De Game of the Year van Robin - Monster Hunter Rise: Sunbreak

  • Special

  • 18 dec 22 om 14:30

  • Robin

  • 2

De Game of the Year van Robin is… Monster Hunter Rise: Sunbreak

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jullie, de lezers. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan onze ‘Monster Hunter-expert’: Robin!

Monster Hunter Rise: Sunbreak

Dit zag niemand aankomen toch? Toch!? De uitbreiding van het succesvolle Monster Hunter Rise was iets waar ik al even op had gewacht. Waar Monster Hunter Rise hier en daar wat afgeraffeld aanvoelde, was Sunbreak het moment waar de zon door de wolken brak. Monster Hunter Rise was verre van een slechte game, naar mijn mening hadend de main game en de verschillende post-launch updates al een hoop toegevoegd aan de serie. Deze toevoegingen gaven me genoeg om te doen; alleen deed Sunbreak  dat vele malen beter.

Zoals jullie in mijn review konden lezen was ik enorm enthousiast over de uitbreiding. Met een 9.8 was het het hoogste cijfer dat ik tot nu toe heb gegeven. En de enige reden dat ik het geen 10 gaf was omdat ik heel benieuwd was naar wat de gratis Title Updates gingen doen; deze stellen zeker niet teleur.

The Dance of Eldritch Flame: Violet Mizutsune

Toen Sunbreak uitkwam werden er nieuwe elementen aan de game toegevoegd zoals de Switch Skill Swap. Hierin spring je tussen je Red Scroll & Blue Scroll; in het kort betekent dit dat je uiteindelijk twee verschillende load-outs van je Switch Skill Swaps of Wire Bug moves kan gebruiken. Het bouwt heerlijk verder op wat Monster Hunter Rise al zo uniek maakte binnen de franchise. Daarnaast bouwen ook de gratis Title Updates hier nog verder op. Met meer Armour Sets die spelen met het gebruiken van de Switch Skill Swap. Ik word gewoon heel blij wanneer developers verder bouwen op goede core mechanics en deze tot het uiterste gebruiken.

Hunter Rank, Master Rank & Anomaly Rank

Monster Hunter-fans zijn ondertussen wel gewend dat je als eerste je HR (Hunter Rank) omhoog schroeft tijdens je Low & High Rank quests. Sinds Monster Hunter World werd de G-Rank omgedoopt tot Master Rank en dit was dan de ware Endgame van de games via een uitbreiding. Met Title Update 1 kregen de jagers niet alleen nieuwe monsters om tegen te vechten, maar ook kregen ze een “nieuwe rank” om te bereiken. Dit werd gedaan via Anomaly Quests. In deze missies vecht je tegen Afflicted Monsters die sterker en sneller zijn dan hun voorgangers. Daarnaast kan je uiteindelijk sterkere monsters unlocken die in level stijgen, waardoor je betere rewards krijgt. Deze rewards kunnen dan weer gebruikt worden in een crafting process dat er voor zorgt dat je wapens en uitrusting beter kunnen worden door verschillende unlocks. In latere Title Updates werd het Anomaly-systeem zelfs nog verder uitgebreid en kreeg het verder ook nog speciaal quality of life updates. Dit brengt het spel alleen maar ten goede. 

Daarnaast waren de nieuwe monsters die werden toegevoegd zoals Lucent Nargacuga, Violet Mitsuzune, Flaming Espinas en Chaotic Gore Magala, elk prachtige toevoegingen, en voelde de Risen Elder Dragons als fantastische uitdagingen.

Wandering Malformation: Chaotic Gore Magala

Tenslotte zal Monster Hunter Rise en de uitbreiding binnenkort voor franchise-eerste op elke console beschikbaar zijn. Hoewel het jammer is dat deze versies niet met elkaar kunnen spelen, ben ik blij dat meer mensen deze fantastische game kunnen proberen. Volgend jaar heb ik in ieder geval ook via de Stream weer meer Monster Hunter op de planning staan! Dus mocht je nog twijfelen; lees dan mijn specials omtrent onder andere de Monster Hunter-geschiedenis en de reviews van Monster Hunter Rise en Sunbreak en jaag gezellig mee!

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Sonic Froniers krijgt demo op de Nintendo Switch

0

Nieuws Sonic Froniers krijgt demo op de Nintendo Switch

18-12-2022

2

Rik

Nieuwe screenshots en info voor Theatrhythm Final Bar Line

0

Nieuws Nieuwe screenshots en info voor Theatrhythm Final Bar Line

18-12-2022

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 2

Selan

18 dec 22 om 17:32

#7958‍

2572 XP | 469 comments

Beste Monster Hunter game vind ik! Sinds release speel ik bijna dagelijks deze game

ageQned

18 dec 22 om 18:08

#7959‍

1090 XP | 187 comments

Voor mij persoonlijk ook de game van het jaar. Nog steeds zoveel aan het genieten en speel het best nog veel weekelijks.