Dit zijn de echte kastelen uit Fire Emblem Engage

  • Special

  • 27 jan 23 om 15:00

  • Rik

  • 3

Fire Emblem Engage is inmiddels een week uit en veel fans hebben dan ook de eerste gebieden van Elyos verkend. Maar wist je dat je veel van deze locaties ook ‘in het echt’ kunt bezoeken? De kastelen van het continent Elyos zijn namelijk gebaseerd op een aantal iconische bouwwerken uit de echte wereld. In deze special neem ik jullie mee naar de kastelen van Elyos en hun echte tegenhangers, toch leuk om te bezoeken als je eens in de buurt bent?

Helemaal handig voor ons Nederlanders: wij hoeven niet bijster ver te reizen. De voorbeeld-kastelen voor Fire Emblem Engage liggen namelijk in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Turkije. Alle vier sowieso al populaire vakantiebestemmingen in ons land.

Firene: Mont Saint-Michel, Frankrijk

De inspiratiebron voor het kasteel van Firene zullen de meeste spelers zelf al hebben opgemerkt. Firene Castle is namelijk gebaseerd op de iconische abdij van Mont Saint-Michel. Het beroemde eiland dat alleen met laagwater is te bezoeken is na de Eiffeltoren en het kasteel van Versailles de populairste trekpleister van Frankrijk. Niet alleen het kasteel van Firene is overigens gebaseerd op Frankrijk. Met namen als Ève, Céline, Louis, Chloé en Boucheron heeft de Franse cultuur in bredere zin gediend als voorbeeld voor dit vreedzame koninkrijk. Firene Castle zou je ook kunnen doen denken aan het kasteel uit de Disney-film Tangled/Rapunzel, dat ook is gebaseerd op de Mont Saint-Michel.

Brodia: Palacio Real de Olite, Spanje

Brodia Castle is gebaseerd op twee Spaanse kastelen, maar het Palacio Real de Olite heeft duidelijk de meeste invloed uitgeoefend op het ontwerp. Het diende in de middeleeuwen als een van de paleizen van de koningen van Navarre. Dit rijkje zou later samengaan met het koninkrijk Castille. Wat op zijn beurt weer op zou gaan in het moderne Spanje. Je kunt dit middeleeuwse paleis bezoeken in het Noord-Spaanse stadje Olite. Zuidelijker in Spanje, in de provincie Jaén, ligt de tweede inspiratiebron voor Brodia Castle: het Castillo de Burgalimar. Dit kasteel is een van de best bewaarde forten van de Moorse periode van Spanje. Het is tijdens de Reconquista meerdere keren veroverd door zowel de Christenen als de Moslims. Met deze Spaanse invloeden is het vast geen toeval dat de vaandels van Brodia net als de Spaanse vlag rood en geel zijn. Ook het fictieve kasteel uit The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is trouwens gebaseerd op deze kastelen en lijkt dus op Brodia Castle.

Elusia: Burg Hohenzollern, Baden-Würtemberg, Duitsland

In het zuiden van Duitsland ligt de inspiratiebron voor Elusia Castle: Burg Hohenzollern. Als voorouderlijk slot van het Keizerlijk Huis Hohenzollern (die van Kaiser Wilhelm en co.) is het een van de meest iconische kastelen van Duitsland. Dit komt vooral omdat de Duitse keizersfamilie het huidige kasteel pas in de negentiende eeuw hebben laten bouwen. Ooit stond er wel een authentiek kasteel op de berg waar nu Burg Hohenzollern staat, maar het huidige kasteel was bedoeld als monument voor de Hohenzollern-dynastie. Omdat in deze periode de Romantiek zijn hoogtijdagen beleefde, is het een van meest sprookjesachtige kastelen ter wereld. Vooral in de winter, als het kasteel ondersneeuwt, doet het denken aan Elusia Castle. De voormalige keizerlijke familie is nog altijd de eigenaar en stelt het kasteel open voor publiek.

Solm: Hagia Sophia, Istanbul, Turkije

Het paleis van het Queendom of Solm heeft na Firene waarschijnlijk het meest herkenbare voorbeeld: de beroemde Hagia Sophia. De Hagia Sophia is ooit gebouwd als kathedraal in het toenmalige Constantinopel, maar werd een moskee nadat de Ottomanen de stad veroverd hadden. Van 1934 tot 2020 was het een museum, maar president Erdoğan maakte het recent weer een moskee. Ook voor niet-moslims is de moskee nog altijd te bezoeken tijdens een bezoek aan Istanbul.

Lythos, Schloss Neuschwanstein, Beieren, Duitsland

Lythos is het ‘heilige land’ dat het thuis is van de Divine Dragons in Fire Emblem Engage, en heeft een toepasselijk kasteel. Schloss Neuschwanstein vormde namelijk de inspiratie voor Lythos Castle. Wereldwijd wordt Schloss Neuschwanstein gezien als hét sprookjeskasteel en dat is niet zo vreemd: Walt Disney baseerde zijn kasteel van Doornroosje óók op dit bouwwerk. Net als Burg Hohenzollern is Schloss Neuschwanstein ontworpen en gebouwd in de negentiende eeuw als romantisch pronkstuk. Koning Ludwig II van Beieren overleed voordat hij van zijn prestigeproject kon genieten, maar het is zeer populair bij meer dan anderhalf miljoen toeristen per jaar. De lagere rechtermuur van Lythos Castle is trouwens gebaseerd op het Schloss Marienburg, net als het laatste kasteel uit deze special.

The Somniel, Schloss Marienburg, Nedersaksen, Duitsland

The Somniel is gebouwd door Lythos en het is dus niet vreemd dat ze architectuur delen. Toch zou niet snel zeggen dat The Somniel gebaseerd is op Schloss Marienburg als je de buitenkant van het kasteel ziet. Kijk je echter naar de binnenplaats van het kasteel, dan zie je zo het hoofdgebouw van The Somniel. De koning van Hanover liet het sprookjesachtige kasteel (ook weer) in de negentiende eeuw bouwen. De koningin kreeg het kasteel als verjaardagscadeautje voor haar 39e verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan een bosje bloemen zullen we maar zeggen. De koninklijke/hertogelijke familie mocht het kasteel houden na de afschaffing van de monarchie. Het is nu ondergebracht in een familiestichting en toegankelijk voor (betalend) publiek. Dit kasteel ligt het dichtst bij Nederland, maar schiet wel op als je het wilt bezoeken. Er staat binnenkort namelijk een enorme renovatie gepland. Grote delen van het kasteel zullen zelfs afgebroken en compleet herbouwd moeten worden.

De toren van de Somniel komt van een Frans kasteel: het Château de Pierrefonds. Dit bouwwerk kun je vinden iets ten noorden van Parijs en was een echt middeleeuws kasteel. De huidige vorm heeft het echter te danken aan Napoleon III, de laatste keizer van Frankrijk. Hij wilde er een keizerlijk paleis van laten maken. Tegenwoordig is het kasteel te bezoeken en fungeerde het als decor voor verschillende films en series, waaronder de BBC-serie Merlin.

Welk van deze bouwwerken zou jij graag eens een keertje in het echt zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Afbeelding met drie Kadabra-kaarten uit Pokémon TCG

2

Nieuws Kadabra keert naar verluidt in juni 2023 terug in Pokémon TCG

27-01-2023

3

Erik

GoldenEye 007 vanaf nu beschikbaar op Nintendo Switch Online+

6

Nieuws GoldenEye 007 vanaf nu beschikbaar op Nintendo Switch Online+

27-01-2023

7

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Paul

27 jan 23 om 15:31

#8460‍

3799 XP | 658 comments

Wat een toffe special! Ik heb Engage nog niet gespeeld, maar dit maakt een rondje kastelen al te interessanter wanneer ik 'm wel in huis heb

Erik

27 jan 23 om 16:27

#8462‍

4900 XP | 354 comments

Ja, toffe special inderdaad Rik. Leuk om te zien ook dat die kastelen niet "zomaar" uit de duim gezogen zijn.

Mitch

27 jan 23 om 18:32

#8464‍

3039 XP | 472 comments

Heel tof artikel!