De Game of the Year van Kitty & Jeroen: Kirby en de Vergeten Wereld

  • Special

  • 16 dec 22 om 14:30

  • Kitty

  • 4

De Game of the Year van Kitty & Jeroen is… Kirby en de Vergeten Wereld!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jullie, de lezers. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan onze ‘Kirby-kameraden’: Kitty en Jeroen!

Kirby en de Vergeten Wereld

Kitty
Ik had in april al de grote eer om Kirby en de vergeten wereld te mogen reviewen, en ik blijf erbij: dit is een onvergetelijke ervaring. Er is zó ongelofelijk veel liefde in deze game gestoken! Tuurlijk, de gameplay op zichzelf is al briljant dankzij de afwisseling tussen de klassieke Kirby-powers en de nieuwe Vormen. En die awesome soundtrack waar je zo een symfonie-orkest van zou willen bezoeken. Maar die details in de kleine dingetjes, dat is pas echt de kers op de Kirby-taart. Dat in Achtbaan-vorm je voetjes zo schattig achter je aan flapperen. Dat je in de hub-wereld met een druk op het pijltje omhoog zwaait naar alle Waddle Dee’s, die vrolijk terugzwaaien. De prachtige vormgeving van je Kirby-krachten. Dit is niet alleen de GotY van 2022, dit is één van de beste games op de Nintendo Switch. Nee, dit is één van de beste games ooit!

Throwback naar deze vette tekening die Evelyne maakte in april, toen de halve redactie in de vergeten wereld zat.

Jeroen
Kirby is al jarenlang een van mijn favoriete Nintendo-franchises, en bij elke release die aangekondigd wordt veer ik op van mijn stoel. Zo ook bij Kirby en de Vergeten Wereld. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vooraf misschien wat bedenkingen had bij het principe van de open wereld. Maar na de eerste tien minuten waren die bedenkingen al volledig weg! Ik wordt gewoon zo vrolijk van spellen zoals deze. Kitty haalt al een aantal dingen aan die mij ook positief opvielen, waarbij het zwaaien naar Waddle Dee’s echt elke keer leuk was om te doen. Letterlijk elke keer dat ik in de hub-wereld terecht kwam keek ik mijn ogen uit, en zwaaide naar elke Waddle Dee die ik tegenkwam. Ook het daadwerkelijke level design, met alle transformaties, geheime gangen, collectibles en vijanden, maken Kirby en de Vergeten Wereld mijn favoriete Switch titel van dit jaar. Het is misschien wel mijn favoriete Kirby-game aller tijden!

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

0

Nieuws Nintendo lanceert nieuwe controller-sleutelhangers in Japan

24-07-2024

1

Erik

mario kijkt bedenkelijk

6

Poll N1-UP-poll: welk cijfer krijgt jouw game-jaar?

16-12-2022

2

Kitty

Avonturen Ash en Pikachu in Pokémon-anime na 25 jaar ten einde

8

Nieuws Avonturen Ash en Pikachu in Pokémon-anime na 25 jaar ten einde

16-12-2022

8

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Paul

16 dec 22 om 19:32

#7938‍

3839 XP | 666 comments

Voor mij ook dé Nintendo Switch game van 2022! Het level design en de vrijheid van de copy abilities hield het interessant tot en met het einde. 

ageQned

17 dec 22 om 12:17

#7943‍

1090 XP | 187 comments

Hele toffe Kirby game die ik eigenlijk veel te weinig heb gespeeld maar 5 uurtjes in totaal.

Kitty

17 dec 22 om 12:35

#7945‍

796 XP | 63 comments

Sinds het terugblikken op het jaar ben ik weer bezig met de Waddle Dee's redden die ik nog niet had gered. Echt, het blijft een leuke game  

Rik

17 dec 22 om 14:32

#7946‍

4919 XP | 683 comments

Achtbaan-vorm? Achtbaan-vorm?! Waarom heeft niemand mij dat eerder gezegd?!