m helaas niet noemen, wegens Zelda) wist ik zeker dat Animal Crossing zijn opwachting ging maken. In 2015 mochten we echter huisjes inrichten en een saai bordspel spelen en in 2017 kwamen de diertjes helemaal niet voor. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit eindelijk het jaar gaat worden: al was het maar omdat het bijna tien jaar geleden is sinds de laatste Animal Crossing verscheen voor consoles. Drie keer is scheepsrecht, toch?

Fortnite (Q3 2018 )

Kans van verschijnen: Jawel, de geruchten worden waarheid!
“Yes. Yes I am.” Met deze woorden bevestigde Donald Mustard, creative director van Epic Games, zijn interesse voor Fortnite op de Nintendo Switch én ontketende hij een stroomversnelling aan geruchten en speculaties. En weet je wat? Wij denken dat het daadwerkelijk gaat gebeuren: Fortnite wordt deze E3 aangekondigd voor de Nintendo Switch. Waarschijnlijk is het zelfs al vrij snel speelbaar! De leak van afgelopen week was het laatste stukje bewijsmateriaal dat nodig was. Misschien ligt het niet helemaal in het straatje van ‘ons’ Nintendo-fans, maar stiekem is het best een intrigerend idee toch, met 100 man op elkaar knallen?

Yoshi (Q3 2018 )

Kans van verschijnen: Miwaahooo!
Natuurlijk kan deze niet op de E3 ontbreken, zeker als ie volgens Nintendo dit jaar nog gaat verschijnen. Na wol en garen, is het in Yoshi (werknaam) ditmaal de beurt aan papier. Vorig jaar hebben we in de E3-trailer gezien dat er daarnaast een hevige focus ligt op het wisselen tussen perspectieven. Het lijkt erop dat je veel levels op twee manieren kunt beleven. Het spel gaf in 2017 al de indruk al redelijk vergevorderd te zijn: het zou ons daarom ook niets verbazen als ie zelfs speelbaar is. Laat maar komen, die onbezonnen avonturen van Good-Feel. Miwaahooo!

Super Mario Maker for Nintendo Switch (Q3 / Q4 2018)

Kans van verschijnen: Groter dan je misschien denkt!
Nintendo zet hevig in op ports van oude Wii U-titels – en geef ze eens ongelijk. Super Mario Maker is echter de enige écht noemenswaardige port die nog ontbreekt. Ik geloof er echter stellig in dat die wél naar de Nintendo Switch komt, en misschien zelfs deze E3 al aangekondigd wordt. Er is geen enkele Wii U-titel die zoveel stof heeft doen opwaaien als deze game. Mensen waren weken, zo niet maanden compleet in de ban van het maken, delen en spelen van de meest knotsgekke Mario-levels. Voeg daar wat verfijningen aan toe, Nintendo, en je geeft fans nóg een gegronde reden om Nintendo Switch Online aan te schaffen.

Fire Emblem voor de Nintendo Switch (Q4 2018)

Kans van verschijnen: Kan niet missen!
De laatste keer dat we iets over Fire Emblem voor de Nintendo Switch hoorden, was op 28 mei 2017 – een paar maanden na diens aankondiging. Sindsdien is het helemaal stil rondom deze titel. Sterker nog: we hebben er nog helemaal niets van gezien! Toch staat de titel nog steeds op de planning voor dit jaar. Daarom zijn we er ten volste van overtuigd dat dit pareltje in wording eindelijk zijn turn-based krachten laat zien deze E3. De director heeft al laten doorschemeren dat de personages levendiger dan ooit worden. Dat belooft wat, 12 juni 2018!

Star Fox Grand Prix (2019)

Kans van verschijnen: 50/50
Het lijkt er dus hevig op dat Retro Studios een racespel met Star Fox in ontwikkeling heeft, getiteld Star Fox Grand Prix. Bronnen noemen het een mix tussen F-Zero en Diddy Kong Racing, compleet met een heuse adventuremodus. Het klinkt veelbelovend en persoonlijk geloof ik ook dat het spel daadwerkelijk in de maak is. Maar of we het ook al tijdens de E3 gaan zien? Gezien de geruchten zo vlak voor de E3 opdoemden, zou je denken van wel. Toch kan het zomaar dat Nintendo deze titel nog even in de ijskast houdt voor volgend jaar. We gaan het volgende week zien!

Metroid Prime 4 (2019)

Kans van verschijnen: Allemaal duimen, jongens.
Doe ons het niet aan, Nintendo!

Pikmin 4 (2019)

Kans van verschijnen: Ongeveer 75%. Je weet het maar nooit met Nintendo.
Wat vliegt de tijd, hé? Het is ondertussen alweer bijna drie jaar geleden dat Miyamoto tegenover Eurogamer bevestigde dat Pikmin 4 in ontwikkeling was. Sindsdien verzorgde de beste man ons mondjesmaat met vorderingen over de ontwikkeling. Op de afgelopen E3 meldde hij nog dat de ontwikkeling ‘gestaag vorderde’. Voor ons hét bewijs dat we dit jaar het spel eindelijk in levende lijve gaan zien. We verwachten op z’n minst een trailer van de kleurrijke rakkers. Het zou in ieder geval eens tijd worden, Miyamoto!

Third party’s

Met de steeds groeiende aanwezigheid van third party’s op de Nintendo Switch, denk ik dat we ook van hun best wel wat kunnen verwachten. Square Enix heeft bijvoorbeeld een paar dagen terug nog laten weten dat ze meer originele titels in ontwikkeling hebben voor de Nintendo Switch. Bravely Default 3? Het zou zomaar kunnen! Octopath Traveler maakt in ieder geval al zijn verschijning. Ook Ubisoft zou best wel eens groot uit kunnen pakken. Het is al een tijdje geleden dat we bijvoorbeeld wat van Rayman hebben gehoord. En Beyond Good & Evil 2 naar de Nintendo Switch? Een man mag dromen, toch?

Verder is ook Bethesda dikke, heel dikke vriendjes geworden met Nintendo. The Elder Scrolls V: Skyrim betekende het startschot voor een hoop toffe multiplatformgames, met Wolfenstein II: The New Collossus in het verschiet. Wie weet volgt er nog meer! Ook gaat From Software’s Dark Souls ongetwijfeld speelbaar zijn. Zelfs EA doet een duit in het zakje, met FIFA 19. Wie weet wat we nog meer van hun gaan zien! Daarnaast zouden Dragon Ball FightersZ, Overcooked 2 en nog veel meer naar de Nintendo Switch komen. Houd in ieder geval alle persconferenties én N1 zelf natuurlijk goed in de gaten de komende tijd!

Hopelijk lijkt de E3 in ieder geval zo een stuk spannender! Mis jij zelf nog iets in de lijst? Of beter gezegd: welke games denk jij dat Nintendo gaat aankondigen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Recente artikelen

World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

0

Media World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

25-02-2024

0

Martijn

Devious Dungeon

0

Review Devious Dungeon

08-06-2018

0

Patrick

Street Fighter 30th Anniversary Collection

0

Review Street Fighter 30th Anniversary Collection

07-06-2018

0

Daan

Reageer als eerste!