De uitdagingen van maar een half uurtje Animal Crossing spelen

  • Special

  • 4 apr 20 om 09:00

  • Ness

  • 0

Op de een of andere manier voelt het alsof Animal Crossing al tijden uit is. Het is opeens zo’n groot deel geworden van mijn dagelijks leven dat het ongelooflijk is dat het ‘pas’ twee weekjes is. Het brengt wel problemen met zich mee als je van de ene op de andere dag alleen maar aan Animal Crossing kunt denken, vooral in deze tijd van sociale isolatie. Ik kán het namelijk ook de hele tijd spelen. Het grote probleem is dan dat ik soms toegeef. Oké, vooruit een half uurtje dan maar! En dat is hoe het allemaal begint…

Animal Crossing is een heel lastig spel om ‘maar’ een half uurtje te spelen. Geloof me, ik heb het de afgelopen tijd meerdere keren geprobeerd maar werkt gewoon niet zo. Ik heb hier een hele theorie voor ontwikkeld in de tijd dat ik smachtend het spelletje wilde spelen met mijn Nintendo Switch binnen handbereik, maar eigenlijk allerlei andere dingen moest doen. Oké, dus hear me out. Animal Crossing is een spel dat afleiding geperfectioneerd heeft.

Afleiding supreme

Wanneer ik het heb over ‘afleiding’ bedoel ik niet de echte wereld. In dit geval heb ik het meer over in het Animal Crossing-wereldje zelf. Iedereen speelt het spel op zijn of haar eigen manier. Wanneer ik het speel, vergeet ik alleen steeds wat ik aan het doen ben. Hoe vaak ik wel niet gehad heb dat ik iets wil gaan doen in dit spel en afgeleid word door ‘oh een villager rent naar me toe om in mijn gezicht te niezen’ (over hygiëne gesproken?!), een vlindertje dat voorbij vliegt, ohh en kijk een cadeau in de lucht! Die moet ik wel pakken! Wacht, waar was ik ook alweer mee bezig?

Animal Crossing zit gewoonweg barstensvol met dit soort afleidingen. Aan de ene kant heb je bijvoorbeeld dagelijkse klusjes die je kunt klaren, allerlei vissen en insecten die je tegenkomt en dorpsbewoners die ook om je aandacht vragen. Daarbij heb je in dit nieuwste deel ook nog eens letterlijk een hele catalogus aan speciale items om in elkaar te knutselen dankzij het uitgebreide crafting systeem. Grote kans dat je nog wel eerst een paar extra houtstukken moet oprapen voor je echt kunt beginnen (en natuurlijk afgeleid raakt door iets totaal anders op je eilandje). En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Nook Miles die je tot in de eeuwigheid kunt verzamelen! Dit spel heeft gewoon geen einde, je raakt slechts op een gegeven moment verzadigd genoeg om het weg te kunnen leggen.

En dit is precies de reden waarom ‘maar eventjes een half uurtje Animal Crossing spelen’ één grote leugen is. Ik denk dat ik daar nooit écht voldoening uit zal kunnen halen, omdat ik vaak simpelweg vergeet wat ik wil gaan doen en dus altijd iets is wat ik nog steeds wil doen. Dat half uurtje vliegt gewoon voorbij en wegleggen is oh zo moeilijk. Nee, als je het mij vraagt hoor je Animal Crossing in lekker lange sessies te spelen. Dan mag je ook afgeleid worden door het spel- graag zelfs, want zo blijft het ook na al die uren leuk. Om nog maar te zwijgen hoe leuk het is om je eilandpoorten te openen en alle tijd te nemen om met je vrienden grappen uit te halen op je eiland. Of hoe het spel ieder moment van de dag even afleidend is om te spelen door de verschillende beestjes en bezoekers die dan ronddwalen.

Ieder zijn ding

Niet dat het slecht is dat een half uurtje Animal Crossing spelen zo moeilijk is. Het mooie aan deze game is juist dat iedereen het op zijn of haar eigen tempo kan spelen. Een uitdrukking die trouwens wel heel letterlijk genomen kan worden door de beruchte tijdreizigers. Deze game kan verder ook fijn zijn om verspreid over de dag te spelen, als je de zelfbeheersing hebt om het weer weg te leggen tenminste (respect!). Vooral bij Animal Crossing is het echt ieder zijn eigen ding: hoe je het speelt en wat je van je ooit onbewoonde eiland maakt, verschilt voor iedereen.

Voor mij pakt het half-uur-probleem in ieder geval stiekem best goed uit. Animal Crossing: New Horizons is de afgelopen paar weken zo’n beetje elke dag iets geweest om naar uit te kijken en ik merk dat ik vaak mijn best doe om zo snel mogelijk niks te doen te hebben om weer lekker lang op mijn eilandje rond te dwalen. Bij mijn vrienden merk ik hetzelfde en is dit spelletje een heerlijke manier om met elkaar verbonden te blijven. Oké toegegeven, in de echte wereld is Animal Crossing ook een bijzonder goede afleiding en dan bovenal eentje met een perfecte timing. Ik denk dat Animal Crossing: New Horizons mij voorlopig in ieder geval nog vaak zal uitdagen weer maar een half uurtje te spelen. En ik vind dat eigenlijk helemaal niet zo erg.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

1

Dennis

Nintendo Switch Online – 1.5 jaar later

0

Special Nintendo Switch Online - 1.5 jaar later

04-04-2020

0

Erik

Luigi’s Mansion 3 Multiplayer Pack – Gezellig spookpartijtje

0

Review Luigi’s Mansion 3 Multiplayer Pack – Gezellig spookpartijtje

03-04-2020

0

Ness

Reageer als eerste!